Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

PESETERO ΡΕΕΕΕΕ !!!!!!


Πέμπτη, 25 Ιούνιος 2009

Λίγο απ'όλα...

* Υπέγραψε τελικά ο Μέλμπεργκ. Έριξε τη "βόμβα" του με τη δήλωση περί Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ και Μάντσεστερ Σίτι και ξέρανε πιο πολύ τους πονεμένους βάζελους, που από τον Πράνιτς και τον Γιοβάνοβιτς κατέληξαν στον Λέτο, τον οποίο δεν ήθελε να κρατήσει ο Ολυμπιακός.

* Η ρελάνς του προέδρου με τη σκούνα, του ασύγκριτου Πατέρα, ήταν αποστομωτική : Κώστας Κατσουράνης στην Πανάθα. Τρέμουν τα σύμπαντα τώρα, με τον "αόρατο τοίχο" Ζιλμπέρτο Σίλβα, τον ανθρωποφάγο Σιμάο και τον "βαρύ" Καραγκούνη, ο Παναθηναϊκός χτυπάει τουλάχιστον Champions League (και βλέπουμε).

* Βέβαια η κίνηση με τον Λέτο που παρουσιάστηκε ως "μεγαλειώδης απάντηση στον Ολυμπιακό" ήταν για τα πανηγύρια. Όχι γιατί ο Λέτο είναι άσχετος από μπάλα, αλλά γιατί πήραν στην ομάδα τους παίκτη που παίζει στη γραμμή, ενώ ο προπονητής τους προτιμά σύστημα με 3 κεντρικούς χαφ και παιχνίδι απ'τον άξονα. Για να μη πάμε στο καλύτερο, οτι ο Τεν Κάτε απαίτησε να φαγωθεί απ'την ομάδα ο Αντρέας Ίβανσιτς με το σκεπτικό οτι "δε μαρκάρει". Και πήγαν και πήραν τον Λέτο, που μαρκάρει λιγότερο απ'ότι μάρκαρε ο... Νίκος ο Γκάλης της ημέρες της δόξας του.

* Και η πλάκα είναι οτι ο ίδιος ο Λέτο βγήκε φόρα παρτίδα και παραδέχτηκε οτι πήγε στον Παναθηναϊκό, αφού ο Ολυμπιακός δε τον ήθελε, τονίζοντας οτι εκείνος έκανε ότι ήταν δυνατόν για να μείνει. Βέβαια οι δηλώσεις που είχε κάνει προ ημερών και έλεγε πως θα μείνει στην Ελλάδα μόνο για τον Ολυμπιακό και οτι δεν θα πήγαινε ποτέ στον Παναθηναϊκό γιατί θα ήταν σαν να πηγαίνει από τη Μπόκα στη Ρίβερ δεν ξεχάστηκαν και παρά το "εύχομαι να μην υπάρχει πρόβλημα με τον κόσμο του Ολυμπιακού", το πρόβλημα θα υπάρξει.

* Τα βαζελάκια βέβαια ξεσάλωσαν από εχθές με την ανακοίνωση της συμφωνίας με τον Τζιμπρίλ Σισέ. Ο Γάλλος κάποτε ήταν τεράστιο ταλέντο, έκανε πράγματα και θαύματα με τη φανέλα της Οσέρ και οι εμφανίσεις του του έδωσαν το εισητήριο για τη μεταγραφή στη Λίβερπουλ και τη συμμετοχή στην εθνική Γαλλίας. Από τότε έχει κάποιους πολύ σοβαρούς τραυματισμούς και πολλά επεισόδια λόγω του απρόβλεπτου χαρακτήρα του. Ο υγιής Σισέ, είναι μια πολύ καλή μεταγραφή για τον Παναθηναϊκό, αναμφισβήτητα και μπορεί να "φέρει" 20 γκολ ξεκούραστα. Άλλωστε αποδεικνύεται πως μετράει πάρα πολύ το να καθαρίζεις τις μικρές και μικρομεσαίες ομάδες. Ο Σισέ μπορεί να προσφέρει γκολ για τον Παναθηναϊκό, αλλά κανείς δε στέκεται σε μια λεπτομέρεια : Όλοι όσοι τον γνωρίζουν και έχουν μιλήσει γι'αυτόν, επισημαίνουν κάτι : Οτι στην Ελλάδα "μπορεί να αναγεννήσει την καριέρα του", πράγμα που από μόνο του λέει πως δεν ήταν και στα πολύ πάνω του τελευταία. Άλλωστε, ας μην ξεχνάμε οτι τα ρεπορτάζ προ εβδομάδων έλεγαν οτι ο Παναθηναϊκός εξετάζει Σισέ, αλλά προβληματίζεται σχετικά με τους τραυματισμούς του και τον χαρακτήρα του.

* Μας συμφέρει να δυναμώσει ο Παναθηναϊκός, γιατί θα αναγκαστούμε να ενισχυθούμε κι εμείς. Αλλά να, για κάθε "Σισέ", υπάρχει και ένας... Κατσουράνης. Όπως και πέρυσι, για κάθε "Ζιλμπέρτο Σίλβα" υπήρχε και ο γίγαντας Ροντρίγκο Σόουζα. Γενικά, κάθε καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός φέρνει τους μεγάλους παικταράδες και εκεί γύρω στα Χριστούγεννα φταίει η διαιτησία. Όπως κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει και στη νέα σεζόν.

* Και κάτι τελευταίο για τον Σισέ, που είδα στο kourkouti : “…If I could be anyone for a day I’d be a woman. I’d like to know what it feels like. If I was a woman I’d wear sexy clothes. Short skirts, high boots - that sort of thing…”. Η Θεϊκή αυτή δήλωση ανήκει στον ίδιο τον κύριο Σισέ και δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Guardian". Αδελφές και παλικάρια, γίνανε μαλλιά κουβάρια. Αντε, τυχερούλη Τεν Κάτε, την έκανες πάλι την τύχη σου.

* Μέσα σε όλα αυτά, πέρασε στο ντούκου και η μεταγραφή του Μάκου στην ΑΕΚ. Μια μεταγραφή που έγινε σίριαλ, αν και εκτός απ'την ΑΕΚ τον παίκτη δεν διεκδικούσε... κανένας. Ούτε καν η μέχρι πρότινος ομάδα του, ο Πανιώνιος. Τελικά ο παίκτης έδωσε και 200 χιλιαρικάκια απ'την τσέπη του και η μεγάλη μεταγραφή έκλεισε. Έτσι γίνονται οι μεταγραφές κύριοι παράγοντες, να αναγκάζεις τους παίκτες να πληρώνουν απ'την τσέπη τους για να κλείσουν οι μεταγραφές.

* Έχουν ζόρια πάντως τα ΑΕΚάκια, γιατί ο Κατσουράνης δε φτάνει που δεν επέστρεψε "μόνο στην ΑΕΚ" όπως ορκιζόταν, αλλά δήλωσε και "Παναθηναϊκός από μικρό παιδί". Ε, ρε γέλια και χαρές...

* Ο Μαρκ Γκονζάλες που φέρεται ως μεταγραφικός μας στόχος, είναι περιπτωσάρα. Όχι σαν άνθρωπος, εννοώ σαν περίπτωση μεταγραφής. Με γεμάτες χρονιές όπου και αν αγωνίστηκε, με πολύ καλή ταχύτητα και τεχνική και πολύ καλή σέντρα. Συνήθως τέτοιους παίκτες αν δε τους κλείσεις απ'την αρχή, βρίσκεται κάποιος και στον "αρπάζει" και μετά μένεις με την όρεξη. Αυτός θα έπρεπε να κλείσει το συντομότερο δυνατόν, αν και δεν προβλέπω να γίνονται άλλες μεταγραφές επί της παρούσης. Λογικά θα θελήσουν να το "τρενάρουν" ως τον Αύγουστο, ώστε να έχουμε προσπεράσει (καλώς εχόντων των πραγμάτων) τον σκόπελο των προκριματικών και να διαπραγματευτούν τότε με τους όποιους στόχους έχοντας ως αβαντάζ την εγγυημένη συμμετοχή στους ομίλους του Champions League.

* Εν τω μεταξύ, η προετοιμασία μας στο Ζέεφελντ συνεχίζεται. Δεν έχει καλό καιρό αυτή την εποχή στην Αυστρία και κάνει τα πράγματα δύσκολα. Οι αρχηγοί της ομάδας ως γνωστόν θα είναι οι Νικοπολίδης, Ντουντού, Γκαλέτι ενώ ανακοινώθηκαν και οι αριθμοί που θα πάρουν οι παίκτες εν όψει της νέας σεζόν. Αναλυτικά : 1 Λεωνίδας Παναγόπουλος, 2 Κυριάκος Παπαδόπουλος, 3 Ντιντιέ Ντομί, 4 Oλοφ Μέλμπεργκ, 5 Γιώργος Γκαλίτσιος, 6 Ιεροκλής Στολτίδης, 7 Λουτσιάνο Γκαλέτι, 8 Oσκαρ Γκονζάλεθ, 9 Ματ Ντάρμπισιρ, 10 Ντιόγκο Λουίς Σάντο, 11 Ζαουάντ Ζαϊρί, 14 Μίχαλ Ζεβλάκοβ, 15 Ραούλ Μπράβο, 17 Ανδρέας Βασιλόγιαννης, 20 Ντουντού Σεαρένσε, 21 Αβραάμ Παπαδόπουλος, 22 Κώστας Μήτρογλου, 24 Λεονάρντο Ντε Τζέσους Ζεράλντο, 25 Φερνάντο Μπελούτσι, 30 Τάσος Πάντος, 33 Γιάννης Παπαδόπουλος, 35 Βασίλης Τοροσίδης, 50 Πάβελ Κόβατς, 71 Αντώνης Νικοπολίδης, 78 Ούρκο Πάρντο, 88 Γιώργος Κατσικογιάννης.

* Κλείνω με την αγαπημένη μου φωτογραφία αυτές τις ημέρες. Παρατήστε προσεκτικά τη φωτογραφία με τον Ντιντιέ Ντομί και τον Τιμούρ Κετσπάγια. Ρε παιδιά, με το χέρι στην καρδιά : Αν κάποιος δεν ήταν γνώστης της Ελληνικής ποδοσφαιρικής πραγματικότητας και του έλεγαν "εδώ είναι η προπόνηση μιας ομάδας απ'την Ελλάδα, ποιός απ'τους δύο είναι ο προπονητής της ομάδας", υπήρχε περίπτωση να μην έδειχνε ως προπονητή τον καλοζωϊσμένο Ντομί; Ο Τιμούρ είναι σχεδόν 10 χρόνια μεγαλύτερος και είναι "στεγνός" λες και σταμάτησε εχθές το ποδόσφαιρο, ενώ ο Γάλλος bon viveur όσο πάει και μοιάζει περισσότερο στο συγχωρεμένο το Λάμπρο Κωνσταντάρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου