Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009

ΘΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ

Τελικά κάποιοι δημοσιογράφοι ή έχουν πλήρη μεσάνυχτα από ποδόσφαιρο ή προσπαθούν να δημιουργήσουν καταστάσεις και προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν. Δεν μπορώ να εξηγήσω διαφορετικά τη στάση κάποιων για την κριτική που ασκούν στον Ολυμπιακό και ειδικότερα στον Κετσπάγια.
Σημασία δεν έχει πως παρατάσσεται μια ομάδα μέσα στο γήπεδο αλλά πως αναπτύσσεται. Δεν παίζει ρόλο αν παίζεις με έναν ή δύο επιθετικούς για να χαρακτηριστεί το παιχνίδι σου επιθετικό ή αμυντικό. Μπορείς να παίξεις 4-5-1 και η αντίπαλη περιοχή να γεμίζει με ποδοσφαιριστές και μπορεί να παίζεις 4-4-2 και με τις εντολές που έχεις δώσει, η ομάδα να είναι όλη πίσω από την σέντρα.
Όλα αυτά τα αναφέρω με αφορμή το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Σλόβαν στο Καραϊσκάκη. Υπήρξαν λοιπόν δημοσιογράφοι που άσκησαν κριτική γιατί ο Κετσπάγια κατέβασε την ομάδα, σε ένα τόσο εύκολο παιχνίδι, με έναν επιθετικό. Και άρχισαν να λένε τρελά πράγματα. Είπαν λοιπόν ότι χρησιμοποίησε πάρα πολλούς παίχτες στο κέντρο, χωρίς αυτό να είναι αναγκαίο και ότι ο Ολυμπιακός δεν είναι Ανόρθωση, να προσπαθούν να βρουν όλοι το κεφάλι των Ντιόγκο και Μήτρογλου αντίστοιχα. Εγώ προσωπικά δεν παρατήρησα κάτι τέτοιο. Ο Ολυμπιακός έχει τόσο ποιοτικούς παίχτες στα χαφ, που μπορούν ταυτόχρονα να επιτίθενται και να αμύνονται έχοντας το επιθυμητό αποτέλεσμα. Σίγουρα δεν έπαιξε καταιγιστικό ποδόσφαιρο, ούτε στρίμωξε και έπνιξε τους αντιπάλους του. Αυτό όμως δεν έχει να κάνει με το σύστημα που ακολούθησε εχθές η ομάδα αλλά με το πόσο έτοιμη είναι. Άριστοι χειριστές της μπάλας όλοι τους, πολύ καλή κυκλοφορία, σίγουρα γεμίζουν τον κόσμο με αισιοδοξία για το μέλλον. Άλλωστε ακόμα η ομάδα βρίσκεται στο στάδιο της προετοιμασίας, άσχετα αν παίζει επίσημα παιχνίδια. Η ομάδα δεν είναι ακόμη έτοιμη και είναι πολύ λογικό αυτό όπως επίσης και ποδοσφαιριστές που έχουν θέσεις κλειδιά όπως Γκαλέτι και Μαρέσκα, βρίσκονται πολύ πιο πίσω από τους υπόλοιπους λόγω ελλιπής προετοιμασίας. Σιγά σιγά και όσο περνάει ο καιρός θα εμφανίζονται στο γήπεδο και άλλα στοιχεία που θα κάνουν την ομάδα ακόμη καλύτερη ως ότου φτάσει η ομάδα στον επιθυμητό βαθμό ετοιμότητας. Τέτοια στοιχεία σίγουρα είναι η ταχύτητα και οι αυτοματισμοί.
Θεωρώ λοιπόν ότι είναι πολύ νωρίς για να κρίνουμε την ομάδα και τον προπονητή αυστηρά, πόσο μάλλον όταν τα μέχρι τώρα στοιχεία και αποτελέσματα κρίνονται άκρως θετικά.
Άλλο η ορθολογιστική κριτική και άλλο η εσκεμμένη καρμιριά και η ισοπέδωση των πάντων.

Δεν θέλω να αναφέρομαι σε συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές, όμως δεν μπορώ να μην εκθειάσω τον Κυριάκο Παπαδόπουλο. Ο μικρός, φτου σκόρδα για να μην τον ματιάσω, θα αφήσει εποχή στον Ολυμπιακό ή πάρα μα πάρα πολλά λεφτά. Νομίζεις ότι παίζει χρόνια σε επαγγελματικό επίπεδο, δεν φοβάται να πάρει πρωτοβουλίες και δείχνει να είναι σίγουρος για κάθε του κίνηση και πράξη μέσα στο γήπεδο. Μα πάνω από όλα δείχνει τρομερή ωριμότητα. Θεωρώ ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί, την φετινή χρονιά, σε πολλά παιχνίδια και με αντιπάλους όχι μόνο μικρής δυναμικότητας.

Τιμούρ άρχισε να τραβάς κανένα αφτί από τώρα που είναι νωρίς για να μην υπάρξει πρόβλημα στην συνέχεια. Διακρίνονται τάσεις ατομισμού.

Εννοείται ότι χρειάζεται πάρα πολύ δουλειά ακόμη από προπονητή και παίχτες, έτσι ώστε η ομάδα να φτάσει στο επίπεδο ετοιμότητας που πρέπει και που όλοι θέλουμε.

Πρόεδρε και από εσένα περιμένουμε κάτι ακόμη. Είναι επιτακτική η ανάγκη να αποκτηθούν δύο ακόμη ποδοσφαιριστές, έτσι ώστε η ομάδα να είναι πλήρης σε όλες τις γραμμές.

2 σχόλια:

  1. Ισως αν καθοσουνα καποιες σειρες πιο πανω οπως εμεις θα εβλεπες την ελλειψη δευτερου επιθετικου.
    Συμφωνω με αυτα που λες αλλα με τις κλειστες αμυνες στην
    ελλαδα θες δευτερο επιθετικο!
    Λοιπον
    Ντρεντε αριστερα και
    Μπαπτιστα φορ!Αντε προεδρε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. fagate ta kolodaktila malakes apo ton karaflo kai ton mazepsate alla eipame oti pei o proedros diaforetika den tha exei lefta h 7.

    ΑπάντησηΔιαγραφή