Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΩΚΡΑΤΗ

Τις τελευταίες μέρες γίνεται ένας χαμός με ότι έχει να κάνει με το άνοιγμα της ΠΑΕ Ολυμπιακός και το χρέος των περίπου 65 εκατομμυρίων ευρώ. Και το κακό είναι ότι δεν γίνεται μόνο από τους μη Ολυμπιακούς, που για αυτούς η λάσπη είναι σύνηθες φαινόμενο, γίνεται και από τους ίδιους τους φιλάθλους της ομάδας. Και αυτό είναι το πιο εξοργιστικό από όλα. Οι φίλαθλοι της ομάδας που μέχρι εχθές πίνανε νερό στο όνομα του Σωκράτη Κόκκαλη είναι αυτοί που σήμερα έχουν αρχίσει τα πικρόχολα σχόλια εναντίον του, μέχρι που ζητάνε και την απομάκρυνσή του αν δεν κάνει τις κινήσεις που πρέπει.
Ντροπή!!!!! Μόνο αυτό έχω να πω. Τόσα χρόνια έχει δώσει του κόσμου τα λεφτά για γήπεδο , εγκαταστάσεις, χρέη αλλά κυρίως για ποδοσφαιριστές τέτοιας κλάσης που όταν αποκτήθηκαν προκάλεσαν πάταγο σε όλο τον κόσμο. Η ομάδα χάρη σε αυτούς, κυρίως, τους ποδοσφαιριστές κατέκτησε δεκατρία συνεχόμενα πρωταθλήματα, βάζω και το κλεμμένο του Δούρου, χάρη σε αυτούς απολαύσαμε ωραίο και σε αρκετές περιπτώσεις φαντεζί ποδόσφαιρο. Παίχτες που αρκούσαν από μόνοι τους για να πας την Κυριακή στο γήπεδο. Για να θαυμάσεις από κοντά αυτό το θέαμα, που οι άλλοι το θαύμαζαν μόνο μια φορά το χρόνο, όταν αντιμετώπιζαν τον Ολυμπιακό. Από που να αρχίσεις και που να τελειώσεις. ΤΖΙΟΒΑΝΙ, ΚΑΡΕΜΠΕ, ΖΑΧΟΒΙΤΣ, ΖΕΤΕΜΠΕΡΓΚ, ΡΙΒΑΛΝΤΟ, ΓΚΑΛΕΤΙ, ΖΕ ΕΛΙΑΣ, ΤΟΥΡΕ, ΝΤΑΡΚΟ ΜΠΕΛΟΥΤΣΙ, ΝΤΙΟΓΚΟ και σίγουρα και άλλους που αυτή την στιγμή μου διαφεύγουν. Όλοι τους τεράστια ονόματα και τεράστιες προσωπικότητες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.
Και έρχομαι να ρωτήσω. Πως αγοράστηκαν όλοι αυτοί; Σίγουρα όχι με στραγάλια. Χρειάστηκαν πάρα πολλά χρήματα και για την αγορά τους αλλά και για τα συμβόλαια τους. Κάθε χρόνο ο πρόεδρος για να ικανοποιήσει τις δικές του επιθυμίες αλλά και τις δικές μας έδινε χρήματα χωρίς μερικές φορές να σκεφτόταν ότι αυτό θα μπορούσε κάποια στιγμή να γυρίσει μπούμερανκ, πράγμα που έγινε. Πάντα λειτουργούσε με γνώμονα το καλό της ομάδας και όχι το καλό της επιχείρησης. Ποτέ δεν ξεπούλησε ποδοσφαιριστή για να βάλει λεφτά στην τσέπη. Ποτέ δεν σκέφτηκε να κάνει μια χρονιά κράτη για να έχει για του χρόνου. Μέχρι που έφτασε η ομάδα σε αυτό το σημείο.
Γιατί λοιπόν όλα αυτά σήμερα; Εμείς δεν ήμασταν αυτοί που απαιτούσαμε; Ποιος ρώτησε μια χρονιά αν έχει να βάλει ο πρόεδρος και πάλι λεφτά; ΚΑΝΕΙΣ. Εμείς θέλαμε και εκείνος ικανοποιούσε. Φέρε τον Ριβάλντο στον Ολυμπιακό του είπαμε, την επόμενη κιόλας τον έφερε. Για να καμαρώνουμε σαν φίλαθλοι, για να θαυμάζουμε κάθε Κυριακή στο γήπεδο, για να έχει η ομάδα επιτυχίες.
Αν μια χρονιά μας έλεγε: μάγκες δεν έχει φέτος μεταγραφές μεγάλου βεληνεκούς διότι αν πραγματοποιήσουμε τέτοιες σε δυο χρόνια η ομάδα θα είναι υπερχρεωμένη, τι θα λέγαμε όλοι; Μας κοροϊδεύει ο πρόεδρος και πάει να τα τσεπώσει. και εκεί θα γινόταν άλλος πόλεμος. Για αυτό δεν είπε και τίποτα και ήλπιζε ότι δεν θα έφτανε σε αυτό το σημείο η ομάδα.
Τα χρέη του Ολυμπιακού που αυτή τη στιγμή ανέρχονται σε 65 εκατομμύρια ευρώ, έχουν δημιουργηθεί από ένα και μόνο λόγο. ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ. Ούτε γιατί τα έφαγε , ούτε γιατί δεν έκανε σωστή διαχείριση. Κανείς δεν έμεινε ποτέ απλήρωτος. Είτε ποδοσφαιριστής , είτε προπονητής, είτε ομάδα. Και αν κάποια στιγμή συνέβη αυτό αφορούσε μόνο προπονητές που ήταν σε δικαστική διαμάχη και που τελικά ότι έπρεπε να πληρώσει το πλήρωσε. Γιατί λειτούργησε όλα αυτά τα χρόνια σαν οπαδός και όχι σαν επιχειρηματίας. Σίγουρα σε όλη αυτή την πορεία έκανε και λάθη, αλλά όλοι κάνουν λάθη. Αν ήθελε να βάλει λεφτά στην τσέπη τι πιο εύκολο να έδινε την ομάδα στον Μαρινάκη, να έπαιρνε τα φράγκα και να την έκανε με ελαφριά πηδηματάκια και δεν θα του έλεγε κανείς τίποτα. Δεν το έκανε όμως. Δεν θέλει να ξεπουλήσει την ομάδα. Έχει παλέψει όλα αυτά τα χρόνια για να την φέρει εκεί που την έφερε, βεβαίως με την βοήθεια όλων εμάς των φιλάθλων , που τρέχουμε ασταμάτητα παντού και πάντα για την αρρώστια μας, και που ήμασταν όλοι παρόντες όπου και όποτε χρειάστηκε η βοήθειά μας. Δεν μπορεί λοιπόν να την δώσει όπου κι όπου και όσο κι όσο. Σίγουρα έχει αρχίσει η διάδοχη κατάσταση αλλά θα πρέπει να γίνει με σωστό τρόπο και στους σωστούς ανθρώπους.
Κλείνοντας θα ήθελα να πω το εξής: ο Σωκράτης Κόκκαλης είναι τόσο Ολυμπιακός που δεν μπορεί να αφήσει την ομάδα χωρίς τις πρέπουσες μεταγραφές. Ο Σωκράτης Κόκκαλης είναι τέτοιος άνθρωπος που δεν νοείται να χάνει από τον Πολυμετοχικό έστω και στις εντυπώσεις των μεταγραφών του καλοκαιριού. Γι’ αυτό πιστεύω ότι θα κάνει τις απαραίτητες κινήσεις και αυτό το καλοκαίρι.
Το που θα βρει τα λεφτά το ξέρει μόνο ο ίδιος. Προσπαθεί να βρει κάποιους επενδυτές να βοηθήσουν και αυτοί κάπως την κατάσταση με μια αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Αν δεν ευδοκιμήσει κάτι τέτοιο μπορεί να τα βάλει και πάλι μόνος του , μιλώντας μέσα του το οπαδιλίκι. Γιατί μας έχει συνηθίσει σε κάτι τέτοια και μας έχει τρελάνει. Πάρ’ το πάνω σου πρόεδρε και κάνε όλους αυτούς που τώρα λένε διάφορα να καταπιούν τη γλώσσα τους. Στείλε μας Κανά δυο φορές στο αεροδρόμιο, όχι για να τη λέμε στους βάζελους, γιατί αυτοί για να μας την πουν δεν φτάνουν δυο τρεις καλοκαιρινές μεταγραφές αλλά για να τους αποδείξεις ότι δεν μασάς πουθενά και ότι πάνω από όλα η ομάδα. Για να γίνει ακόμη καλύτερη από πέρυσι.

Υ.Γ.1. Αν τελικά πρόεδρε δεν κάνεις τις μεταγραφές που όλοι περιμένουμε, νομίζω ότι θα έχεις εξαντλήσει κάθε περιθώριο και δεν θα γίνεται διαφορετικά.

Υ.Γ.2. Το ξέρω ότι το θέλεις. Α Π Ο Γ Ε Ι Ω Σ Ε Ε Μ Α Σ Τ Ρ Ε Λ Α Ν Ε Ο Λ Ο Υ Σ Τ Ο Υ Σ Υ Π Ο Λ Ο Ι Π Ο Υ Σ

3 σχόλια:

  1. paidia egw ena kserw!me paixtes san to argokinhto karabi ton alditore kai xwris aristero xaf(lene oti den xreiazontai))thn katsame thn barka!!!8a exoume polles mourmoures!den 8eloume prwta8lhma !8eloume kati parapanw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. mhn leme ka8e fora ta idia!to oneiro tou trellou opadou tou 8rulou den einai to 14o prwta8lhma(bazw kai to doureio)!!einai to bhma sthn eurwph!!kai dusthxws den ginontai kinhseis giauto!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. o vazelos o giankopoulos exei dosei polla pio polla fraga apo osa exei dosei o kokalis ston olympiako gia na kanei tin omada tou proti stin europi O SOKRATIS EKMETALEUTE TIN YPERVOLIKI AGAPI PARAPANO TOU KANONIKOU POU EXEI O LAOS TOU OLYMPIAKOU STIN OMADA ........ SOKRATI EAN EISAI OLYMPIAKOS EMEIS MAZI SOU APODEIKSETO XOSE FRAGA SOKRATI EAN EISAI EPIXEIRMATIAS NA PAS NA GAMI8EIS STA TSAKIDIA

    ΑπάντησηΔιαγραφή