Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

ΞΥΠΝΗΣΤΕ! ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ


Άντε πάλι μια από τα ίδια με τις μεταγραφές στον Ολυμπιακό. Λιγότερο από δύο εβδομάδες απέμειναν για την έναρξη της προετοιμασίας και δεν έχουν γίνει παρά μόνο δύο , που καμία από αυτές δεν αφορά ποδοσφαιριστή που θα έχει θέση στο βασικό κορμό της ομάδας. Δεν ξέρω γιατί και φέτος παρουσιάζεται το σύνηθες φαινόμενο αλλά κάτι δεν πάει καλά. Ο μεταγραφικός σχεδιασμός, αν υπάρχει, δεν λειτουργεί με σωστό τρόπο με αποτέλεσμα να βλέπουμε περιπτώσεις τελειωμένες ξαφνικά να χαλάνε. Ίσως να μην είναι τυχαίο το γεγονός ότι όπου έχουν αναμιχθεί μάνατζερ η δουλειά πάντα δυσκολεύει. Χωρίς να θέλω να πω ότι οι περιπτώσεις των Ζαιρί και Πάρντο ήταν από αυτές που λέμε δύσκολες, όμως από την στιγμή που δεν υπήρχε μεσάζοντας τελείωσαν στο πι και φι.
Αυτή τη στιγμή η ομάδα φέρεται να τα έχει βρει σε όλα με τον μάνατζερ του Μπομπό αλλά και με τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή. Μάλιστα ο μάνατζερ αναφέρει ότι ο παίχτης είναι του Ολυμπιακού. Η Μπεσίκτας διαψεύδει και μάλιστα ζητάει περισσότερα χρήματα. Άλλες πηγές αναφέρουν ότι μπήκε στη μέση ο Παναθηναϊκός. Κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς γίνεται αλλά το σίγουρο είναι ότι παίζονται πολλά κόλπα στην πλάτη του Θρύλου και στην πλάτη των οπαδών που έχουμε αρχισει να τρελαινόμαστε με όλα αυτά που συμβαίνουν. Δεν μπορεί πριν από δέκα μέρες το θέμα να ήταν τελειωμένο και να απέμεναν μόνο οι υπογραφές και τώρα να υπάρχει πρόβλημα στο οικονομικό. Κάποιοι μας κοροϊδεύουν. Είναι η ΠΑΕ,που για να δείξει ότι κάτι κινείται και ότι γίνονται προσπάθειες διοχετεύει λάθος πληροφορίες; Είναι ο μάνατζερ που ίσως να θέλει τελικά να πάρει παραπάνω χρήματα; Ίσως να ισχύει πραγματικά το γεγονός ότι αναμείχθηκε ο Πολυμετοχικός μόνο και μόνο για να φτάσει την τιμή στα ουράνια. Άλλωστε έχει φάει αντίστοιχο κάζο. Ίσως και όλα ίσως και τίποτα. Η ουσία είναι ότι ο Ολυμπιακός θα μπορούσε με γρήγορες κινήσεις να τον έχει αποκτήσει τον παίκτη και να μην μπαίνει η ομάδα σε καθυστερήσεις που μόνο κακό της κάνουν.
Πριν από δύο μέρες ανέλυσα το θέμα των μεταγραφών σε ότι έχει σχέση με ποδοσφαιριστές που προτείνουν οι μάνατζερ. Και έθετα ακριβώς αυτό το πρόβλημα. Πρέπει η ομάδα να λειτουργήσει από μόνη της. Έχει εκ των έσω τους ανθρώπους που θα της υποδείξουν ποιοι ποδοσφαιριστές είναι αυτοί που αν αποκτηθούν μπορούν να κάνουν την διαφορά. Αν ασχοληθεί με τέτοιους ποδοσφαιριστές ή με κάποιους που είναι ελεύθεροι, τότε θα διαπιστώσουμε όλοι μας ότι θα κλείσουν εν ριπή οφθαλμού. Ένας τέτοιος ποδοσφαιριστής λοιπόν ,ελεύθερος, είναι ο Ζε Ρομπέρτο, με τεχνική και εμπειρίες αδιαμφισβήτητες. Τι και αν είναι μεγάλος. Και ο Ντραγκουντίνοβιτς είναι μεγάλος αλλά ο Ολυμπιακός προσπαθεί να τον αποκτήσει. Και οι δυο τους παίζουν τέτοιες θέσεις που πάνω από όλα μετράει η ποιότητα και η εμπειρία. Θα προσδώσουν άλλο κύρος και μεγάλη ποιότητα στην ομάδα. κάθε ομάδα χρειάζεται τέτοιους ποδοσφαιριστές ικανούς, που παρά την ηλικία τους , να μπορούν να κάνουν την διαφορά. Γι’ αυτό λοιπόν ο Ολυμπιακός πρέπει να τους αποκτήσει και τους δύο. Δείχνουν να είναι εφικτές περιπτώσεις αρκεί η διοίκηση να κινηθεί αστραπιαία. Σαφώς και χρειάζεται και νέο αίμα στην ομάδα και νομίζω ότι για τέτοιους ποδοσφαιριστές θα πρέπει να κοιτάξουν την ατζέντα του Νινιάδη. Για τέτοιους ποδοσφαιριστές όργωσε Ευρώπη και Λατινική Αμερική. Τώρα να μου πείτε καλά καλά δεν μπορούμε να κρατήσουμε αυτούς που τους είχαμε ήδη στην ομάδα. Η αλήθεια είναι ότι με τα ψέματα δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Αν δεν πέσει το χρήμα ούτε παίχτες παίρνεις, ούτε σωστή ομάδα φτιάχνεις. Πρόεδρε τα πράγματα όσο περίπλοκα φαίνονται άλλο τόσα απλά είναι. Και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν το βλέπεις και εσύ ο ίδιος. Αρκεί να ρίξεις χρήμα. Πόσους ποδοσφαιριστές χρειάζεται η ομάδα; για μένα αυτή τη στιγμή έξι. Έχουμε και λέμε λοιπόν. Ντραγκουντίνοβιτς, Ζε Ρομπέρτο, Μπομπό, Λέτο, Ντάρμπισιρ και ένας δικός σου. (αεροδρομίου). Από εκεί και πέρα αν νομίζει η ομάδα ότι μπορεί να πάρει κάποιον ή κάποιους έλληνες ποδοσφαιριστές με το καλό. Βέβαια αν ασχοληθεί ο Ολυμπιακός με Έλληνες ποδοσφαιριστές το πιο πιθανό είναι οι ομάδες να ζητήσουν τόσα χρήματα όσο κάνει ολόκληρος ο προθπολογισμός τους αλλά τέλος πάντων. Το σίγουρο είναι ένα. Ότι έχεις έτοιμες λύσεις που μπορείς να τις τελειώσεις το συντομότερο δυνατό αρκεί να ρίξεις χρήμα.
ΞΥΠΝΑ ΠΡΟΕΔΡΕ!!! Η ομάδα θέλει ενίσχυση αλλά εσύ και το επιτελείο σου κάθεστε με σταυρωμένα τα χέρια. Αξιολογείστε την σοβαρότητα της καταστάσεως και λειτουργείστε ανάλογα. Μην σπαταλάτε πολύτιμο χρόνο. Να είσαι σίγουρος πρόεδρε ότι ο χρόνος αυτή τη στιγμή αξίζει πολύ περισσότερο από όσο αξίζουν ίσως όλες οι μεταγραφές. Γιατί αν καθυστερήσεις λίγο ακόμα τα λεφτά που θα χαθούν τον Αύγουστο σίγουρα θα είναι περισσότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου