Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

ΠΡΟΕΔΡΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΙΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ


Αποφάσισα επιτέλους και εγώ με τη σειρά μου να γράψω τις απόψεις μου σχετικά με το θέμα Βαλβέρδε. Δεν το έκανα τόσο καιρό περιμένοντας αρχικά να δω τι θα αποφασίσει ο πρόεδρος, γιατί δεν ήθελα να μπω στην διαδικασία να τον παρακαλάω να κρατήσει τον προπονητή, και κατ’ επέκταση το ΔΣ του Ολυμπιακού και έπειτα να λάβω υπόψη μου όλες τις παραμέτρους αυτής της ιστορίας. Δεν σας κρύβω ότι μέχρι και την Παρασκευή ήμουν έξαλλος με τον πρόεδρο που όπως φαινόταν είχε ήδη πάρει την απόφαση να απομακρύνει τον, πλέον, πρώην τεχνικό της ομάδας. Το Σαββάτο όμως που διάβασα και έμαθα όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με τους όρους του συμβολαίου που πρότεινε ο Ολυμπιακός στον Ισπανό άλλαξα γνώμη και όχι γιατί έπρεπε να πάρω το μέρος του προέδρου αλλά γιατί διαπίστωσα ότι ο καθένας από την πλευρά του ήθελε να κατοχυρώσει τα θέλω του. Και πάνω εδώ θέλω να πω δυο πράγματα.
Προσωπικά πιστεύω ότι ο Βαλβέρδε τα ήθελε όλα δικά του. Αρχικά αργεί να απαντήσει στον Ολυμπιακό μετά από τρεις προσπάθειες του προέδρου. Είτε γιατί πραγματικά υπήρχε το οικογενειακό πρόβλημα του Βαλβέρδε είτε γιατί ήθελε να κερδίσει χρόνο για τυχόν προτάσεις από Ισπανία. Πρώτο πράγμα λοιπόν που άρχισε να εκνευρίζει τον πρόεδρο και σημαντικό μάλιστα ξέροντας ότι ο πρόεδρος όταν γουστάρει κάποιον και του δίνει την δυνατότητα να δουλέψει στον θρύλο την μεγαλύτερη Ελληνική ομάδα και με τον τρόπο που συμπεριφέρεται στους συνεργάτες του είχε την απαίτηση να του απαντήσει το συντομότερο δυνατό. Έπειτα τα χρήματα που απαιτούσε. Ο Ολυμπιακός του έδινε 1000000 Ευρώ και 450000 για πρόκριση στους ομίλους του champions league ενώ εκείνος ήθελε το 1400000 σαν συμβόλαιο και μόλις τα 50000 ως πριμ πρόκρισης. Αυτό τι δείχνει; Ότι ο Βαλβέρδε δεν είχε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του αλλά και στις δυνατότητες της ομάδας. Δεν ήταν σίγουρος και ο ίδιος ότι η ομάδα θα προκρινόταν στους ομίλους. Δεν μπορεί λοιπόν ο Ολυμπιακός να έχει στον πάγκο έναν προπονητή που να μην έχει αυτοπεποίθηση και πίστη στις δυνατότητες της ομάδας του. Δεύτερος όρος στο συμβόλαιο. Αν δεχόταν πρόταση από έξι συγκεκριμένες ομάδες της Ισπανίας να μπορεί να φύγει οποιαδήποτε στιγμή στη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν και να πάρει και το πριμ στο τέλος της αν ο Ολυμπιακός έπαιρνε και πάλι το πρωτάθλημα αφού και ο ίδιος θα είχε συμβάλει