Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009


Το σχόλιο σας περιμένει έγκριση.
Ζαχαρίας, Ετών 30.
Ας μιλήσουμε αντικειμενικά και ουσιαστικά. Θεωρούμε ως αφετηρία τη σεζόν 2004-2005, που μπήκαμε με όνειρα και φιλοδοξίες στο νέο μας γήπεδο.
Υπάρχουν 2 ειδών κατηγορίες οπαδών του Ολυμπιακού.
Η Πρώτη είναι αυτή που αρκείται στο Πρωτάθλημα και είναι της λογικής “Στην Ευρώπη ότι κάτσει” και “απο θέαμα ότι κάτσει”.. Αυτοί, θα πρέπει να είναι ευχαριστημενοι με τις κινήσεις Κόκκαλη..
Υπάρχει όμως και η Δεύτερη κατηγορία οπαδών. Είναι αυτή που θέλει 1) Το πρωτάθλημα, 2) Πορεια στην Ευρώπη στους 8 οποιουδήποτε ευρωπαικού θεσμού (και όχι 1 φορά στα 10 χρόνια) και 3) καλό θέαμα.. Αν λοιπόν θές να πετύχεις αυτούς τους 3 στόχους, κάνεις κάποιες κινήσεις που θα αυξήσουν σημαντικά τις πιθανότητες επίτευξης των στόχων σου, αν πάλι κάνεις τις απαιτούμενες κινήσεις και δεν πετύχεις τους στόχους, ΚΑΝΕΙΣ δε θα σε κατηγορήσει, διότι έχεις κάνει το χρέος σου. Οι 3 κινήσεις είναι: 1) Παίρνεις έναν προπονητή εγγνωσμένης αξίας, κάποιον που να χει φτάσει πάνω απο 1 φορά στους 8 μιας μεγάλης διοργάνωσης και τον αφήνεις 3 χρόνια να δουλέψει, ακολουθώντας τις εισηγήσεις του. 2) Εχεις 11 βασικούς παίκτες επιπέδου Μέλμπεργκ ή Γκαλέτι και αν όχι 11, οι 6 τουλάχιστον πρέπει να ναι έτσι. Εχεις δηλαδή μια 11αδα ΧΩΡΙΣ ΤΡΥΠΕΣ. Και 3) Εχεις έναν αξιοπρεπή πάγκο.
Σε ότι αφορά λοιπόν τους 3 στόχους, παίρνουμε Πρωτάθλημα σαν τους Μονόφθαλμους που βασιλεύουν στους τυφλούς, αλλά απο Πορεία στην Ευρώπη και καλή μπάλα, είμαστε άκυροι.
Πάμε τώρα στις 3 κινήσεις που θα πρεπε να γίνονται. Στους Προπονητές, μια ζωή μαθητευόμενοι μάγοι, τους οποίους προσλαμβάνει ο Κόκκαλης με διθυράμβους, τους απολύει εν μια νυκτί και μετά απο χρόνια μπορεί να τους…ξαναπροσλάβει. Απο 11αδα και πάγκο, κάθε καλοκαίρι γίνονται ΚΑΛΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΗΜΙΜΕΤΡΑ. Δηλαδή, τη μια χρονιά δεν θα χουμε σοβαρό στόπερ, την άλλη δε θα χουμε σοβαρό αμυντικό χαφ, την άλλη δε θα χουμε σοβαρό επιθετικό, την αλλη δε θα χουμε βάθος στον πάγκο. Κάθε χρόνο, ξεκινάμε ΣΥΝΕΧΩΣ με ΤΡΥΠΕΣ. Τι να τον κάνεις τον Καρεμπέ, αν εχεις στόπερ τον Ανατολάκη και προπονητή τον Κόλλια, τι να σου κάνει ο Ζιο με τον Ριβάλντο, αν εχεις προπονητες τύπου Σόλιντ που τους παρουσιάζεις σαν να ναι οι νεοι Μουρίνιο και μετά τους απολύεις, τι να σου κάνει ο Ζετεμπερκ αν εχεις κέντρο Πουρσανίδη και στον πάγκο Μπαγεβιτς και Λεμονή που φέρνεις, απολύεις και…ξαναφέρνεις….. ΗΜΙΜΕΤΡΑ συνεχώς.
Αναμφισβήτητα, ο Πρόεδρος μας πήρε απο το Νηπιαγωγείο και μας πήγε στο Λύκειο. Ομως, ενώ εδώ και 5 χρόνια έχουμε τις υποδομές να πάμε Πανεπιστήμιο, ο Πρόεδρος με τις ημιτελείς κινήσεις του, μας κρατάει κολλημένους στο Λύκειο και στο να αρκούμαστε να είμαστε οι μονόφθαλμοι μαθητές σε μια τάξη με τυφλούς.
Το σύστημα που εκτρέφει ο Κόκκαλης (συγκεκριμένη εφημερίδα και κανάλι), ενοοείται ότι πάντοτε θα τον προστατεύει, γιατί για αυτό πληρώνεται.. Ο Λαός όμως του Ολυμπιακού ξυπνάει και αν ξεχειλίσει η οργή που νιώθει για τη στασιμότητα της ομάδας, θα πνίξει όλους όσους τον κοροιδεύουν.

ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΑΖΩ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚ ΜΑΣ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου