Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΑΤΕΡΑ ΚΑΤΣΕ ΦΡΟΝΙΜΑ ΚΑΤΕΒΑ ΑΠ΄ ΤΟ…¨ ΚΑΪΚΙ ¨ !



ΠΑΤΕΡΑ ΚΑΤΣΕ ΦΡΟΝΙΜΑ ΚΑΤΕΒΑ ΑΠ΄ ΤΟ…¨ ΚΑΪΚΙ ¨ !

Τελικά κάθε χρόνο είναι διαπιστωμένο ότι όλο και κάτι ενδιαφέρων θα εμφανίζεται από τους ας το πούμε αντιπάλους μας. Εντάξει μπορεί οι άνθρωποι να μην μπορούν να προσφέρουν το ζητούμενο του αθλήματος, δηλαδή καλό ποδόσφαιρο, νίκες και επιτυχίες, αλλά από δηλώσεις και προφεσοριλίκια είναι πρώτοι και τα πρωταθλήματα στον τομέα τα χτυπάνε σερί!
Είχαμε μάθει λοιπόν στο ποιο σύνηθες και παραδοσιακό που βλέπαμε και ακούγαμε. Αυτό το σύνηθες λοιπόν είναι η ¨Εντύπωση¨! Πώς θα καταφέρουν να κερδίσουν τις εντυπώσεις, νομίζοντας ότι θα αποκτήσουν πλεονέκτημα στην αντίληψη του κόσμου και στους δικούς τους οπαδούς ποιο πολύ.
Την νέα τάξη όμως πραγμάτων στα επικοινωνιακά τρικ την φέρανε οι πρόεδροι του παναθηναϊκού και ειδικά της τελευταίας δωδεκαετίας, βλέπεται έχουν αλλάξει και αρκετούς αυτά τα χρόνια στην προσπάθεια τους να βρουν αυτόν που θα πει το ποιο πετυχημένο για να του αποδοθεί και ο τίτλος του επιτυχημένου! Έτσι κρίνονται, αμείβονται και αγαπιούνται σε αυτήν την ομάδα, όχι με το ποιος θα προσφέρει η θα συμβάλει στην επιτυχία, αλλά με το ποιος θα πει το καλύτερο υπονοούμενο για την διαιτησία με αιχμή στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, η με το ποιος θα το παίξει ποιο πολύ παναθηναϊκάρας. Αυτοί ήταν και δεν θα αλλάξουν ποτέ. Δεν μπορώ να χτίσω σπίτι; Να πέσει και του γείτονα…! Αυτά είναι τα βιώματα τους, αυτή και η νοοτροπία τους.
Ο κ. Φιλιπίδης ας πούμε ήταν ο επαναστάτης…! Μπήκε δυναμικά, επιθετικά και τσαμπουκαλεμένα να σπάσει την αυτοκρατορία του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ! Στο ιστορικό του φεύγοντας έχει γράψει και το πέσιμο στον διαιτητή Ευθημιάδη στη «λαγοφώρο!» Αυτό το δικαστήριο σαν πολύ δεν αργεί…; Επίσης έχει καταγεγραμμένο και το 3-0 της Ριζούπολης! Μέσα στις επιτυχίες και στις διακρίσεις η θητεία του!
Την σκυτάλη πήρε ο γιατρός κ. Μήτσου, άνθρωπος ήπιων τόνων χωρίς εμφανή παρουσία στα κοινά. Μέχρι που κάνει την απίστευτη δήλωση για τον Ριβάλντο, που μόλις είχε έρθει στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ. ¨Ο Γκονζάλες είναι σαν δύο Ριβάλντο¨!! Είχε αναφωνήσει σε εκδήλωση του παναθηναϊκού. Αχ αυτό το ρημάδι το κρασί…! Το αποτέλεσμα ήταν ο Ρίμπο να σηκώσει την κούπα με τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ και ο κ. Μήτσου μαζί με τον παναθηναϊκό, να μείνουν με τα δύο…! Σπουδαία προεδρική θητεία και για εκείνον, που όχι μόνο έφυγε από την θέση του προέδρου, έφυγε και σαν γιατρός από τον παναθηναϊκό. Ο αμέσως επόμενος ήταν από την οικογένεια. Τζίγκερ και τέρμα τα γκάζια…! Μόνο που είχε μπλόκο στον Πειραιά! Εκεί λοιπόν με την έλευση του ανιψιού είχαμε την εξέλιξη στο χώρο της ποδοσφαιρικής διοίκησης. Μπουκάλια κρασί ¨Παράγκα¨ εστάλησαν σε όλες τις ομάδες που αγωνίζονταν στο πρωτάθλημα ως ένδειξη καλής θελήσεως και συνεργασίας… Το υπονοούμενο βέβαια ήταν ορατό και το πιάσαμε για το που αποσκοπούσε η κίνηση αυτή. Βέβαια μπορώ να πω ότι η κίνηση ήταν ψαγμένη και μας άνοιξε τα μάτια στο να ψαχτούμε και εμείς στο εμπόριο κρασιού! Μπορεί να χρειαστήκαμε λίγο χρόνο αλλά κάναμε την καλή εισαγωγή από Πορτογαλία…¨Da PIPA¨! Γευστικό, απολαυστικό και κατά κόκκινο…! Εν συνεχεία ακολούθησε η δήλωση πριν από το μεταξύ μας παιχνίδι για το κύπελλο που ειπώθηκε ότι έκανε σε επίσης εκδήλωση του παναθηναϊκού (τελικά σε αυτές τις εκδηλώσεις παρασύρονται πολύ…!) που αναφώνησε ¨Γ….στε τον π…στη τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ¨ τώρα το ποιος γλέντησε ποιόν φάνηκε στο παιχνίδι που ακολούθησε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-παο 4-0!!! Τελικά έπεσε μέσα ο πρόεδρος…! Τόσο μέσα, που ο κόσμος για τον ανταμείψει βγήκε σε συλλαλητήριο…!! Και νααα η λεμονόκουπα…!
Τα τελευταία 2 χρόνια όμως κοσμεί την προεδρική θέση του παναθηναϊκού ένας άλλος επίσης μεγάλος παναθηναϊκός, τόσο μεγάλος που εμφανίστηκε τώρα να σώσει την ομάδα από την παράγκα…! Όχι μόνος του βέβαια με άλλους τρεις!! Από την αρχή της θητείας του δεν περιοριζόταν στις κινήσεις για την ομάδα του, συχνά έκανε την εμφάνιση του με δηλώσεις ξεχωριστές που γέμιζαν τα εξώφυλλα των εφημερίδων, ¨Φέρτε μας το πρωτάθλημα από τώρα¨ ¨Ο παναθηναϊκός είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα¨ ¨Δεξιώσεις σε κότερα¨ και διάφορα τέτοια ωραία για να κρατηθεί η επαφή και το ενδιαφέρων των παναθηναϊκών ζωντανό μετά τις κατά σειρά φάπες από τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ. Τώρα τελευταία όμως έχει περιορίσει την θεματολογία των δηλώσεων του στην διαιτησία. Και που να μην ήταν και πρώτοι…! Την αρχή την είχε κάνει πριν καμιά εβδομάδα όταν μετά από την σφαγή του Άρη στο οακα με το κλίμα να είναι ιδιαίτερα βαρύ προτίμησε να αμυνθεί με επίθεση και συμβούλεψε να σταματήσουν τα παπαγαλάκια να μιλούν για την διαιτησία και πρότεινε να ανοίξει ο φάκελος των τελευταίων 12 χρόνων. Χθες επανήλθε μετά το ντέρμπι…με την αεκ, λέγοντας πως έχουν σταματήσει τα χειρουργεία…(ναι μετά το παο-Άρης…) και ότι όποιος είναι βλάκας διαιτητής υπάρχει σωστή διοίκηση στην ΕΠΟ να τον στείλει σπίτι του! Μάλιστα έχουν σταματήσει τα χειρουργεία και υπάρχει και σωστή διοίκηση στην ΕΠΟ. Ελπίζω να μην τις ξεχάσει αυτές τις δηλώσεις την 12η αγωνιστική στο Καραϊσκάκη… Ένα άλλο θέμα που αναφέρθηκε ήταν το κακό θέαμα που προσφέρει η ομάδα, όπου έκανε την δήλωση που θα γράψει ιστορία ¨Αν οι δικοί μας έχουν παράπονο, τότε τι να πούνε οι φίλοι του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ…¨!
Ακριβώς όπως το είπες κ. Πατέρα, δεν μπορούμε να πούμε τίποτα γιατί έχουμε χάσει την μιλιά μας με αυτά που έχουμε δει εδώ και πολλά χρόνια από τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, από τότε που ιδρύθηκε, όχι μόνο τώρα. Δεν μπορούμε να συγκριθούμε με τίποτα και αυτά που έχουμε δει εμείς εσύ μάλλον όχι Πατέρας…ούτε παππούς δεν θα τα δεις…
Κάθε δήλωση προσφέρει άφθονο γέλιο συνεχίστε, το γέλιο άλλωστε δίνει ζωή…!!

Ο ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ

1 σχόλιο: