Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Από ¨Καβάλα¨…Σε ¨ΚΑΒΑΛΑ¨…!


John Peiraiwtis
Από ¨Καβάλα¨…Σε ¨ΚΑΒΑΛΑ¨…!

13/9/09: Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ αντιμετωπίζει για την Τρίτη αγωνιστική την νεοφώτιστη Καβάλα. Το παιχνίδι στραβώνει μέσα στο Καραϊσκάκη και έρχεται Χ με τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ να βρίσκεται 5 βαθμούς πίσω από την κορυφή! Μέχρι να φτάσουμε εκεί βέβαια είχαν μεσολαβήσει πολλά και αυτά ήταν η προβληματική εικόνα που παρουσίαζε η ομάδα (Κετσπάγια…) στα παιχνίδια των προκριματικών. Οι νίκες βέβαια έρχονταν, όμως η εικόνα ήταν επιεικώς απαράδεκτη για ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ. Αναμενόταν το «μπάμ» και κάπου θα έσκαγε και σίγουρα θα κόστιζε. Κάποιοι το περιμέναμε ποιο αργά αλλά αυτό ήρθε αρκετά νωρίτερα και όπως αποδείχτηκε στην συνέχεια, καλύτερα, γιατί πάθαμε ένα «σοκ» που απαιτούσε σκληρές αποφάσεις και κινήσεις για να προλάβουμε τα χειρότερα. Η εικόνα αυτή:
1. παναθηναϊκός 9
2. Άρης 7
3. ΑΕΚ 6
4. Αστ.Τρίπολης 5
5. Καβάλα 4
6. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 4
Που είχε διαμορφωθεί δεν ταίριαζε σε ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, ούτε στους άλλους βέβαια καθώς τα μούτρα τους μόνο για πρώτη θέση δεν είναι! Ακολουθούσε μια εβδομάδα «φωτιά» με 3 παιχνίδια επίσης «φωτιά». Τετάρτη 16/9 με Αλκμάρ για την πρεμιέρα του CL, 20/9 με Μπαοκ για το πρωτάθλημα και 23/9 με αεκάκι επίσης για το πρωτάθλημα, το εξ αναβολής παιχνίδι της πρεμιέρας. Το κλίμα δεν ήθελε πολύ για να ανατραπεί, προς το καλύτερο, με ερυθρόλευκη ψυχή από παίκτες και κόσμο ήρθε η νίκη επί των ολλανδών και ακολούθησαν τα 2 διπλά σε τάμπα-Τούμπα και με αεκάκι! Η στεναχώρια τους ήταν μεγάλη βέβαια καθώς μετά την απέλπιδα προσπάθεια των φιδιών…ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ να διαλυθεί ψυχολογικά και αγωνιστικά, ήλπιζαν σε ένα στραβοπάτημα που ίσως να μας προκαλούσε κάποιο από τα φιλαράκια τους, με το ίδιο σήμα…(Μπαοκ-αεκ)! Τελικώς σπάσανε τα μούτρα τους και ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ χτύπησε κόφτες και καθάρισε όποιον συναντούσε στο πέρασμα του!
Το πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα βαρύ μέχρι την διακοπή του πρωταθλήματος και η κούραση των παικτών είναι ορατή. Υπάρχουν και οι απουσίες, από την αρχή της χρονιάς, βέβαια αυτό δεν θα το δείτε γραμμένο πουθενά, είπαμε όταν γκελάρει ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ δεν υπάρχουν απουσίες, ατυχία και κούραση. Υπάρχει ένας κακός Κόκκαλης που άφησε την ομάδα χωρίς αριστερό χαφ…! Στους άλλους όταν κάτι δεν πάει καλά πάντα θα υπάρχει απουσία, ατυχία, τραυματισμοί και τι άλλο φυσικά το παιδικό βίωμα… η ΑΔΙΚΙΑ!!
Είναι σίγουρο ότι δεν μπορούν να μείνουν στη κορυφή, είναι ανίκανοι και μη συνηθισμένοι με το χώρο! Το έχει αποδείξει η ιστορία όλα αυτά τα χρόνια, ότι μόνοι τους πέφτουν, από την αδυναμία τους να συνειδητοποιήσουν ότι είναι πρώτοι! Γιατί καρδιά πρωταθλητή έχει ένας, κάτι που είναι αποδεδειγμένο και κλειδωμένο! Έτσι λοιπόν από το Χ με την ΚΑΒΑΛΑ εν μέσω κρίσης, βρεθήκαμε σε μια άλλη ΚΑΒΑΛΑ! Την Καβάλα σε ψυχολογία, αγωνιστική διάθεση και φυσικά αποτελεσματικότητα που ήταν και το ζητούμενο σε αυτό το δύσκολο μονοπάτι που ακολουθούσε με τα 3 δύσκολα ματς. Αποδώ και πέρα αναμένεται επίσης σκληρή συνέχεια καθώς ότι δεν κατάφεραν οι προηγούμενοι…θα πρέπει να το καταφέρουν οι υπόλοιποι, δηλαδή να κόψουν βαθμούς ( η κάνα πόδι…τα δρεπάνια) από τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ.
Όλοι ενωμένοι, που όπως αποδείχτηκε είναι η καλύτερη εγγύηση για πετυχημένη πορεία του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ μας και με τους παίκτες μας ψυχωμένους και αποφασισμένους, θα βρεθούμε πολύ σύντομα εκεί που ανήκουμε στην πρώτη θέση, γιατί το διαμέρισμα της κορυφής δεν είναι νοικιασμένο…για να μένει κάθε χρόνο και άλλος, είναι αγορασμένο και βαμμένο ερυθρόλευκο!!

ΥΓ: Η σούπα της Κυριακής ήταν ¨κοτόσουπα…;¨ η ¨λαγόσουπα…;¨ Πολύ σκληρό ντέρμπι…!
ΥΓ: Επιτέλους αυτό το απαράδεκτο σκηνικό με τους εκφωνητές-περιγραφής των αγώνων του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ πρέπει να σταματήσει, ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ αντιμετωπίζεται σαν ξένη ομάδα!! Ξέρουμε ότι ο πόνος είναι μεγάλος όταν κερδίζει ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ακόμα χειρότερο το βασανιστήριο που δέχεστε με το να περιγράφετε τους αγώνες του, τουλάχιστον όμως κρατήστε τα προσχήματα όχι για τίποτα άλλο, για σεβασμό σε αυτό που σας δίνει ψωμί και ζήτε!
ΥΓ: Βαζέλια μην αγχώνεστε, εμείς δεν ήμασταν αεκ χθές, γιατί πολύ απλά δεν θέλουμε δεκανίκια, δεν μας ενδιαφέρει τι κάνετε τα δύο σας, μας ενδιαφέρει να κερδίζουμε εμείς, εσάς έτσι σας θέλουμε να είμαστε από πίσω…στους δύο βαθμούς με την καυτή ανάσα μας στην πλατούλα σας…! Δεν θα γίνουμε ούτε Ξάνθη ούτε Άρης ούτε Λάρισα για να χαρούμε…γιατί πολύ απλά είμαστε μόνο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και είμαστε πλασμένοι με πειραιώτικη μαγκιά και υπερηφάνεια για αυτό που αγαπάμε και στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις!!

Ο Πειραιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου