Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ




Ε ναι λοιπόν,είμαι περήφανος για την ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού μας!.Το ξέρω ότι μπορεί να ακούγεται οξύμωρο και εξωφρενικό ύστερα κι από την ήττα μας την Πέμπτη στο ΣΕΦ,όμως εγώ θέλω να πω δυο λόγια για τα παλικάρια αυτά που πάλεψαν φέτος με όλες τους τις δυνάμεις για να πάνε το Θρύλο μας μπροστά,σε ένα άθλημα που ενώ στο παρελθόν μας έδωσε απίστευτες χαρές,την τελευταία δεκαετία μας πλήγωνε όσο τίποτα.
Μακάρι να διαψευστούν πλέον,τα προγνωστικά και ο Ολυμπιακός μας να κατακτήσει το πρωτάθλημα Ελλάδας,αλλά ακόμη κ αν αυτό δε γίνει θέλω να εκφράσω την περηφάνια μου για αυτή τη δύσκολη φετινή σεζόν.
Μετά από χρόνια λοιπόν η ομάδα μας,καινούρια σχεδόν εξ ολοκλήρου,πέτυχε σπουδαίες νίκες που μας έκαναν να πανηγυρίσουμε-επιτέλους- έξαλλα, φτάνοντας μάλιστα και σε ένα Final Four έπειτα από 10 χρόνια.Εκεί αντιμετώπισε τρεις ομάδες πολύ έμπειρες κ ανταγωνιστικές ,χάνοντας από τον αιώνιο κ μισητό εχθρό στο καλάθι,έχοντας να αντιμετωπίσει και την απουσία του Βασιλόπουλου καθώς και τον πυρετό του Μπουρούση.
Παρ' όλα αυτά ο Ολυμπιακός μάζεψε τα κομμάτια του μετά και τον χαμένο τελικό κυπέλου στην αρχή της χρονιάς κ πάλι από τον Παναθηναϊκό και συνέχισε με στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος έχοντας αποκτήσει το απόλυτο πλεονέκτημα της έδρας.Εκεί όμως,όπως κ όλα τα τελευταία 3 χρόνια,βρήκε απέναντί του την ασσύμετρη απειλή που ακούει στο όνομα ελληνική διαιτησία.Με καίρια και χειρουργικά σφυρίγματα έδωσε άλλη μια νίκη στην ομάδα της Αθήνας θέλοντας να περάσουν το μήνυμα τους και φέτος.Να μην τολμήσει δηλαδή ο Ολυμπιακός να αμφισβητήσει την πλαστή κυριαρχία της πράσινης ομάδας.Βέβαια,το πιο εξοργιστικό κομμάτι αυτής της τραγωδίας είναι κ η συμμετοχή του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου στην υπηρεσία της πράσινης προπαγάνδας και των εμπνευστών της.Τεράστια πρωτοσέλιδα που υμνούσαν το πνεύμα του νικητή αλλά και πηχυαίοι τίτλοι περί της παντοκρατορίας των πρασίνων,σε συνδυασμό με την κατευθυνόμενη ΄τηλεοπτική περιγραφή του αγώνα συνέθεσαν ακόμη ένα σκηνικό προπαγάνδας τέλεια σχεδιασμένο.
Και ο σκοπός του κειμένου μου αυτού είναι να πω στα αδέρφια μου τους Ολυμπιακούς να μην τσιμπάνε στο στήσιμο αυτό που ανέφερα από το συνάφι των διαιτητών-δημοσιογράφων-προστάτων των Γιαννακοπουλαίων.Γιατί στο παιχνίδι της Πέμπτης μπορεί η ομάδα όντως να μην έκανε καλό παιχνίδι,δε χρειαζότανε όμως επιπλέον άγχος από μερίδα οπαδών,ούτε πολύ περισσότερο αποδοκιμασίες στο τέλος του αγώνα,αποτέσμα ίσως και της προπαγάνδας που προανέφερα.Η πίκρα είναι μεγάλη όταν φτάνεις στην πηγή τρείς φορές κ ισάριθμες πίνει νερό ο μισητός εχθρός σου,όμως η ομάδα μας ακόμη και μετά από τις ήττες αυτές θέλει υποστήριξη και βοήθεια.Ναι,το ξέρω ότι δεν αντέχεται κι άλλη άτιτλη σεζόν.αλλά πιστέψτε με η φετινή ομάδα έδωσε την ψυχή της.
Κατηγορώ τα κακομαθημένα παιδάκια που δεν έχουν ζήσει πέτρινα ποδοσφαιρικά χρόνια, και αποδοκιμάζουν μέσα σε μια νύχτα προσωπικότητες όπως είναι ο Γιαννάκης ,ο Παπαλουκάς και ο Μπουρούσης.Είναι τρελό και αδιανόητο.Ο οπαδός του Ολυμπιακού δεν είναι με την ομάδα μόνο στα εύκολα αλλά πολύ περισσότερο στα δύσκολα.Σε αυτούς λοιπόν,έχω να πω ένα πράγμα.Αν δεν αγαπάτε το τμήμα μην έρχεστε στο γήπεδο μόνο στα ντέρμπι γιατί κάνετε μάλλον κακό παρά καλό στην ομάδα.
Η πίκρα μου την ώρα που γράφω τούτο το άρθρο είναι ανείπωτη,αλλά προτιμώ από το να αναθεματίσω τους παίχτες και τον προπονητή να τους στηρίξω ακόμη περισσότερο και να τους πω μέσα από την καρδιά μου,χάσουν κερδίσουν το πρωτάθλημα,ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για τις στιγμές που μας χάρισαν και μας έκαναν να νιώσουμε ότι ο βασιλιάς επιστρέφει...

Με τιμή και περηφάνια που είμαι Ολυμπιακός.

Γιώργος Χουχούμης(Xoyxoy)

4 σχόλια:

  1. Αδερφέ συμφωνώ απόλυτα με αυτό που γράφεις περι στήριξης,δεν εχω ζήσει πέτρινα χρόνια,αλλά έχω μάθει να στιρίζω στα δύσκολα και να έχω υπομονή.Ευτυχώς στο μπάσκετ είδα τα 2 τελευταία πρωταθλημάτα και ξέρω τι πάει να πει πρωταθλητισμός.Εκεί που δεν συμφωνώ μαζί σου,κατά την γνώμη μου είναι στα περί διαιτησίας.Δεν πρέπει να ασχολούμαστε μ αυτούς,μην γινόμαστε βάζελοι,και βέβαια έχουν την ασυλία της διαιτησίας,αλλά και σαν ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ που έχουμε βαρίδια,πρέπει να παραδεχτούμε ότι μέχρι στιγμής έχουν καλήτερη ομάδα και εμπειρία.Αυτά κατα την γνώμη μου.

    minas 7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. sostos o filos!leme pos i dynami tou 8RYLOY einai o kosmos toy!tin omada tin agapame oxi mono epeidi mas kanei yperifanous alla giati emeis to dialeksame kai apla giati apotelei kati pou to goustaroume poly opote prepei na tin stirizoume kai oxi na tin epibarynoume me dikes mas energies kati pou einai dipla kako..

    ΖΗΤΩ Ο ΘΡΥΛΟΣ!!!!!!!
    ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. aderfia akoma k meta apo ti syntrivi pou kanenas mas den perimene prepei na deiksoume to giati einai idiaitero na eimaste OLYMPIAKOI.Tin Paraskevi to SEF prepei na tigarei k gia mia teleytaia fora na stiriksoume aytous pou foran ti fanela tou Thrylou mas.Tha mas perimenoun oloi sti gonia gia dithen apodokimasies alla tha diapseystoun...ftaine polla alla as kanoume gia ena mono mats akoma ypomoni aderfia...

    giorgos xoyxoy(o syntaktis tou keimenou)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. re magges panta eimaste perhfanoi pou eimaste Olympiakoi se ola ta tmhmata alla ayto shmera parahtan kseftila.den mporw na koimithw re gamwto apo thn stenaxwria.27 pontous apo tis vazeles?kai ekana tosa oneira sthn arxh ths xronias gia ayto to tmhma.Aggelopouloi sas sthrizoume diwkste ton vazeloareiano anikano coach,krathste ton kormo kai allakste merikous touristes Greer,Childress.ananewsh se Giannaro Mpouroush kai Printezh.
    THYRA 7 PANTOS KAIROU PAIDIA ENOS ANWTEROU THEOU
    DRAPETSWNA7

    ΑπάντησηΔιαγραφή