Τρίτη 5 Μαΐου 2009

ΠΩΣ ΝΑ ΤΟΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙΣ?


Να γιατί ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ πήρε πρωτάθλημα , κύπελο...και θα τα παίρνει όλα για τα επόμενα 37 χρόνια......Την ομαδάρα την επιβεβαίωσε και η ψηφοφορία που διενήργησε ο Super Sport-FM και η ιστοσελίδα http://www.sport-fm.gr/..
Έχουμε και λέμε λοιπόν.....Γαβράκια μου.....



Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΤΗΣ SUPERLEAGUE 2009

Αντώνης Νικοπολίδης Βασίλης Τοροσίδης Στέλιος Βενετίδης
Σωτήρης Κυργιάκος Αβραάμ Παπαδόπουλος Λουτσιάνο Γκαλέτι Φαμπιάν Εστογιανόφ Φερνάντο Μπελούτσι Ντουντού Σεαρένσε Ντιόγκο Ίσμαελ Μπλάνκο

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
Ερνέστο Βαλβέρδε

Να υπενθυμίσουμε ότι η ψηφοφορία για τη καλύτερη ενδεκάδα του φετινού πρωταθλήματος, έγινε με βάση το σύστημα 4-4-2. Δηλαδή, τερματοφύλακα, δεξί και αριστερό μπακ, δύο κεντρικούς αμυντικούς, δεξί και αριστερό χαφ, δύο μέσους και δύο επιθετικούς.

Τερματοφύλακας και οι τέσσερις της άμυνας.

Ο Αντώνης Νικοπολίδης με 59% αναδείχθηκε πρώτοw στις προτιμήσεις για τη θέση του τερματοφύλακα, με τον Μίχαελ Γκσπούρνινγκ της Ξάνθης και τον Σεμπαστιάν Σάχα της ΑΕΚ να τον ακολουθούν.

Ο Βασίλης Τοροσίδης με 63% προσπέρασε στη θέση του δεξιού μπακ τους Γιάννη Μανιάτη (Πανιώνιος) και Νέτο (Άρης), ενώ στην αντίστοιχη του αριστερού μπακ, ο Στέλιος Βενετίδης πήρε περισσότερες ψήφους από τους Νίκο Σπυρόπουλο (Πανιώνιος) και Λίνο (ΠΑΟΚ). Ο άσος της Λάρισας πήρε το 42% των ψήφων. Το κεντρικό δίδυμο της Εθνικής Ελλάδος (Σωτήρης Κυργιάκος 25,2% και Αβραάμ Παπαδόπουλος 23,6%) θεωρήθηκε και το καλύτερο της Superleague, προσπερνώντας τους Παρασκευά Άντζα (Ολυμπιακός), Πάμπλο Κοντρέρας (ΠΑΟΚ) και Φρανσίσκο Ζουέλα (Ξάνθη) που ακολολυθησαν.

Οι τέσσερις του κέντρου

Ο Λουτσιάνο Γκαλέτι (με 79,5% συγκέντρωσε τις περισσότερους ψήφους από όλους τους ποδοσφαιριστές) είναι o «εκλεκτός» για τη θέση του δεξιού χαφ αφού οι Νάτσο Σκόκο (ΑΕΚ) και Σέρτζιο Κονσεϊσάο (ΠΑΟΚ) έμειναν αρκετά πίσω.

Αντίστοιχα υψηλό ήταν και το ποσοστό για τη θέση του αριστερού χαφ, αφού ο Φαμπιάν Εστογιανόφ του Πανιωνίου με 63,7% άφησε πολύ πίσω τους Σεμπάστιαν Λέτο (Ολυμπιακός) και Ζαουάντ Ζαϊρί (Αστέρας Τρίπολης).

Ο Ντουντού Σεαρένσε αναδείχθηκε πρώτος από τους μέσους με 31,2% και τη δεύτερη θέση την πήρε στο νήμα ο Φερνάντο Μπελούτσι. Ο μέσος του Ολυμπιακού πήρε το 17,9% των ψήφων με τον Σιμάο Μάτε Ζούνιορ (Παναθηναϊκός) να τον απειλεί μέχρι το τέλος με 16,9%. Γιώργος Καραγκούνης (Παναθηναϊκός), Οράσιο Καρντόσο (Αστέρας Τρίπολης) και Ματίας Βερόν (ΠΑΟΚ) ακολούθησαν.

Επιθετικό δίδυμο

Η πιο ακριβή μεταγραφή του Ολυμπιακού το περασμένο καλοκαίρι, ο Ντιόγο κέρδισε το 29,9% των ψήφων του κοινού που τον «πλαισίωσε» μαζί με τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος, Ίσμαελ Μπλάνκο. Ο επιθετικός της ΑΕΚ συγκέντρωσε 24,5% και προσπέρασε τους Ζλάταν Μουσλίμοβιτς (ΠΑΟΚ), Δημήτρη Σαλπιγγίδη (Παναθηναϊκός) και Λεονάρντο (Λεβαδειακός).

Προπονητής

Στη «μάχη» των προπονητών, την εμπιστοσύνη του κοινού κέρδισε ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Ισπανός κόουτς των νταμπλούχων ψηφίστηκε με 38,5%, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Φερνάντο Σάντος (ΠΑΟΚ) και στην Τρίτη τον Ντούσαν Μπάγιεβιτς (ΑΕΚ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου