Δευτέρα 10 Αυγούστου 2009

ΒΑΡΥΓΔΟΥΠΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΓΙΑ ΛΑΘΟΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Ξαφνικά πρόβλημα στην άμυνα του Ολυμπιακού, ελλιπές ρόστερ, τρομερές αδυναμίες. Φανταχτεροί τίτλοι στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων μετά τον αγώνα στην Αγγλία. Μετά από ένα φιλικό παιχνίδι.
Όταν θέλουμε να κάνουμε κριτική σε κάτι πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη όλες τις παραμέτρους. Όλα τα στοιχεία και τις καταστάσεις που επικρατούν για να βγάζουμε σίγουρα, όσο το δυνατόν, και ασφαλή συμπεράσματα.
Βασικά είναι πως το βλέπει ο καθένας από την μεριά του. Και επειδή όλοι μας έχουμε άποψη, θα καταθέσω και εγώ τη δική μου που νομίζω ότι δεν έχει καμία σχέση με όσα γράφτηκαν στις εφημερίδες.
Πριν από λίγες μέρες είχα γράψει για δύο πράματα. Το ένα έχει να κάνει με το πόσο ενθουσιαζόμαστε ή απογοητευόμαστε, με την απόδοση της ομάδας και το άλλο έχει να κάνει με το σύστημα της ομάδας. Σήμερα θα πω τα ίδια πράγματα. Αυτή τη χρονική στιγμή ο Ολυμπιακός όπως και όλες οι ομάδες κάνουν προετοιμασία. Ακόμα και το γεγονός ότι παίζουμε προκριματικά, οι συγκεκριμένες κληρώσεις ήταν και είναι τόσο εύκολες που ο προπονητής τα τέσσερα παιχνίδια μπορεί να τα βλέπει σαν παιχνίδια προετοιμασίας. Που σημαίνει ότι η ομάδα δοκιμάζει πράγματα. Συστήματα, αλλάζει ποδοσφαιριστές έτσι ώστε να βρει όσο γίνεται πιο γρήγορα τη χημεία της. Ένα τέτοιο παιχνίδι ήταν και αυτό απέναντι στην Τόττεναμ. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όλοι έπεσαν πάνω στις χτυπητές αδυναμίες του Ολυμπιακού.
Στις δύο παραμέτρους που ανέφερα προηγουμένως θα στηριχτώ για να αναλύσω το παιχνίδι.
Πρώτη παράμετρος το σύστημα που ακολούθησε η ομάδα. 4-5-1. όπως ακριβώς παίζει σε όλα τα παιχνίδια. Γιατί τώρα το πρόβλημα; Επειδή παίξαμε με μια πολύ καλή ομάδα; Επειδή δεν ήρθαν ακόμα ο αριστερός χαφ και ο επιθετικός; Νομίζω τίποτε από τα δύο. Απλά στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο Τιμούρ δοκίμασε το ίδιο σύστημα μόνο που άλλαξε λίγο τις εντολές. Όλοι πίσω και βγαίνουμε στην κόντρα. Έτσι το σκέφτηκε έτσι το έκανε και αφού το σκέφτηκε καλά το έκανε. Προσπάθησε να δει αν μπορεί, με τις μεγάλες ομάδες εκτός έδρας να το χρησιμοποιήσει. Είπαμε είναι προετοιμασία και κάνουμε δοκιμές. Αυτό όμως το σύστημα δεν μπορεί να το παίξει ο Ολυμπιακός. Όποτε το δοκίμασε έφυγε με πολλά. Έχει τέτοιους ποδοσφαιριστές ο Ολυμπιακός από τη μέση και μπροστά που δεν μπορούν να ξεκινούν κούρσες έξω από την περιοχή μας μέχρι το αντίπαλο κόρνερ. Πρέπει ο Ολυμπιακός να μην κλείνετε και να παίζει ψηλά. Το αρνητικό της όλης υπόθεσης θα είναι μόνο όταν θα προσπαθήσει ο Τιμούρ να το ξαναδοκιμάσει.
Επίσης ο Ολυμπιακός για μένα δεν ήταν κακός προχθές. Και επειδή πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μας τα πάντα θα πω το εξής: αυτό που συνέβη στο συγκεκριμένο αγώνα δεν μπορεί ποτέ να συμβεί σε επίσημο παιχνίδι. Η Τόττεναμ έβαλε με την έναρξη του β’ ημίχρονου τους πέντε καλύτερους ποδοσφαιριστές της. Την στιγμή λοιπόν , γύρω στο 60’ που ζεστάθηκαν οι μάγκες , οι δικοί μας είχαν ήδη τρέξει 60’ λεπτά. Καταλαβαίνουμε όλοι πολύ καλά τι σημαίνει αυτό. Από το εξήντα μέχρι το ογδόντα η ομάδα έφαγε τρία γκολ. Έπειτα αν ο Τιμούρ δεν έβλεπε το παιχνίδι σαν ένα φιλικό που απλά δοκιμάζει πράγματα δεν θα έβγαζε τον Ντούντου και θα κυνήγαγε το αποτέλεσμα.
Ναι ο Ολυμπιακός δεν είναι έτοιμος, ναι θέλει ακόμα δύο ποδοσφαιριστές τουλάχιστον, άλλωστε αυτό είναι κάτι που το λέμε καιρό τώρα και δεν περιμέναμε να δούμε το συγκεκριμένο φιλικό για να το διαπιστώσουμε, όμως για το προχθεσινό δεν φταίει αυτό. Ήταν απλά ένα παιχνίδι προετοιμασίας, ένα παιχνίδι δοκιμών και τίποτε άλλο.
Να αναφερθώ και στη δεύτερη παράμετρο. Κριτικές μηδενισμού νομίζω ότι αυτή την εποχή είναι άκαιρες. Όταν αρχίσουν οι ‘’σοβαρές’’ επίσημες υποχρεώσεις της ομάδας θα πρέπει να έχουμε απαιτήσεις. Εκεί θα μπορούμε να κάνουμε κριτική και στους ποδοσφαιριστές αλλά και στον προπονητή. Τότε για όλους τελειώνει η περίοδος χάριτος.
Δεν χρειάζονται ενθουσιασμοί, ούτε απογοητεύσεις αυτή την εποχή πόσο μάλλον μηδενισμοί. Δεν μπορούμε να τα ισοπεδώνουμε όλα για να καταφέρουμε να πείσουμε τον πρόεδρο να κάνει μεταγραφές.
Είναι πως το βλέπει τελικά ο καθένας. Άλλος το ποτήρι με το νερό μέχρι τη μέση το λέει μισοάδειο και άλλος μισογεμάτο.
Σημασία όμως έχει να μην παρασυρόμαστε και με τους βαρύγδουπους τίτλους να δίνουμε μια εικόνα που δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα.

6 σχόλια:

  1. Γιωργο,

    Λογικα τα συμπερασματα σου αλλα εχω μερικες αντιρησεις.

    Ο προβληματισμος μου προερχεται ακριβως απο το γεγονος οτι το ματσ με την τοτεναμ ηταν ουσιαστικα το πρωτο παιχνιδι του "νεου" Ολυμπιακου με μια σοβαρη ομαδα. Σε αυτο λοιπον το παιχνιδι ο τιμουρ επελεξε να στησει την ομαδα οπως ακριβως στηνονται οι αντιπαλοι του Ολυμπιακου στο εγχωριο πρωταθλημα, ολοι πισω δηλαδη, ενας επιθετικος μονος και ερημος, αντε καμια κοντρα επιθεση, αντε καμια γιομα και παει λεγοντας..

    Δεν πιστευω πως ηταν απλα μια δοκιμη του προπονητη στο συγκεκριμενο παιχνιδι. Πολυ φοβαμαι οτι ειναι ο τροπος που σκεφτεται και η μεθοδος που θα ακολουθησει στα μελλοντικα παιχνιδια της ομαδας στην ευρωπη. Οπως εκανε με την ανορθωση, ετσι διαφενεται πως εχει σκοπο να κανει και με την ομαδα μας. Με την ανορθωση του βγηκε ως ενα σημειο, με τον Ολυμπιακο ομως? και στο κατω κατω ο Ολυμπιακος δεν ειναι ανορθωση ρε μαγκες να παιζει μπαλα με τον κωλο..και αυτο να το καταλαβει ο τιμουρ τωρα που ειναι νωρις και να αφησει τις μαγκιες του στυλ δεν θελω αριστερο χαφ κτλ που αμα ισχυουν και δεν ειναι προιον ραδιο-αρβυλα τοτε δεν μου κανει καθολου. Ουτε ομαδα για δοκιμες και πειραματισμους ειναι ο Ολυμπιακος..

    Δεν ειμαι μηδενιστης αν και με διακατεχει μια αντιπαθεια προς τον τιμουρ. Η ομαδα πραγματι αμυνθηκε αρκετα καλα στο πρωτο ημιχρονο. Στο δευτερο ημιχρονο ομως η αμυνα ηταν πλυμμοιρα χωρις καμια αμβιβολια. Επιθετικα ημασταν ψιλοανυπαρκτοι και ο Ντιογκο εκανε αρκετα λαθη επιδεικνυοντας μαλιστα κατα περιπτωση και μια γερη δοση ατομισμου, ενταξει λογικο αυτο ως ενα βαθμο. Ο Μητρογλου δεν αρκει, ας μην επανελθουμε στο σηριαλ αποκτησης φορ που ειναι και επιτακτικη αναγκη. Αριστερο χαφ δεν εχει η ομαδα. Πιστευω πως αυτες οι δυο μεταγραφες θα γινουν μετα την προκριση της ομαδας μας στους ομιλους για ευνοιτους λογους..
    Ο Ζαιρη για εμενα ειναι παιχτουρα και ας λενε μαλακιες οι δημοσιογραφοι.Θελω εναν παιχτη ρε παιδι μου να μοιραζει σακουλες στους αμυντικους, γουσταρω.. Ειναι πολυτελεια να τον εχουμε αλλαγη στον Γκαλλετι, ο παιχτης απλα δεν κανει για να παιζει και τρεις θεσεις..πως να το κανουμε. Ο Μπραβο φετος ειναι και γαμω τα μπακ και μακαρι να συνεχισει ετσι και να μην αρχισει παλι τα κομπλεξικα του.
    Με προβληματιζει η εικονα που παρουσιαζει ο Μαρεσκα. Ναι ειναι νωρις ακομα και θελει χρονο αλλα αμα εισαι παιχτουρα ρε μαγκες μπαινεις μεσα και παιζεις..μακαρι να βγει λαθος το ενστικτο μου.

    Προσυπογραφω τα σχολια σου περι βαρυγδουπους τιτλους σε καθε περιπτωση.

    Δημητρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. περι βαρυγδουπων τιτλων ηθελα να πω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kala tha perasei to europoutanaki stous omilous afou skotosei to therio serifi,tetoia poutanitsa eleipse sto tetarto group dinamikotitas.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιωργο να συμφωνήσουμε στα περισσότερα, απλά δεν γίνεται νοοτροπία Ανόρθωσης στον Ολυμπιακό...και να δουμε και 1-2 αυτοματισμούς στην ανάπτυξη της ομάδας....δεν νομίζω ότι ζητάμε και πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εσυ που σχολιασες στις 13 Αυγουστου μετα τον Δημητρη κοιτα την ομαδα σου και τα χαλια σου και ασε τον Ολυμπιακο που σουχει κανει την κωλοτρυπα πηγαδι πολλα χρονια τωρα, καταλαβες βρωμομουνο?Καλες ψωλιες θα φας και φετος μωρη παλιοπουστα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Re moynaki skotoses to thirio ton serifi kai evgales glositsa.To xemouniasma xekinai ton semtevri(praktor 7-0).Oso gia tous pseftotitlous sou na tous valis ston pato sou xeftila se oli tin ellada exete ginei rezilia me parages,gagatsides,theious,kokaliarides kai tis mana sas to mouni.
    "o 13 augoustou".

    ΑπάντησηΔιαγραφή