μέχρι εκείνη τη στιγμή. Ο πρόεδρος δέχτηκε αυτόν τον όρο με την προϋπόθεση όμως ότι θα έμπαινε και ακόμα ένας όρος. Σε περίπτωση που η διοίκηση έκρινε ότι η ομάδα δεν βαδίζει σωστά θα μπορούσε να τον απολύσει χωρίς αποζημίωση πράγμα όμως που δεν δέχτηκε ο Βαλβέρδε. Αυτό προσωπικά εμένα μου δείχνει ότι ο Βαλβέρδε κοιτούσε μόνο την πάρτη του και το προσωπικό του όφελος. Όταν λέει ευθέως ότι θα παρατήσει την ομάδα για χάρη μιας άλλης , όποια και να είναι αυτή, ανά πάσα ώρα και στιγμή δεν αξίζει να είναι στον Ολυμπιακό. Εμείς θέλουμε έναν προπονητή πρώτα από όλα να πιστεύει στην ομάδα και στις δυνατότητες και της ομάδας αλλά και του ίδιου και να μπορεί να μείνει τουλάχιστον τρία χρόνια για να μπορεί να περάσει στην ομάδα αυτά που θέλει γιατί κακά τα ψέματα από την πρώτη χρονιά δεν μπορεί εύκολα ένας προπονητής να κάνει όλα όσα θέλει. Για όλα τα παραπάνω θεωρώ ότι σωστά ο πρόεδρος επέλεξε να μην συνεχίσει την συνεργασία με τον Βαλβέρδε.
Το κακό της όλης υπόθεσης είναι ότι ο Ολυμπιακός για ένα ακόμα καλοκαίρι ψάχνει να βρει προπονητή. Δεν νοείται μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός που κατακτά κάθε χρόνο το πρωτάθλημα εδώ και μια 12ετία να αλλάζει προπονητές σαν τα πουκάμισα. Αυτά δεν τα κάνει ούτε η πιο μικρή ομάδα σε ερασιτεχνικό πρωτάθλημα. Πως μπορεί να έχει μια ομάδα συνοχή, πως μπορεί να έχει μια συγκεκριμένη φιλοσοφία και ένα συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού όταν κάθε χρόνο έρχεται καινούριος προπονητής με διαφορετικά πιστεύω και διαφορετική νοοτροπία; Στον Ολυμπιακό υπάρχουν ποδοσφαιριστές που είναι πολλά χρόνια στην ομάδα και κάθε χρόνο που ερχόταν καινούριος προπονητής τους ζητούσε και κάτι διαφορετικό. Αν πάρουμε για παράδειγμα τον πιο παλιό, τον αρχηγό. Ο ένας έλεγε τζόλε θέλω να κάνεις αυτά τα πράγματα, ο άλλος έλεγε τζόλε ξέχνα ότι έκανε ς μέχρι τώρα θέλω να κάνεις άλλα πράγματα και άντε κάθε χρόνο τα ίδια και αλλαγές συστημάτων και πάει λέγοντας. Μπορεί έτσι μια ομάδα να έχει συνοχή, ποδοσφαιρική ταυτότητα και ομοιογένεια; Άλλο πάλι και αυτό. Ομοιογένεια. Λέξη ανύπαρκτη στον θρύλο. Κάθε προπονητής που ερχόταν ήθελες και άλλους ποδοσφαιριστές και αναιρούσε τις μεταγραφές του προηγούμενου. Χώρια το γεγονός ότι μια ζωή μέχρι τον Ιούνιο δεν ξέραμε ποιον θα έχουμε προπονητή, τις μεταγραφές τις έκανε όποιος ήθελε και ερχόμενος ο καινούριος κόουτς οι μισοί δεν του έκανα. Επειδή λοιπόν δεν είναι σοβαρά όλα αυτά τα πράγματα πρόεδρε κάνε μια καινούρια αρχή και φέρε ένα προπονητή αντάξιο της ιστορίας και του ονόματος του Ολυμπιακού με ένα καλό συμβόλαιο και με διάρκεια χρόνου τουλάχιστον τα τρία χρόνια. Βασική προϋπόθεση να κάνει αυτός τις μεταγραφές ανάλογα με το μπάτζετ που θα του διαθέσεις (μην τσιγκουνευτείς), να έχει τον πλήρη έλεγχο των αποδυτηρίων
Και όχι με την πρώτη στραβή να πάρει πόδι.
Πρόεδρε ακούστηκε να λες ότι οι φίλαθλοι δεν αναγνωρίζουν ότι έχεις προσφέρει στην ομάδα. εγώ θα σου πω κάτι. Κανένας μα κανένας δεν μπορεί να παραβλέψει όσα έχεις κάνει μέχρι τώρα για τον Ολυμπιακό. Είσαι εσύ αυτός που πήρε την ομάδα από το τέλμα που την είχαν ρίξει όλοι αυτοί που πάνω στο όνομα του Ολυμπιακού έπαιξαν για να εξυπηρετήσουν προσωπικά τους συμφέροντα. Από το 1993 μέχρι και σήμερα έφερες τον Ολυμπιακό εκεί που πρέπει να βρίσκεται. Στην πρώτη θέση. Έφτιαξες γήπεδο στολίδι, προπονητικό κέντρο από τα καλύτερα της Ευρώπης, ξεχρέωσες όλα όσα κακά μας άφησαν οι προηγούμενοι, έφερες στην ομάδα προπονητές με όνομα , παρέλασαν όλα αυτά τα χρόνια ποδοσφαιριστές παγκόσμιας κλάσης και όλοι τους με τεράστια προσφορά που άλλες ομάδες ούτε στον ύπνο τους δεν θα μπορούσαν να τους είχαν. Όποιος δεν σου τα αναγνωρίζει αυτά το λιγότερο είναι κομπλεξικός. Να ξέρεις ότι όλοι εμείς οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού, δεν ξέρω αν αγαπάμε την ομάδα πιο πολύ από εσένα πάντως είμαι σίγουρος ότι την αγαπάμε το ίδιο. Όμως δεν μπορούμε να μην ασκούμε κριτική σε πράγματα που κάνεις είτε είναι σωστά είτε είναι λάθος. Γιατί έχεις κάνει και λάθη.
Ότι έγινε έγινε. Σημασία έχει τώρα η ομάδα να φέρει έναν καταξιωμένο προπονητή και τέτοιους ποδοσφαιριστές που να μπορούν να φτάσουν την ομάδα πολύ ψηλά. Και ξέρουμε ότι έχεις την δυνατότητα να το κάνεις αρκεί να το πάρεις απόφαση. Θέλουμε τον Ολυμπιακό να πρωταγωνιστεί και στην Ευρώπη. Δεν λέω να παίρνουμε κάθε χρόνο το champions league αλλά τουλάχιστον να ξέρουμε ότι η ομάδα θα έχει τα φόντα να φτάνει κάθε χρόνο στους 16 ή και στους οχτώ. Αν το καταφέρουμε αυτό σύντομα θα έρθει και η Ευρωπαϊκή κούπα. Δηλαδή η Πόρτο που τα τελευταία δέκα χρόνια φτάνει σχεδόν κάθε χρόνο στους οχτώ και έφτασε μέχρι και να κατακτήσει την κούπα είναι καλύτερη από μας; Εδώ μέχρι και η Βέρντερ που πέρσι της ρίξαμε έξι γκολ μέσα έξω φέτος πήγε στον τελικό του ουέφα. Αυτά βλέπουμε πρόεδρε και τρελαινόμαστε.
Μπορείς και πρέπει να μας κάνεις μεγάλους και στην Ευρώπη νομίζω πως ήρθε η ώρα του Ευρωπαίου Ολυμπιακού.
Τρέλανε μας για άλλη μια φορά με μεταγραφές υψηλού επιπέδου και προπονητή τεραστίων δυνατοτήτων και εμείς όπως πάντα δίπλα στην ομάδα όπως κάνουμε χρόνια ολόκληρα.

ΥΓ. Δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω την στάση του Βαλβέρδε από την ώρα που ανακοινώθηκε ότι δεν θα συνεχιστεί η συνεργασία του με τον Ολυμπιακό. Συγχαρητήρια Ερνέστο. Είσαι κύριος. Εμείς σταθήκαμε δίπλα σου και με το παραπάνω και εσύ το αναγνώρισες.

3 σχόλια:

  1. adelfe kalhmera den ua pv an symfvno h oxi alvste gia na kanv kati tetoio prepei na jerv ti exoyn pei kai oi 2 pleyrs kai ayta poy les esy einai h mia pleyra svsta? tvra prepei na doyme mprosta kai na mas ferei o proedros ena proponhth an oxi kalytero toylaxiston isajio kai oxi ton ketspagia mhn to kanoyme san to popota dhl.. mprvs piso, tvra to ama o kokalhs einai pio olympiakos mallon sto loybarh to elege katalabes ti uelv na pv...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΧΑΡΕ ΩΡΑΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!
    ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ Ο ΠΙΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΑΠ'ΟΛΟΥΣ...
    ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΜΕ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΕΤΣΠΑΓΙΑ ΚΑΜΜΙΑ 20ΑΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΣΤΗΝ 7,ΜΑΣ ΤΟ ΚΟΒΑΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΤΩ????
    ΤΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ, ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΓΡΑΜΜΗ???
    ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΤΡΕΛΑΘΕΙ ΑΠ'ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Simfono se kathe leksi tou parapano keimenou,orima logia se kathe protasi kai sosti parousiasi kai ton dio pleuron.

    Kalos proponitis o Valverde alla fanike pos epsaxne mia pio gnosti kai kaliteri omada apo ton Olympiako kai den itan idietera euxaristimenos stin Ellada,parolauta itan kirios se ola tou kai ton euxaristoume gia tin prosfora tou stin omada kai kali tixi na exei opou paei apo edo kai mpros.

    O Kokalis exei prosferei pola stin omada alla ta teleutea xronia vadizei xoris plano kai me sinexeis alages proponiton pou den voithane katholou,ta pragmata einai apla kai irthe i ora epitelous na efarmostoun...

    A) Epilogi isaksiou i kaliterou proponiti tou Valverde me klisto dietes i trietes simvoleo.Nai men to klisto simvoleo exei risko se periptosi apolisis alla me ta 1+1 den ginete doulia opos apodixtike stin periptosi Valverde.Enoeite pos i periptosi Ketspagia mono anekdoto einai gia ton Olympiako kai an erthei stin omada tha xathei ali mia xronia.

    B) Megales metagrafes pekton opos egine perisi me Diogo kai Dudu opou apodixtike peritrana pos oti plironeis perneis,xreiazomaste enan kalo pekti epigontos se kathe grami me ameses protereotites center back,amintiko half kai fisika center for.Kati Koutsianikoulides kai kati Venetidides einai poli mikroi gia ton Olympiako kai den tha eprepe kan na akougonte ta onomata tous gia tin omada,diladi poso kaliteros einai o Venetidis apo ton Domi i akoma kai ton xalia meta ton traumatismo tou Leonardo?O Koutsianikoulis se pianou tin thesi tha pezei tou Galleti i tou Leto i mipos einai kaliteros tou Zairi pou einai aksiopisti anapliromatiki lisi kai malista tsampa?

    C) Anoigma se neous xrimatodotes kai gia na klisei i tripa ton 20 ekatomirion alla kai gia na mpoun lefta stin omada gia metagrafes,oi Agelopouloi,o Glou,o Tsakos,o Marinakis,o Goulandris kai aloi poloi parakalane na agorasoun metoxes tis omadas kai einai krima o Sokratis na min tous dexete stin omada gia na min xasei tin doksa pou monos apolamvanei kai gia na min papsei na einai to epikentro tis prosoxis.O OLYMPIAKOS EINAI PANO APO OLOUS KAI OLA KAI PROTA ERXETE TO KALO TIS OMADAS KAI META TA PROSOPA OPIA KAI AN EINAI AUTA.

    D) Kalitero proponitiko team stis akadimies kai kalitero scouting.Den epitrepete na legete pos psaxnei gia neo proponiti tis omadas o gios tou Thodoridi kai oti psaxnei gia pektes o Xrisikopoulos dioti kai oi dio einai asxetoi me to antikeimeno o enas logo ilikias kai o alos logo armodiotitas dioti den ksero pos apo ipeuthinos eisitirion kai alon texnokratikon ipotheseon mas proekipse os diapragmateutis kai manager neon pekton.Me Badovic,Xrisikopoulous kai Theodoridides Junior den ginete doulia se mia omada.

    Apla einai ta pragmata kai einai sto xeri tou proedrou na parei tis sostes apofaseis,an den to kanei kai fetos simenei pos vazei ton eauto tou pano apo tin omada opote automata kanei kako ston silogo kai opios kanei kako ston silogo gia emena einai exthros tou Olympiakou.

    ΑπάντησηΔιαγραφή