Τρίτη 12 Μαΐου 2009

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ

Πολύς ντόρος γίνεται γύρω από το όνομα του Τιμούρ Κετσπάγια για πιθανός αντικαταστάτης του Ερνέστο Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό. Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα με το γεγονός ότι ο Κετσπάγια ήταν πρώην παίκτης της ΑΕΚ. Άλλωστε αποτελεί τρανό παράδειγμα η περίπτωση του Αντώναρου που ενώ ήταν για πάνω από δέκα χρόνια ποδοσφαιριστής του Πολυμετοχικού, ήρθε στον Ολυμπιακό και πρόσφερε μέχρι στιγμής τα μέγιστα και έφτασε στο σημείο να γίνει και αρχηγός. Ούτε και από το γεγονός ότι έκανε σαν τρελός που μας απέκλεισε από το champions league. Ήταν λογικό αφού κοιτούσε μόνο την ομάδα του και πόσο μάλλον που έκανε κάτι πρωτόγνωρο για τα δεδομένα του Κυπριακού ποδοσφαίρου. Το θέμα όμως είναι κατά πόσο μπορεί αυτός ο άνθρωπος να προσφέρει στην ομάδα και να αφήσει έργο. Προσωπικά εμένα δεν μου γεμίζει το μάτι. Σε όλα τα παιχνίδια της Ανόρθωσης στην Ευρώπη, έπαιξε με ένα αμυντικό στυλ, βγαίνοντας στην κόντρα και με αυτό τον τρόπο προσπάθησε να πετύχει γκολ. Στάθηκε πολύ τυχερός σε όλα τα παιχνίδια, αφού κατάφερε κάθε φάση που παρουσιάστηκε να την κάνει γκολ και αυτό ήταν όλο. Εντυπώσεις κέρδισε και μόνο αφού μια μικρή ομάδα κατάφερε αρχικά να δυσκολέψει όλους, να πάρει λίγους βαθμούς αλλά τελικά να μένει τέταρτη στον όμιλο. Μπορεί ο συγκεκριμένος προπονητής να γίνει κάποια στιγμή πολύ μεγάλος αλλά όχι μέσω του Ολυμπιακού. Δεν χωράνε άλλα πειράματα στην ομάδα. Όπως ο πρόεδρος είναι ο αρχηγός για όλη την ομάδα έτσι και ο προπονητής είναι ο αρχηγός της ομάδας για αυτό που θα παρουσιάσει μέσα στο γήπεδο. Εκεί λοιπόν ο Ολυμπιακός χρειάζεται έναν προπονητή που να ξέρει από πρωταθλητισμό. Θέλει έναν προπονητή έμπειρο ο οποίος να έχει εργαστεί σε ομάδες που στη χώρα τους ο στόχος τους είναι το πρωτάθλημα. Να μπαίνει η ομάδα στο γήπεδο σαν αφεντικό του κάθε παιχνιδιού χωρίς φόβους και ηττοπάθειες και να καθαρίζει τα ματσάκια εύκολα και γρήγορα. Όχι να χρησιμοποιεί εφτά αμυντικογενείς ποδοσφαιριστές και με τα χίλια ζόρια να κερδίζει. Θέλουμε να βλέπουμε θέαμα από τον Ολυμπιακό και ταυτόχρονα ουσία. Άλλες λογικές είναι για άλλες ομάδες και όχι για τον Θρύλο, τον 12 συνεχόμενων πρωταθλημάτων. Μόνο με έναν σπουδαίο προπονητή μπορείς να κάνεις την υπέρβαση στην Ευρώπη. Και ο τιμούρ δεν έχει τίποτα από όλα αυτά. Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω το Κυπριακό πρωτάθλημα, θα πω ότι οποιαδήποτε από τις ομάδες αυτές έπαιρνε μέρος στο Ελληνικό πρωτάθλημα θα είχε σαν στόχο την παραμονή στην κατηγορία. Ακόμα όμως και σε αυτό το πρωτάθλημα ο Τιμούρ δεν το κατέκτησε. Γιατί λοιπόν θα πρέπει να έρθει στον Ολυμπιακό αυτός ο άνθρωπος; Ποιο είναι το έργο που έχει σαν παρακαταθήκη για να μπορεί να επωμιστεί την ευθύνη του πάγκου του Ολυμπιακού;
Πρόεδρε είσαι ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος και επιχειρηματίας. Τουλάχιστον στο θέμα του προπονητή μην κάνεις την επιλογή με την ταυτότητα του επιχειρηματία βρίσκοντας κάποιον που δεν θα στοιχίσει ακριβά στην ομάδα. Το ρητό « ότι πληρώνεις παίρνεις» σχεδόν πάντα είναι αλάνθαστο. Πόσο μάλλον για το συγκεκριμένο πόστο.
Δεν έχω μπει ποτέ στην λογική να προτείνω ονόματα και το ίδιο θα κάνω και τώρα. Εσύ είσαι αυτός που θα αποφασίσει για το ποιος θα αναλάβει τις τύχες της ομάδας και ταυτόχρονα όλου του κόσμου του Ολυμπιακού που τον ακολουθεί παντού και πάντα. Είμαι σίγουρος ότι θα πράξεις το σωστό για το καλό όλων μας. Μην δίνεις το δικαίωμα στους αμφισβητίες να βγάζουν γλώσσα και να λένε διάφορα. Ακούω κάποιους που λένε ότι ο Κόκκαλης δεν βάζει πολλά χρήματα για να ενισχύσει περισσότερο την ομάδα αφού με την ανυπαρξία των υπολοίπων παίρνει άνετα το πρωτάθλημα στην Ελλάδα και όσον αφορά την Ευρώπη δεν είναι σίγουρο ότι θα τα πάρει πίσω τα λεφτά του παίζοντας προκριματικούς αγώνες με τον φόβο μήπως μείνει πάλι απ’ έξω. Είμαι σίγουρος πρόεδρε ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο και θα κάνεις για άλλη μια φορά το καθήκον σου απέναντι στην ιστορία της ομάδας άλλα και σε όλους εμάς που πάντα είμαστε πιστοί στα καθήκοντα μας. Και θα σου πω και κάτι τελευταίο.
Κάνε την ομάδα φέτος το καλοκαίρι δυο φορές πιο δυνατή. Με έναν προπονητή πραγματικό ογκόλιθο των πάγκων και με ποδοσφαιριστές που θα αφήσουν εποχή στο Θρύλο. Να παίρνουμε το πρωτάθλημα για άλλα τόσα χρόνια και με διαφορές των τριάντα πόντων διαφορά και να αφήσεις όλους τους υπόλοιπους στην γκρίνια τους και στην ανυπαρξία τους. Όσον αφορά την Ευρώπη να είσαι σίγουρος ότι με τέτοια ενίσχυση δεν μπορεί να μην έρθει η πορεία που όλοι περιμένουμε, όχι μόνο για φέτος αλλά και για πολλά χρόνια ακόμα.
Όχι άλλα πειράματα πρόεδρε, τώρα είναι η ώρα για την γιγάντωση του Θρύλου. Ξέρω ότι αν βάλεις κάτι στο μυαλό σου δεν σταματάς μέχρι να το πετύχεις. Κάνε λοιπόν τον Ολυμπιακό τόσο δυνατό που να του υποκλίνονται όλοι σε Ελλάδα και Ευρώπη. Εφόσον για τους εντός των συνόρων το έχεις καταφέρει και με το παραπάνω , νομίζω ότι τώρα πρέπει να το κάνεις και για τους εκτός.

