Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΡΑ 5 ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ (ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΑ) ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΚΡΙΒΩΣ!!


John Peiraiwtis 22 Σεπτεμβρίου στις 5:20 μ.μ.
ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΡΑ 5 ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ (ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΑ) ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΚΡΙΒΩΣ!!

Αν ήτανε η ζήλια ψώρα θα κόλλαγε όλη η χώρα, λέει μια παροιμία! Και όπως θα καταλάβετε, κάποιοι πήραν πολύ της μετρητής το: ‘’Να τιμούμε και να είμαστε πιστοί στις παραδώσεις μας’’ που μας έλεγαν οι παππούδες μας! Το θέμα όμως είναι ποιες παραδώσεις; Εκεί φαίνεται πως κάποιοι χάσανε το μέτρο και συνεχίζουν την παράδοση της «ψευτιάς» και της «παραπληροφόρησης». Έτσι η ζήλια του κάθε λογής αντιπάλου (εμφανή η μη εμφανή…) του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ είναι ένα σύνηθες φαινόμενο έκφρασης καθώς όλοι θα ήθελαν να μοιάσουνε σε πολλά σε εμάς, σε ιστορία, σε ομάδα, σε διακρίσεις και επιτυχίες και σε λαό! (καλά αυτό δεν το πολύ βλέπω…γιατί γαύρος γεννιέσαι!) Το να μας μοιάσουνε σαν ιστορία είναι λίγο δύσκολο, γιατί πρώτων ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω. Δεύτερων ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ από τότε που ιδρύθηκε (στην Ελλάδα και στον Πειραιά) λεγόταν ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και φορούσε πάντα ερυθρόλευκα! Κάποιοι άλλοι λέγονταν «ΠΟΑ» και φορούσαν ρόζ φανέλα…! Τρίτων ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ γεννήθηκε (ιδρύθηκε) το 1925, βάση και του καταστατικού του, όπως και οι περισσότερες ομάδες και όχι το 1908 που αμφιβάλω αν είχαν εφευρεθεί οι ποδοσφαιρικές μπάλες…! Άλλωστε ιδρυτικό καταστατικό του 1908 του ΠΑΟ δεν υπάρχει…! Τέταρτων ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ δημιουργήθηκε από πειραιώτες της εργατιάς και της παλικαριάς και όχι από τζακάτους και σαλωνάτους! Και πέμπτων δεν είχε ποτέ την αβάντα του κράτους και του παρασκηνίου. Δεν του χαρίστηκε ποτέ γήπεδο που να μην πλήρωνε και νοίκι για δεκαετίες…Αντιθέτως μπήκε στο καραϊσκάκη το πλήρωνε το συντηρούσε για δεκαετίες και στο τέλος τον πετάξανε και έξω το 1998 τιμωρώντας τον για την έναρξη της δυναστείας που μόλις ξεκινούσε με την σερί κατάκτηση 2 πρωταθλημάτων! Μετά άρχισε η εξορία ΟΑΚΑ-Ριζούπολη κλπ. Βλέπεται κάποιοι προτίμησαν να βλέπουν το καραϊσκάκη ερημωμένο και εγκαταλελειμμένο να σαπίζει, αλλά η τιμωρία τους δεν άργησε να έρθει όταν το 2004 και με αφορμή τους ολυμπιακούς αγώνες παρακαλάγανε τον Κόκκαλη να το σηκώσει! Δεν υπάρχει χειρότερη ξεφτίλα να πάς να γλείψεις εκεί που έχεις φτύσει, αλλά είναι μαθημένοι σε τέτοιες γεύσεις... Αυτά τα ολίγα και περιληπτικά για την ιστορία.
Στο κεφάλαιο ομάδα, εκεί όλα τα χρόνια ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ αποτελούνταν από παίκτες με ψυχή και πάθος, αυτό ήταν και το αιώνιο χαρακτηριστικό αυτής της ομάδας, λιώνανε και ματώνανε την φανέλα με τον δαφνοστεφανομένο στο στήθος! Όλες οι μεγάλες προσωπικότητες έχουν φορέσει την ερυθρόλευκη και στα τωρινά χρόνια ακόμα. Βέβαια είμαστε και σε ένα πίσω…η αλήθεια είναι ότι ενώ ανέκαθεν και προϊστορικά φέρναμε μεγάλους παίκτες, δεν καταφέραμε να πάρουμε τον Μπουμπλή…!!! Εκεί ναι ήταν καλύτεροι…! Σε επιτυχίες δεν χρειάζεται να μπω σε αναλύσεις και σύγκριση με τους άλλους, χαώδες διαφορά: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 37 Πρωταθλήματα 24 Κύπελλα και 14 Ντάμπλ. Παο 19 -16-7 και χανούμι 11-12-2!!!
Όσο αναφορά τον λαό επίσης θα μπορούσα να αναφέρω αριθμούς αλλά δεν κατέχω τα παλιά στοιχεία, αν και αναμφισβήτητα έχουν παραδεχτεί ότι πάντα ήμασταν παρών ξέχωρα από την πορεία της ομάδας, στα νεότερα χρόνια πάντως και ειδικά στα τελευταία 13 η εικόνα είναι αυτή:
Γήπεδο ΟΑΚΑ και έδρα του ακατονόμαστου, θέσεις 74.767. Εισιτήρια μέσο όρο 19.242!! Το αεκ έχοντας την ίδια έδρα με τον ακατονόμαστο…έχει ένα μέσο όρο 15.780!!
Όλα τα παραπάνω ήταν μια μικρή ανάλυση των πραγμάτων που δείχνουν την απόσταση και την διαφορά μας από του άλλους. Όλη αυτή λοιπόν η είδη καμένη προσπάθεια κάποιων να εμπλέξουν τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ με ομάδες παραρτήματα και συνεταιριλίκια πέφτει στο κενό! Δεν κυνήγησε λέει ο Μπαοκ το μάτς με τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!! Το ακούσαμε και αυτό!! Βρήκατε ομάδα να μας βαπτίσετε φιλική…! Που όλα αυτά τα χρόνια έχουμε φάει μια οικοδομή από πέτρες και καμιά δεκαριά κάβες μαλαματίνα! Πάντως ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ δεν έχει πάρει πρωτάθλημα στην τούμπα με γκόλ στο 94…!και να χειροκροτεί και όλο το γήπεδο…! Αφήστε λοιπόν τα παιχνιδάκια του εντυπωσιασμού και τα παρασκηνιακά κόλπα, η ιστορία γράφει και δεν ξεγράφει…και όποιος δεν σέβεται την ιστορία δεν το σέβεται και η ιστορία…! Δεν πείθετε κανέναν πια, μόνο γελοιοποιείστε γιατί οι καταστάσεις και τα φούμαρα γυρίζουν μπούμερανκ και απλά εκτίθεστε ανεπανόρθωτα!!

Ο Πειραιώτης

3 σχόλια:

  1. γραψτα ρε παικταρα γαμω το σπιτι τους μια ζωη στη φαπα θα ειναι εντος γηπεδων γιατι εκτος ξερουν τι παρτι τους κανουμε οπου τους πετυχαινουμε.ΓΑΜΑ ΤΟΥΣ ΤΙ ΜΑΝΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. παιδια της ψευτιας γαυροι

    ΑπάντησηΔιαγραφή