Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

ΜΝΗΜΕΣ ... !



ΜΝΗΜΕΣ…!

Με αφορμή τον ντόρο που δημιουργήθηκε μετά το παιχνίδι του παο με τον Άρη, όπου δεν δόθηκε πέναλτι στο τέλος του αγώνα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Έβγαζε μάτι η ανατροπή βέβαια αλλά αυτά είναι ψηλά γράμματα, όταν δεν συμβαίνουν στο Καραϊσκάκη. Όταν συμβαίνουν στον παναθηναϊκό η στρατηγική είναι μία: Παρουσιάζεται σαν σύμπτωση, η σαν ανθρώπινο λάθος! Αμέσως μετά στρέφουμε τα βέλη στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ και του τι έχει κάνει όλα τα προηγούμενα χρόνια για να αποπροσανατολίσουμε τον κόσμο και να βγούνε στον αφρό. Όταν όμως υπάρχουν γραπτά και στοιχεία τότε η κατάσταση μπορεί και να ανατραπεί…! Πάμε να δούμε μερικά:
O παναθηναϊκός θα μπορούσε να είχε αγωνιστεί στην β΄ εθνική την περίοδο 1974-75 αλλά την γλίτωσε χάρη στον τότε πρόεδρο του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Γ.Ανδριανόπουλου. Ήταν ένα παιχνίδι μεταξύ Ηρακλή και παναθηναϊκού για τα ημιτελικά του κυπέλλου, ο αγώνας γινόταν στο καυτατζόγλειο και στο ξενοδοχείο όπου διέμενε η αποστολή του Ηρακλή συνελήφθη μια ανθοδέσμη!! Η οποία σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής και με κάποια στοιχεία προφανώς γιατί η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια, περιείχε χιλιάρικα!! Το δικαστήριο και οι αρεοπαγίτες απεφάνθησαν εις βάρος του, δεν τιμωρήθηκε όμως καθώς το θέμα έφτασε να κριθεί σε ψηφοφορία, όπου διεσώθη από την καταδίκη στην β΄εθνική χάρη στην ψήφο του Γ.Ανδριανόπουλου.! Θα έπρεπε να υποκλίνονται στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ που τους κράτησε στην Α΄ εθνική…αλλά το θράσος βλέπεται δεν έχει όρια!
Ένα άλλο ενδιαφέρων θέμα είχε παιχτεί το 1982 όταν ποδοσφαιριστής του Ηρακλή είχε καταγγείλει ότι τον ζύγωσε ο πρόεδρος της Καστοριάς μεσολαβώντας και προσφέροντας του 2 εκατομμύρια για να επιδείξει μειωμένη απόδοση στον αγώνα κυπέλλου με τον παναθηναϊκό! Ο πρόεδρος της Καστοριάς καταδικάστηκε σε τρίχρονη φυλάκιση και απαλλάχθηκε κατόπιν έφεσης! Και αυτό επειδή αποδείχθηκε πως ο κατηγορούμενος ήταν μέτοχος της εταιρίας και όχι μέλος του Δ.Σ της ομάδας. Η φαρσοκωμωδία σε όλο της το μεγαλείο!
Το 1979 γίνεται η μεγάλη μεταγραφή του Χουάν Ραμόν Μπουμπλή!! Δύο χρόνια μετά θα αποδειχτεί ότι η καταγωγή του παίκτη δεν είναι Ελληνική! Και υπήρξε πλαστογραφία εγγράφων! Δεν τιμωρήθηκε κανείς και δεν αφαιρέθηκε και το δικαίωμα συμμετοχής του παίκτη στην Ελλάδα! Τρία χρόνια αργότερα είχε αφαιρεθεί η Ελληνική ιθαγένεια από 7 άλλους παίκτες!! Εδώ προφανώς υπήρξε μια εξαίρεση καθώς οι παίκτες συμπλήρωναν τον αριθμό 7…!
Το 1969 συναντιόνται στον τελικό κυπέλλου ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-παναθηναϊκός. Το παιχνίδι γίνεται στο καραϊσκάκη και ολοκληρώνεται το 90λεπτο με σκόρ 1-1 στις διαβουλεύσεις για την παράταση ο διαιτητής παρουσία του τότε υπουργού Ασλανίδη, πετάει το κέρμα και πιάνοντας το ο κύριος υπουργός (που δεν το είδε κανείς…) φωνάζει και αποδίδει τον τίτλο του κυπελλούχου στον παναθηναϊκό!! Η αντίδραση του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ήταν άμεση, αλλά δεν άλλαξε κάτι…! ΣΧΟΛΙΟ: Η ντροπή της ντροπής!
Το 1981 Απολύεται ο Αλέφαντος από τον ΟΦΗ καταγγέλλοντας ότι δέχτηκε πίεση για να κάτσει να χάσει σε παιχνίδι με τον παναθηναϊκό! Όσο αναφορά τον τότε πρόεδρο του ΟΦΗ είχε παραδεχτεί ότι ο παναθηναϊκός τους είχε δανείσει 4 παίκτες τους οποίους και είχε κατονομάσει!! Ενώ η κατάσταση πείρε τον δρόμο της δικαιοσύνης όπου κατατέθηκαν και μαγνητοφωνημένες συνομιλίες, μετά και τις απολογίες των μπλεγμένων στην υπόθεση δεν τιμωρήθηκε κανείς! Και βγάλανε τρελό τον Αλέφαντο λόγω και του ιδιόμορφου χαρακτήρα του!
Το 1968 ο τότε γ.γ αθλητισμού αποκαλύπτει με αποδείξεις χρηματικά ποσά που είχε καταθέσει ο παναθηναϊκός σε άλλα σωματεία!! Ο γ.γ ήταν λάβρος στην συγκεκριμένη συνέντευξη αποδίδοντας αποκαλυπτικά στοιχεία που είχε δημοσιεύσει το «ΦΩΣ»! Δεν υπήρξε κάτι παραπάνω καθώς μαζί με την εφημερίδα μπήκαν και τα στοιχεία στο συρτάρι!
Το 1963 με αφορμή την απώλεια του τίτλου ο τερματοφύλακας του παναθηναϊκού κ.Βουτσαράς επιτίθεται στον κ.Μαντζαβελάκη υποστηρίζοντας ότι οι παίκτες του παο δεν απέδωσαν διότι είχαν την διαβεβαίωση ότι η νίκη είχε εξασφαλιστεί από πριν!! Το θέμα μένει εκεί και ο Βουτσαράς αποχαιρετά τον παναθηναϊκό! Εκθειάζοντας την ηθική του και την αγάπη του για τον κόσμο του παναθηναϊκού.
To 1984 μετά τον αγώνα παναθηναϊκού-πανιώνιου σε συνέντευξη ο αείμνηστος Γιάννης Κυράστας δηλώνει: Ήταν ένα παιχνίδι που έπρεπε να έρθει ισοπαλία αλλά τελικά κερδίσαμε από αστάθμητους παράγοντες…Σε ερώτηση που είχε τεθεί στον ποδοσφαιριστή Μανίκα για το παιχνίδι που με ισοπαλία έδινε τίτλο στον παναθηναϊκό και γλίτωνε από τα μπαράζ την ομάδα του απάντησε ότι ναι έτσι είναι αλλά τελικά κάτι άλλαξε και χάσαμε…! Αυτό είναι δημοσιευμένη συνέντευξη!
Όσο για το Γουέμπλεϊ τα έχει πει όλα η κ.Δέσποινα Παπαδοπούλου…! Τα άλλα είναι περιττά…!
Αυτά είναι κάποια από τα ιστορικά γεγονότα που παρουσίαζαν οι εφημερίδες της εποχής και προκαλούσαν διαταραχή στον χώρο του αθλητισμού. Εμπλεκόμενη είναι η ομάδα που αδικείται συνεχώς…!! Και προκαλεί να ανοίξουν οι φάκελοι της τελευταίας 12ετίας! Τι κρίμα και υπάρχουν τόσο ενδιαφέροντα πράγματα και στους παλιότερους φακέλους…!!

Ο Πειραιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου