Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

ΕΦΤΑΣΕ Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ

Η μεγάλη ώρα έφτασε. Απόψε ο Ολυμπιακός ρίχνεται στην μάχη των προκριματικών του champions league. Τα ψέματα τέλειωσαν. Τελείωσαν τα φιλικά παιχνίδια και μαζί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της ομάδας. Μια περίοδος όπου προπονητής και παίχτες, ο καθένας από τη μεριά του, προσπάθησε να κάνει το καλύτερο δυνατό. Είναι σίγουρο ότι η ομάδα δεν είναι ακόμη έτοιμη. Για μένα προσωπικά ορθώς δεν είναι έτοιμη. Δεν μπορεί μια ομάδα με ένα μήνα προετοιμασίας, με οποιουσδήποτε ποδοσφαιριστές και αν διαθέτει , να είναι έτοιμη και δεν πρέπει να είναι έτοιμη.
Δεν θέλω να κάνω καμία κριτική στην ομάδα από τα φιλικά παιχνίδια που είδαμε όμως θα ήθελα να κάνω κάποιες παρατηρήσεις. Έχουμε και λέμε λοιπόν. Ξεκινώντας από δύο παρατηρήσεις που έχουν να κάνουν γενικά με τον τρόπο παιχνιδιού. Τα θετικά είναι θετικά οπότε δεν χρειάζεται να τα αναφέρουμε και πιστεύω πως είναι αρκετά. Η ομάδα βαδίζει σε καλό δρόμο τηρουμένων των αναλογιών, (τραυματισμοί μεταγραφές). Εγώ προσωπικά διέκρινα δύο αρνητικά στην ομάδα. Το πρώτο είναι ότι δεν υπάρχουν πολλοί αυτοματισμοί και για την εποχή που βρισκόμαστε θα έπρεπε να βρίσκεται σε καλύτερο στάδιο η ομάδα σε αυτό τον τομέα. Το δεύτερο αρνητικό στοιχείο είναι το γεγονός ότι δεν αναπτυσσόμαστε σωστά όταν βγαίνουμε στην κόντρα. Εκεί που η μπάλα πρέπει να παίζεται με τρομερή ταχύτητα και ο κάθε ποδοσφαιριστής να ξέρει ακριβώς προς τα πού να κινηθεί και πώς να μεταβιβάσει την μπάλα. Τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο.
Υπάρχει τρομερή γκρίνια στις τάξεις των οπαδών για το γεγονός ότι ο πρόεδρος δεν έχει κάνει ακόμα τις δύο τελευταίες μεταγραφές. Αριστερός μεσοεπιθετικός και σέντερ φορ. Η αλήθεια είναι ότι πράγματι σε αυτό το κομμάτι για άλλη μια φορά η ομάδα άργησε και μάλιστα χαρακτηριστικά. Όμως δεν θα υπάρχει καμία δικαιολογία αν , χτύπα ξύλο , μείνουμε απ’ έξω από την Σλόβαν. Ο Ολυμπιακός είναι τέτοια ομάδα και διαθέτει τέτοιους ποδοσφαιριστές , σε σχέση με την αντίπαλο του, που δεν πρέπει να τον επηρεάζουν ούτε οι τραυματισμοί ούτε και το γεγονός ότι δεν αποκτήθηκαν δυο ποδοσφαιριστές. Δεν θα υπάρχει καμία δικαιολογία αν δεν τα καταφέρουν όχι μόνο σε αυτά τα δύο παιχνίδια αλλά και στα δύο απόμενα. Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα επιπέδου champions league και δεν πρέπει να στέκεται σε καμία τέτοια δικαιολογία.
Και κάτι τελευταίο. Διαβάζω μέχρι και σήμερα στις εφημερίδες και στα σάιτ, για το πώς θα κατεβάσει την ομάδα ο Κετσπάγια. Καταρχήν πέρα από πρόβλεψη δεν μπορούμε να πούμε τίποτε άλλο γιατί κανένας δεν μπορεί να είναι στο μυαλό του προπονητή. Από εκεί και πέρα θέλω να τονίσω κάτι. Ο Ολυμπιακός παίζει δυο πολύ σπουδαία και πάνω από όλα σημαντικά παιχνίδια. Και για το πρεστίζ του σαν ομάδα αλλά και για τα φράγκα. Άλλωστε το περσινό κάζο δεν είναι πολύ μακρινό. Στο σημερινό παιχνίδι λοιπόν που είναι ζωτικής σημασίας πρέπει η ομάδα να παραταχθεί με τους πιο ετοιμοπόλεμους αλλά και με αυτούς που έχουν βρει ρυθμό και φόρμα. Όπως και αν λέγονται , όσο και αν στοιχίζουν. Και τα λέω αυτά τώρα για να μην κάνω τον ‘’μετά Χριστό προφήτη’’. Και αν για όλες τις υπόλοιπες θέσεις τα πράγματα είναι απλά, για δύο θέσεις της ενδεκάδας υπάρχει μια παράμετρος. Η ψυχολογία. Αυτές οι δυο θέσεις είναι του τερματοφύλακα και του σέντερ φορ. Για την πρώτη δεν υπάρχει θέμα. Για την δεύτερη όμως κάτι τρέχει. Όσο παιχταράς είναι κάποιος, όταν είναι εκτός φόρμας το πιο πιθανό είναι να συνεχιστεί αυτό πόσο μάλλον όταν υπάρχει και η πίεση του αποτελέσματος. Χώρια που αν δεν χρησιμοποιήσεις στο πρώτο επίσημο αυτόν που πετάει φωτιές ως τώρα κινδυνεύεις να τον χάσεις, ρίχνοντάς του το ηθικό.
Εν κατακλείδι η ομάδα πρέπει να προκριθεί και σε αυτή την φάση και στην επόμενη. Στην παρούσα χρονική περίοδο δεν με ενδιαφέρει το θέαμα. Με ενδιαφέρει μόνο η πρόκριση και τίποτε άλλο. Ας περάσουμε και τις δύο ομάδες στα πέναλτι. Αρκεί να περάσουμε. Εγώ θέλω την ομάδα έτοιμη στις αρχές Σεπτέμβρη. Εκεί που αρχίζει η κούρσα του πρωταθλήματος και οι μεγάλες και πραγματικές μάχες του champions league. Εκεί πραγματικά πρέπει να είναι πανέτοιμη σε όλα.


ΜΗΝ ΜΑΣΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΕΤΕ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΑΓΚΕΣ


ΥΓ. Με αφορμή την πρόταση που έκανε ο Ολυμπιακός στον Μοριέντες και το άρθρο του gavros.gr θέλω να πω το εξής. Δεν εναντιώθηκα ως προς το γεγονός ότι το συγκεκριμένο άρθρο έλεγε ψέματα για την πρόταση. Εναντιώθηκα στον τρόπο που τα παρουσίασε τα πράγματα και στο γεγονός ότι ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής μας έφτυσε. Ένας ποδοσφαιριστής φτύνει μια ομάδα όταν βγαίνει ευθαρσώς και λέει ότι δεν πάει στην συγκεκριμένη ομάδα ανεξαρτήτου χρημάτων ή πάει σε μια άλλη ομάδα με λιγότερα χρήματα από ότι η συγκεκριμένη ομάδα πρόσφερε. Τίποτα από τα δύο δεν συνέβη. Έγινε μια πρόταση η οποία δεν έγινε δεκτή από τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή γιατί ζητούσε περισσότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου