Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

ΕΛΑ ΘΡΥΛΑΡΑ ΜΟΥ ΤΡΕΛΑΝΕ ΜΑΣ !!!


:
Σφιχτή άμυνα και σφιχτό κέντρο, 4-5-1 και γκολ από την... άμυνα. Αυτή πάνω-κάτω είναι η εικόνα του πρώτου μέρους. Ο Κετσπάγια είχε δύο εκπλήξεις στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού, τη συμμετοχή των Μπράβο και Λεονάρντο (έπαιξε χαφ) στην αριστερή πτέρυγα και τη επιλογή του Μήτρογλου στην επίθεση αντί του Ντιόγκο. Παράλληλα, είχε την τύχη να πάρει από νωρίς το προβάδισμα, κάτι που αυτομάτως έφερε το παιχνίδι στα μέτρα του Ολυμπιακού.

Το γκολ ήρθε μόλις στο 2ο λεπτό από αέρος. Σε φάση διαρκείας στην άμυνα των Σλοβάκων μετά από κόρνερ του Ολυμπιακού, η μπάλα έφτασε στον Αβραάμ Παπαδόπουλο, ο οποίος εκμεταλλευόμενος το ύψος του πήρε την κεφαλιά και άνοιξε το σκορ.

Η αντίδραση των γηπεδούχων ήρθε από μια περίπου δεκάλεπτη κατοχή της μπάλας και πίεση προς την εστία του Ολυμπιακού, αλλά ο μεγάλος κίνδυνος δεν εμφανίστηκε, αφού είτε η άμυνα των Πειραιωτών, είτε ο Νικοπολίδης καθάριζαν εύκολα τις φάσεις. Οι της Σλόβαν έπαιζαν αρκετά από τα πλάγια και δοκίμαζαν σέντρες, ωστόσο η ελληνική ομάδα αναχαίτιζε κάθε απειλή και με αντεπιθέσεις επιδίωκε ένα δεύτερο τέρμα.

Αυτό δεν άργησε να έρθει. Σκόρερ ο Λεονάρντο, αλλά το μεγαλύτερο μερίδιο της επιτυχίας ανήκει στον Μήτρογλου, ο οποίος κυνήγησε μια χαμένη φάση, τροφοδότησε τον Βραζιλιάνο, ο οποίος με θαυμάσια ενέργεια και πλασέ έκανε το 0-2 στο 21ο λεπτό. Κάπου εκεί τα πράγματα απλουστεύτηκαν για τον Ολυμπιακό, ο οποίος μάλιστα είχε τη μεγάλη ευκαιρία στο 36’ με τον Ζαϊρί να κάνει το 0-3, αλλά ο Μπίτσικ εξουδετέρωσε το πλασέ του Μαροκινού.


Φάσεις και Γκολ:
2ο λεπτό: Γκολ για τον Ολυμπιακό! Μετά από φάση διαρκείας στα καρέ της Σλόβαν, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος με κεφαλιά ανοίγει το σκορ.
21ο λεπτό: Γκολ για τον Ολυμπιακό! Ο Μήτρογλου κέρδισε μια χαμένη μπαλιά και πάσαρε στον Λεονάρντο, ο οποίος με ωραίο ενέργεια και πλασέ έκανε το 2-0!
29ο λεπτό: Σουτ του Γιάννη Παπαδόπουλου, η μπάλα λίγο άουτ.
36ο λεπτό: Τεράστια ευκαιρία για τον Ζαϊρί να κάνει το 0-3! Μόνος απέναντι από τον Μπίτσικ, αλλά ο γκολκίπερ της Σλόβαν εξουδετέρωσε το πλασέ του.
40ο λεπτό: Δυνατό σουτ του Χάλεναρ, αλλά ο Νικοπολίδης μπλόκαρε.
43o λεπτό: Σουτ του Σαλάτα, η μπάλα χτύπησε στο δεξί δοκάρι της εστίας του Νικοπολίδη.
73ο λεπτό: Μόνος απέναντι από τον Μπίτσικ ο Μήτρογλου πιάνει την κεφαλιά, αλλά ήταν αδύναμη και ο γκολκίπερ της Σλόβαν μπλόκαρε εύκολα.
75ο λεπτό: Διπλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Σουτ του Ζαϊρί από κοντά έδιωξε με δυσκολία ο Μπίτσικ, νέο σουτ του Μαρέσκα, η μπάλα στο δοκάρι!
Στο δεύτερο μέρος φάνηκε η περίοδος προετοιμασίας του Ολυμπιακού και η κούραση με αποτέλεσμα η Σλόβαν να πάρει τα ηνία του αγώνα προσπαθώντας να πετύχει το γκολ που θα την έβαζε ξανά στο παιχνίδι. Ωστόσο, οι ερυθρόλευκοι δεν αντιμετώπισαν κανένα απολύτως πρόβλημα από τους ακίνδυνους Σλοβάκους.
Μάλιστα, περνώντας ο χρόνος ο Τιμούρ Κετσπάγια φρόντισε να φρεσκάρει την ομάδα βάζοντας τους Γκαλέτι και Μαρέσκα, με τον Ιταλό να έχει μεγάλη ευκαιρία για το 0-3, στέλνοντας με δυνατό σουτ τη μπάλα στο δοκάρι.

Τα λεπτά κύλησαν με τους φλύαρους γηπεδούχους να ψάχνουν με ανορθόδοξο τρόπο το γκολ που θα γλύκαινε κάπως τις εντυπώσεις και τον Ολυμπιακό να κρατάει χωρίς πρόβλημα το υπέρ του αποτέλεσμα. Κάποιες απέλπιδες προσπάθειες των παικτών της Σλόβαν προς την εστία του Νικοπολίδη συνέθεσαν την εικόνα των τελευταίων λεπτών πριν το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή που έγραψε το τελικό 2-0 υπέρ των πρωταθλητών Ελλάδος.

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλός σε όλες τις γραμμές του. Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες αναλύσεις και μεγάλες ποδοσφαιροκουβέντες για να δεις τη διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων. Οι ερυθρόλευκοι εκμεταλλεύτηκαν την ανωτερότητά τους και σε συνδυασμό με το πολύ γρήγορο γκολ του Αβραάμ Παπαδόπουλου, που αν μη τι άλλο έδιωξε το όποιο άγχος, έφτασαν στη νίκη.

MVP:

Εξαιρετικός ο Ραούλ Μπράβο. Αλάνθαστος στις επεμβάσεις του, είχε διάθεση και ώριμη συμπεριφορά όντας ο καλύτερος στην άμυνα του Ολυμπιακού. Επίσης, ο Λεονάρντο δικαίωσε και με το παραπάνω τον Κετσπάγια για την επιλογή του. Πολύ καλός μπροστά, σκόραρε και ένα γκολ. Κάτι τέτοια βλέπει ο Κετσπάγια και δεν θα θέλει μεταγραφή αριστερού χαφ...

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ:

Κάποια νεκρά διαστήματα της απόδοσης του Ολυμπιακού στο δεύτερο μέρος είναι σημάδια... προετοιμασίας. Είναι λογικό για μια ομάδα που ακόμη δεν είναι έτοιμη και βρίσκεται σε στάδιο μονταρίσματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου