Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΝ ΚΕΤΣΠΑΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Ξεκινάει λοιπόν η προετοιμασία της ομάδας σε λίγες μέρες και ο Τιμούρ Κετσπάγια έχει πάρα πού δουλειά να κάνει. Η δυσπιστία από την μεριά του κόσμου είναι δεδομένη και το ξέρει πολύ καλά αυτό ο Γεωργιανός. Ένα μεγάλο στοίχημα λοιπόν που πρέπει να κερδίσει από την αρχή. Πρέπει να φτιάξει και να μοντάρει την ομάδα με τέτοιο τρόπο ώστε τα αποτελέσματα να φανούν άμεσα. Και όταν μιλάω για αποτελέσματα εννοώ την εικόνα που θα παρουσιάσει η ομάδα μέσα στο γήπεδο. Σίγουρα ο χρόνος δεν είναι με το μέρος του αφού οι επίσημες υποχρεώσεις ξεκινούν τέλη Ιουλίου, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για προκριματικά champions league, σε μια διοργάνωση που ο Ολυμπιακός πρέπει οπωσδήποτε να λάβει μέρος. Άλλωστε το περσινό κάζο, που προκάλεσε ο ίδιος, ακόμα επισκιάζει την ομάδα και με έναν, ο μη γένοιτο, καινούριο αποκλεισμό να σημαίνει ολική καταστροφή για τον σύλλογο. Επίσης το ότι ακόμα η ομάδα δεν έχει κάνει μεταγραφή ενδεκάδας είναι ένα δεύτερο μείον. Ουσιαστικά και όπως όλα δείχνουν , το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας που θα γίνει εδώ στην Ελλάδα και ένα μέρος από το δεύτερο θα είναι κατά το ήμισυ ελλιπές αφού όλοι οι ποδοσφαιριστές που αναμένεται να αποκτηθούν προορίζονται για βασικοί.
Ένα άλλο στοίχημα που πρέπει να κερδίσει είναι αυτό των αποδυτηρίων. Πως δηλαδή θα μπορέσει να επιβληθεί σε μικρούς και μεγάλους, ηλικιακά και αξιακά, και να έχει το αποτέλεσμα που επιθυμεί, χωρίς ταυτόχρονα να υπάρξει και πρόβλημα στην ομάδα. Δεν λέω αν είναι εύκολο ή δύσκολο ή ότι δεν θα τα καταφέρει, απλά το αναφέρω σαν γεγονός. Ο προκάτοχος του είχε τον τρόπο να επιβάλλεται χωρίς να ανοίγει μύτη, άσχετα αν κάποιες φορές κάποιοι έμπαιναν ανάμεσα στα πόδια του.
Συνήθως η φιλοσοφία μιας ομάδας χτίζεται στην προετοιμασία. Ο τρόπος παιχνιδιού, τα διάφορα συστήματα που θα ακολουθηθούν στην διάρκεια της χρονιάς και γενικότερα με ότι έχει να κάνει με τον τρόπο σκέψης των ποδοσφαιριστών αλλά και του ίδιου μέσα στον αγωνιστικό χώρο είναι πράγματα που πρέπει να αποφασιστούν μετά από πολύ σκέψη τώρα για να μπορέσουν να δουλευτούν σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Θα πρέπει ο προπονητής να λάβει υπόψη, το υλικό που έχει στη διάθεσή του, λείπει μεγάλο κομμάτι πρόεδρε, και επίσης πιο σημαντικό όλων σε ποια ομάδα βρίσκεται. Ο Ολυμπιακός εκ φύσεως είναι μια επιθετική ομάδα. χωρίς να διακατέχεται από πλήρη ενθουσιασμό και ανεξέλεγκτο τρόπο παιχνιδιού αλλά όπως και να το κάνουμε δεν έχουμε μάθει ποτέ τον Ολυμπιακό να παίζει φουλ άμυνα. Ίσως να το έχουμε πληρώσει κάποιες φορές αυτό αλλά μια ομάδα δεν αλλάζει εύκολα φιλοσοφία. Γι’ αυτό ο κ. Κετσπάγια θα πρέπει να το λάβει πολύ σοβαρά υπ’ όψιν του αυτό πριν αποφασίσει και καταλήξει.
Προσωπικά, επειδή ίσως να βρεθούν κάποιοι και να πουν ότι άλλα έλεγα εχθές και άλλα λέω σήμερα, ήμουν ένας από αυτούς που στο άκουσμα της είδησης ότι ο Κετσπάγια θα είναι ο προπονητής στον Ολυμπιακό είπα ότι δεν κάνει. Το ίδιο πιστεύω και τώρα. Όμως ΘΕΛΩ και ΠΡΕΠΕΙ να τον στηρίξω για το καλό του Ολυμπιακού. Και πραγματικά εύχομαι να έρθει ο καιρός που θα με διαψεύσει και θα με αναγκάσει να του βγάλω το καπέλο. Θα ήθελα δε να προτρέψω όλους τους φιλάθλους του Ολυμπιακού να πράξουν το ίδιο. Να έχουν υπομονή και συγκατάβαση για την εικόνα που θα παρουσιάσει η ομάδα, τουλάχιστον τον πρώτο καιρό, γιατί την έχει ανάγκη και ο Κετσπάγια αλλά και η ομάδα. Δεν χρειάζεται να βγάζουμε βιαστικά συμπεράσματα είτε θετικά είναι αυτά είτε αρνητικά. Άλλωστε οι σπασμωδικές αντιδράσεις μόνο κακό μπορούν να κάνουν. Κανένας προπονητής στον παγκόσμιο ποδοσφαιρικό χάρτη δεν θεωρήθηκε επιτυχημένος ή αποτυχημένος από την στιγμή που έβαλε την υπογραφή του στο συμβόλαιο.
Τιμούρ, η θέση του προπονητή στον Ολυμπιακό, που έχεις την μεγάλη τιμή να κατέχεις, είναι μια ηλεκτρική καρέκλα. Μπορείς ,ίσως, εύκολα να καθίσεις αλλά είναι πολύ δύσκολο να σταθεροποιηθείς. Πρέπει να έχεις άντερα και γερό στομάχι για να μπορέσεις να αντεπεξέλθεις στις δυσκολίες που θα παρουσιαστούν και πίστεψέ με θα είναι αρκετές. Προσωπικά εγώ από εδώ θα είμαι μαζί σου και θα σε στηρίζω όσο μπορώ και για όσο διάστημα κρίνω, γιατί πιστεύω ότι δικαιούσαι τον χρόνο που σου αναλογεί. Σου εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που σου έχει ανατεθεί αλλά θέλω και εσύ με τη σειρά σου να υποσχεθείς στον κόσμο του Ολυμπιακού ότι θα κάνεις το καλύτερο δυνατό για την ομάδα. Ποτέ να μην κοιτάξεις το προσωπικό σου όφελος εις βάρος της ομάδας. Αν ο Ολυμπιακός μεγαλουργήσει θα έχεις και εσύ το μερίδιο της επιτυχίας που θα σου αναλογεί. Για να γίνει ο Ολυμπιακός καλύτερος των προηγούμενων ετών. Για να δούμε και να ευχαριστηθούμε επιτέλους θέαμα.

1 σχόλιο:

  1. gia to kalou tou olympaikou prepei na ton stiriksoume , kai as afisoume stin akri to parelthon tou , pou emena prosopika den me endiaferei

    ΑπάντησηΔιαγραφή