Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Η ΟΜΑΔΑ ΒΑΔΙΖΕΙ ΣΤΟ ΣΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

Θέλω να ξεκινήσω δίνοντας συγχαρητήρια στον Τιμούρ Κετσπάγια για τον τρόπο με τον οποίο παρέταξε και έστησε την ομάδα. Μόλις εχθές από αυτή την στήλη έγραψα ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να παίξει σε ένα δύσκολο παιχνίδι σαν το χθεσινό, όχι τόσο για τον αντίπαλο όσο για όλες τις ιδιαιτερότητες που είχε το ματς, με όλους τους ετοιμοπόλεμους παίχτες ανεξαρτήτου ονόματος και χρηματικής αξίας αυτών. Και πραγματικά ο Τιμούρ έκανε αυτό ακριβώς το πράγμα. Δεν φοβήθηκε να ρισκάρει αφήνοντας έξω Γκαλέτι, Μαρέσκα, Ντιόγκο και άντ’ αυτών να χρησιμοποιήσει Ζαιρί, Λεονάρντο και Μήτρογλου. Φυσικά εκ του αποτελέσματος δικαιώθηκε. Αν κάτι δεν είχε πάει καλά σήμερα θα ήταν στο επίκεντρο αρνητικών σχολίων από την μεγαλύτερη μερίδα του τύπου και φυσικά από πολλούς φιλάθλους της ομάδας, σημασία έχει όμως ότι έπραξε το σωστό.
Δεν χρειάζεται να πανηγυρίζουμε. Ήταν απλά μία εκτός έδρας νίκη, που δίνει ουσιαστικά από τώρα την πρόκριση, απέναντι σε έναν αντίπαλο χαμηλής δυναμικότητας. Ο Ολυμπιακός δεν έπαιξε εχθές κανένα φαντεζί ποδόσφαιρο, δεν ήταν καταιγιστικός, δεν εντυπωσίασε με την ταχύτητά του, ούτε με τις επινοήσεις και τους αυτοματισμούς του. Ήταν όμως πραγματικά πάρα πολύ καλός, ποιοτικός και κυρίως ουσιαστικός. Σφιχτή άμυνα, ανελέητο τρέξιμο και πρέσινγκ σε όλο το γήπεδο γρήγορες εναλλαγές της μπάλας και γενικά η παρουσία του ήταν τέτοια που κάθε φίλαθλο πιστεύω τον γέμιζε με σιγουριά. Είχες την εντύπωση ότι σε κάθε επίθεση η ομάδα μπορούσε να πετύχει γκολ. Πέτυχε δύο και έχασε τουλάχιστον άλλα τέσσερα. Αν μη τι άλλο είχε παίχτες που ήξερε ο καθένας τι κάνει μέσα στο γήπεδο και πως πρέπει να κινηθεί και έναν προπονητή σίγουρο για την ομάδα του και πάνω από όλα συνειδητοποιημένο. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει ένας προπονητής που να μην φοβάται, έχοντας εμπιστοσύνη στην ομάδα του και ξέροντας τι εργαλεία έχει στα χέρια του έτσι ώστε να μπορεί να τα χρησιμοποιήσει κατάλληλα. Και νομίζω ότι ο κετσπάγια δείχνει να έχει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά.
Προς θεού όμως μην πάρουν τα μυαλά μας αέρα από τώρα γιατί αυτό θα είναι το μεγαλύτερο ατόπημα. Είπαμε! Δεν έγινε απολύτως τίποτα. Μία πάρα πολύ καλή εμφάνιση ενός μικρομεσαίου αντιπάλου και τίποτε περισσότερο. Από την άλλη όμως πρέπει να νοιώθουμε καλά γιατί η ομάδα δείχνει να βρίσκεται σε πάρα πολύ καλό δρόμο και μας προϊδεάζει για μεγάλα πράγματα στην συνέχεια. Σημασία έχει σε κάθε παιχνίδι η ομάδα να παρουσιάζεται καλύτερη από το προηγούμενο έτσι ώστε αρχές Σεπτέμβρη να είναι καθ’όλα έτοιμη για τις πραγματικά δύσκολες υποχρεώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Άλλωστε η απονομή στο Καραισκακή και η Μαδρίτη είναι μακριά ακόμη.

4 σχόλια:

  1. Πες τα Μαυροπουλε πες τα.Θα σκασουν Βομβες ξερεις ποιοι εναι ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. kai pou emathes r xaro apo mpala ec...........ipalile........gate 13 ss gamame

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ase re xare pou emathes kai bala blakako gia na fonazeis san zoo gia to merokamato kalos eisai apo bala me tin plati vlepeis.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ontos maestros o ketsmpaian, estise tin omada magika apenanti stin iperdinami tis slovan...

    Poios Valverde, kai ton Mpampi ton Tene na sas ferei o proedros, toumpeki tha kanete, afou aftoi eiste...

    ΑπάντησηΔιαγραφή