Και για τέλος θα σου αφιερώσω ένα τρίστιχο που έγραψα

Αγαπητέ μας πρόεδρε Κόκκαλη Σωκράτη
Προχώρα μπρος ολοταχώς ποτέ μην κάνεις κράτη

Πρόεδρε σκέψου το καλά και βαλ’ το αυτοσκοπό
Στον Πειραιά να φέρουμε τίτλο Ευρωπαϊκό

Εννοείτε πως το νταμπλ θέλουμε κάθε χρόνο
Γι’ αυτό κύριε πρόεδρε δεν κάνουμε καν λόγο

1 σχόλιο:

  1. Ξεκαθαρίζοντας εξαρχης πως συμφωνώ μαζί σου στο ότι ο κετσπαγια φαίνεται ουσιαστικά «λίγος» για μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός μας, θα ήθελα παρόλα αυτά να σημειώσω πως ίσως θα έπρεπε να κρατάμε μια επιφύλαξη όταν αναλογιζόμαστε τον τρόπο παιχνιδιού που εφήρμοζε στην ανόρθωση φτάνοντας αυθαίρετα στο συμπέρασμα πως έτσι(δηλαδή αμυντικά, τσουκου-τσουκου η αλλιώς με τον κωλο) θα θέλει-σε περίπτωση που τελικά έρθει- να παίζει κ ο Ολυμπιακός. Με λίγα λόγια, τέτοιους παίχτες είχε στην ανόρθωση-με τέτοιο τρόπο έπαιζε μπας κ κλέψει κάνα παιχνίδι-όπως κ πέτυχε ομολογουμένως. Δεν συγκρίνεται το υλικό που έχει ο Ολυμπιακός με αυτό της ανόρθωσης άρα μέχρι να δούμε(ελπίζω να μην δούμε) πως παίζει η ομάδα μας με τον κετσπαγια ας μην προτρέχουμε.. το προβληματικό σημείο κατά την γνώμη μου στο θέμα κατσπαγια είναι ότι ουσιαστικά ο άνθρωπος είναι ψιλοανυπαρτος, δεν έχει εμπειρία, δεν έχει να παραθέσει δείγματα γραφής εφάμιλλα της ιστορίας και υπόστασης του Ολυμπιακού μας! Μου δίνει την εντύπωση κάποιου τυχοδιώκτη που έχει και το θράσος να θέλει να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακου.. για στοιχηματζης μου φαίνεται ο τύπος…ελπίζω πρώτων να μην έρθει-ναι με χαλαει επιπροσθέτως ότι είναι και χανούμι- κ δεύτερων αν έρθει να μην μα βάλει σε μπελάδες…

    ΑπάντησηΔιαγραφή