Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

ΑΤΤΙΛΙΟ Η ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ!





peiraiotisΌταν μιλάμε για ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ μιλάμε για την μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα με τους περισσότερους τίτλους, με τους περισσότερους και ποιο πιστούς οπαδούς και με την ποιο ένδοξη ιστορία στον αθλητισμό! Σε αυτήν την ένδοξη ιστορία μας λοιπόν έχουν υπάρξει γεγονότα που έχουν δώσει το δικό τους χρώμα και έχουν στιγματίσει άλλοτε δυσάρεστα και άλλοτε ευχάριστα αυτήν την ιστορία μας! Ένα γεγονός είναι το δυστύχημα στις 8-2-81 στην ΘΥΡΑ 7. Εκεί που 21 αδέλφια μας ταξίδεψαν στους ουρανούς με το κασκόλ του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ στο χέρι.! Υπάρχουν πολλά γεγονότα που θα θέλαμε πολλές σελίδες να τα αναλύσουμε! Μέσα μας τα ξέρουμε καλά! Με αυτά μεγαλώσαμε με αυτά κληρονομήσαμε την αγάπη μας στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!

Αυτό το άρθρο όμως θα το αφιερώσω σε μια μεγάλη μορφή, που και αυτή αποτελεί κομμάτι της ιστορίας του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ μας, αλλά κυρίως της κερκίδας μας! Αναφέρομαι στον αξέχαστο Βασίλη Δουρίδα! Γνωστός σε εμάς και σε όλο τον κόσμο με το παρατσούκλι ΑΤΤΙΛΙΟ! Ο ΑΤΤΙΛΙΟ αποτέλεσε μια από τις Θρυλικές μορφές στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ και στον λαό μας! Έδινε δυναμικό παρών σε κάθε αγώνα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ μας εντός και εκτός έδρας, ειδικά από το Καραϊσκάκη έλειψε μόνο όταν έφυγε από την ζωή.! Σωματικά γιατί ψυχικά δεν θα φύγει ποτέ! Όπως δεν έχουν φύγει και τα 21 αδέλφια μας!
Αγαπούσε τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ όσο και την ζωή του! Για 45 χρόνια έπαιζε τρομπέτα για τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ και τον κόσμο του! Σε κάθε αγώνα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ο μεγάλος ΑΤΤΙΛΙΟ έδινε τον ρυθμό και ένα Καραϊσκάκη ήταν στον αέρα να φωνάξει μετά το πέρας της μελωδίας του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ! Κάτι που δεν έχει γίνει γνωστό είναι ότι ο ΑΤΤΙΛΙΟ για χάρη του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ και ακολουθώντας τον παντού, παράτησε τις σπουδές του ενώ βρισκόταν στο τέταρτο έτος της ιατρικής! Η οικογενειακή του ζωή ήταν σχεδόν μόνιμα στον αέρα γιατί για τον ΑΤΤΙΛΙΟ οικογένεια ήταν μόνο ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!
Ο ΑΤΤΙΛΙΟ ήταν το σύμβολο της εξέδρας στο Καραϊσκάκη και δυστυχώς δεν πρόλαβε να το δει με την σημερινή του μορφή!

Ο ΑΤΤΙΛΙΟ αρκετές φορές δέχτηκε επίθεση από άνανδρους αντιπάλους οπαδούς έξω στους δρόμους, καθώς το όνομα του ήταν συνυφασμένο με τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ και οι αντίπαλοι και άθλιοι αντίπαλοι οπαδοί στο πρόσωπο του ξεσπούσαν για τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ.Αλλά και πάλι δεν μάσησε!!

Σήμερα παρότι δεν υπάρχει, εμείς οι μικρότεροι τον έχουμε σαν εικόνα μπροστά μας, και στο κάθε σάλπισμα της τρομπέτας στο πέταλο μας σίγουρα το μυαλό μας ταξιδεύει σε εκείνον!

Η ζημιά που είχε κάνει στα πνευμόνια του και λόγω της ηλικίας του επιδείνωναν την κατάσταση του και ενώ οι γιατροί τον συμβούλευαν να αφήσει το γήπεδο και την τρομπέτα γιατί τα πνευμόνια του είχαν υποστεί τεράστια ζημιά αυτός ήταν εκεί.Τελικά άφησε την τελευταία του πνοή στις 11-11-1994 από πνευμονικό οίδημα σε ηλικία 53 χρονών.

Τετάρτη 11-11-2009 συμπληρώνονται 15 χρόνια χωρίς τον ΑΤΤΙΛΙΟ! Και σαν ελάχιστο φόρο τιμής από εμάς που μεγαλώσαμε με τον παλμό της τρομπέτας του δεν θα αφήσουμε να ξεχαστεί ποτέ η ποιο σπουδαία ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ φυσιογνωμία.!

ΑΤΤΙΛΙΟ ΖΕΙΣ ΕΣΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ.!

ΥΓ:Το κείμενο αυτό έρχεται σε μια στιγμή όχι και τόσο ευχάριστη για την ομάδα μας αλλά νομίζω ότι αξίζει ένα διάλυμα στην επικαιρότητα και στις εξελίξεις στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ μας με αφορμή την συμπλήρωση 15 χρόνων από τον χαμό του αγαπημένου μας ΑΤΤΙΛΙΟ!

Γιατί εμείς ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΤΙΜΟΥΜΕ τους νεκρούς μας.

o ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ

11 σχόλια:

  1. sygginithika
    me phran ta zoumia
    klaps
    lygm

    RE DEN GAMIESTE MOULOI?

    Palaio Falhro 13
    Solo Noi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. esi ekei sto p.faliro mallon prepei na krivesai kala.den variesai,eftixos kai to internet gia na ginosaste magkes.xairetismata ekei sta geitonakia sou sto brahami.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ti solo noi kai arxidia re malaka.ma poso floroi eiste re vazeles epitelous..ola ta komplex tou kosmou kouvalate re thimata tis kinonias akou solo noi o malakas re.eiste oloi poustres telika.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε παιδια μη δινετε σημασια στις κομπλεξικες λαχανο-βαζελες..
    Ας κοιτταξουμε τα δικα μας και να πιεσουμε τον Κοκκαλη να αλλαξει πορεια διοτι μου φαινεται οτι το "πουλησε" το πρωταθλημα...
    Η αδιαφορια του δεν εχει ορια, με ολο τον σεβασμο για τα οσα εχει κανει τοσα χρονια...
    Ολα φανηκαν απο την πρωτη στιγμη..
    1)Προσληψη Κετσαπαγια και των ασχετων βοηθων του
    2)Κληρωση πρωταθληματος (προγραμμα βολικο για ΠΑΟ)
    3)Παιζουμε οποτε θελει η ΝΕΤ και οι βαζελες
    4)Διαιτησια, αστα να πανε
    5)Μεταγραφες μετριες
    6)Νινιαδης κλπ. ουτε που τους δινουν σημασια
    7)Πουλανε τον Μπελουτσι
    8)Διωχνει τον Σαββα
    ....και ποσα άλλα
    ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΡΕ....!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. DOURIDAS XAXAXAXAXAXAXA
    SAS GAMAW TA PANTA MOULOI
    5 TO PRWI KAITE CLUB GAMW TIS MANES SAS NYXTOPERPATHTES
    VRYKOLAKES LAGOI ME KRANH
    TO NOU SAS GENIKWS FLWRAKIA...
    DOURIDA FAAAAAAAP
    FILAKIA MPASTARDOI

    O KYPSELIOTHS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΩΣ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΤΡΕΛΑ ΜΟΥ;;;
    ΣΚΑΤΟΒΑΖΕΛΕ ΕΙΣΑΙ ΝΕΚΡΟΣ ΡΕΕΕΕΕΕ...ΖΕΙΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΩΝ ΠΟΛΥΜΕΤΟΧΙΚΩΝ ΠΟΥ ΣΕ ΤΑΙΖΟΥΝ ΤΟ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΠΟΥ ΦΟΡΑΣ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. KΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΜΑΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΚΥΨΕΛΙΩΤΗ .ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΛΕΙΠΕΙ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΣΚΙΣΕΤΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΜΟΥΝΑΡΑ ΜΟΥ ΑΛΥΠΗΤΑ ΔΙΝΩ ΚΑΙ ΚΟΛΟ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΟΥ ΤΟΝ ΞΕΣΚΙΣΕΤΕ ΟΠΟΙΟΙΣ ΕΡΘΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΣ 2 ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΑΜΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΟ ΤΟΝ ΓΙΟ ΜΟΥ Η ΤΙΜΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ 5 Ε ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΙΜΗ ..ΜΕ ΑΓΑΠΗ Η ΜΑΜΑ ΤΟΥ ΚΥΨΕΛΙΩΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΥΨΕΛΙΩΤΙΣΣΑ ΒΓΑΛΕ ΤΗ ΠΟΔΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΠΛΥΝΕ ΚΑΛΑ ΚΑΛΤΣΟΝ...ΤΣΟΥ ΜΩΡΗ ΑΣΑΛΙΩΤΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕΣ ΚΑΙ ΟΠΑΔΟΣ...ΜΑΛΑΚΑ ΤΡΟΜΠΟΝΙ, Ο ΟΠΑΔΙΣΜΟΣ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΩΡΗ ΣΑΛΙΑΡΑ, ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΣΕ ΛΕΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΑ ΦΛΩΡΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΕΣ? ΝΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ, ΑΡΤΕΜΗ ΜΑΤΣΑ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ, ΡΟΥΦΙΑΝΕ, Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΠΑΡΑΖ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΤΟ 1981 ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΤΗΣΕΣ ΠΟΤΕ ΑΝΥΠΑΡΚΤΕ ΤΑΞΙΔΙΑΡΗ ΟΠΑΔΕ..ΑΚΟΥΣ ΜΩΡΗ ΑΔΕΡΦΑΡΑ? ΟΤΑΝ ΣΦΙΞΑΝΕ ΟΙ ΚΩΛΟΙ ΣΑΛΙΑΡΑ, ΤΟ ΚΩΛΟΣΟΥΦΡΙΔΙ ΣΟΥ ΕΣΦΙΞΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. akou malaka pou ise apo palaio faliro
    MIN 3ANAPIASEIS STO STOMA S TON ATTILIO
    GT EMEIS STON PEIRAIA DN VRIZOUME NEKROUS
    EXOUME ARXIDIA KAI GAMAME ZONTANOYS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. gamw tn mana s kolompastarde p tha pouliseis k tsampouka stn lao t thrylou...mounopano....

    GATE 7 TILL DEATH...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. παλαιο φαληρο 13(σουρεαλισμος)ακομη και νεκροι τη μανα σου γαμανε οι ολυμπιακοι!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή