Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

ΟΤΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ WWW.XAROS7.GR


ΟΤΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ
Τρίτη, 23 Μάρτιος 2010 18:43


9433_1109970113693_1360071383_30267866_1450492_n

Γενικά στη ζωή ο κάθε άνθρωπος έχει κάποιες αρχές, κάποιες συνήθειες, κάποιες συγκεκριμένες συντεταγμένες όπου πάνω εκεί κινεί τα νήματα σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο.

Κάπου εκεί κάνει την εμφάνιση της και η ομάδα. Είναι και αυτό ένα πρόσθετο ιδεολογικό κομμάτι στην ζωή του καθενός. Για όλους εμάς όμως που όπως έχουμε τονίσει αρκετές φορές και το γνωρίζουν φίλοι και εχθροί, ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ είναι κάτι παραπάνω από μια απλή ομάδα, δεν θα μπορούσε και το συναίσθημα αυτό να μην κινείται πάνω σε συγκεκριμένες γραμμές που έχουν σαν αρχή την προσπάθεια και σαν τέλος την επιτυχία.

Έτσι γεννήθηκε αυτή η ομάδα και έτσι οι παλαιότεροι (παίκτες-κόσμος) φέρανε σε τούτη την τάξη τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ. Σε μια τάξη που παρευρίσκονται άνθρωποι αγνοί-λαϊκοί και περήφανοι. Αυτό λοιπόν συνεχίζει και θα συνεχίσει να μας οδηγεί παντοτινά.

Πάνω σε αυτήν την βάση φέτος είπαμε κάποια πράγματα που βλέπαμε για την ομάδα, που φαίνονταν ότι θα μας οδηγούσαν στην μη κατάκτηση του τίτλου και αποκεί και πέρα κοιτούσαμε και πλέον κοιτάμε πώς να τα διορθώσουμε, όντας όλοι ενωμένοι και προσανατολισμένοι στον μόνο κοινό στόχο που έχουμε. Την κορυφή!

Αυτό είναι αδύνατον να το καταλάβουν οι κάθε λογής αντικειμενικοί και μη, αλλά και εκείνοι από τα αντίπαλα στρατόπεδα και αυτό φαίνεται από τις επικοινωνιακές ομολογίες τους για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος που είχε χρώμα «πράσινο» και που διαφημίστηκε και χαρακτηρίστηκε από κάποιους σαν το ποιο σωστό πρωτάθλημα…

Μήπως επειδή δεν το πήρε ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ; Λέω…υπόθεση κάνω. Μετά και την νίκη στο ντέρμπι-ΣΑΪΡ διαβάζουμε λοιπόν ότι δεν μετράνε τα αποτελέσματα, παρά ποιος το σηκώνει. Δεν μετράνε τα «τι» και «πως» αλλά το τι γράφει το κάθε «μάτριξ»του γηπέδου.

Όλα αυτά φέτος βέβαια, γιατί τόσα χρόνια δεν μέτραγαν ούτε τα «μάτριξ» αλλά ούτε ποιος σήκωνε τις κούπες. Μέτραγε το αν ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ το πήρε καθαρά, το αν το πήρε στα χαρτιά, το αν πήρε πέναλτι και πού, το αν πήρε κανένα ανάποδο πλάγιο η διαιτητικό σφύριγμα και άλλα πολλά «αν», που είχαν σαν σκοπό να μειώσουν την απανωτή και εξωπραγματική επιτυχία του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ να σηκώσει 12 πρωταθλήματα στα τελευταία 13 χρόνια!!

Ενώ τώρα δεν μετράει που ο παναθηναϊκός έχει να κερδίσει τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ 3 χρόνια σε 7 μάτς που έχουμε βρεθεί αντίπαλοι. Ούτε φυσικά μετράει που ένας ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ σε αποσύνθεση φέτος κέρδισε δυο φορές τον παναθηναϊκό, που ήταν πάντα πλήρης και κατά συνέπεια και διψασμένος.

Όχι. Φέτος μετράει ποιος το σηκώνει. Και ας λένε και μάλιστα και παίκτες αλλά και κόσμος του παναθηναϊκού στις εκπομπές ότι «ναι παίρνουμε πρωτάθλημα αλλά χωρίς να κερδίσουμε τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ που είναι ο μόνιμος πρωταθλητής και αυτό η αλήθεια είναι πονάει». Όχι, το θέμα λοιπόν είναι ποιος το σηκώνει.

Μόνο που για εμάς τον ποιο σημαντικό ρόλο σε ένα πρωτάθλημα εκτός από την κούπα παίζει και το γόητρο αλλά και ο χαρακτήρας της ομάδας μας. Γι αυτό και θέλουμε να είμαστε σε όλα πρώτοι. Γι αυτό και δεν παραμυθιαζόμαστε και μάλιστα οι περισσότεροι, αν όχι όλοι από την νίκη της Κυριακής εξοργιστήκαμε από μια μεριά ακόμα ποιο πολύ, γιατί αποδείχτηκε πως ΚΑΙ φέτος, τους είχαμε άνετα και το πρωτάθλημα ήταν μια ευγενική χορηγία από μέρος μας.

Δεν πειράζει όμως αν για κάποιους 2 πρωταθλήματα σε 14 χρόνια είναι το ταβάνι, σε εμάς το 12 στα 14 είναι απλά ένα μέρος, μιας πορείας που δεν έχουμε σκοπό να τελειώσουμε ποτέ!

Τι να κάνουμε…Ότι μάθει και ικανοποιεί τον καθένα!

ο Πειραιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου