Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Tα "ΣΤΑΝ" των μικροπωλιτών με τις ΜΑΣΚΕΣ ΟΞΥΓΟΝΟΥ...


Tα "ΣΤΑΝ" των μικροπωλιτών με τις ΜΑΣΚΕΣ ΟΞΥΓΟΝΟΥ...
Δευτέρα, 19 Απρίλιος 2010 15:30
AddThis Social Bookmark Button

MASKAΚαθοριστικό ρόλο στην κοινωνική, αλλά πολλές φορές και στην προσωπική μας ζωή, παίζει ο όρος «εξέλιξη». Μια ξεχωριστή και ιδιαιτέρως πρωτοποριακή εξέλιξη φαίνεται πως πολύ σύντομα θα πάρει σάρκα και οστά και θα λάβει χώρα στο στάδιο Καραϊσκάκη (κυρίως).

Βλέπεται για κάποιους όλα τα κακοποιία στοιχεία είναι μαζεμένα εκεί…Με αποτέλεσμα κιόλας όλη η αυστηρότητα των αρχών να εκδηλώνεται και εκεί. Και μάλιστα σε παιχνίδια που η παρουσία των δυνάμεων κρίνεται περιττή, εφόσον δεν υπάρχουν και φιλοξενούμενοι οπαδοί.

Και όμως ακόμα και σε τέτοια…αδιάφορα παιχνίδια, φροντίζουν κάποιοι το κλίμα να είναι έκρυθμο και με συνέπειες απρόβλεπτες. Στο παιχνίδι με τα Γιάννενα στο Καραϊσκάκη και χωρίς ουσιαστικό λόγο και με το 90% του κόσμου μέσα στο γήπεδο, τα χημικά καταστολής (δακρυγόνα) έκαναν την εμφάνιση τους, με το κλίμα να γίνεται αποπνικτικό και πλήρως ανθυγιεινό.

Οι χούλιγκανς; Μικρά παιδιά κάπου 8 με 10 χρονών που βρίσκονταν με τους μπαμπάδες τους στα πέριξ του γηπέδου και στα μαγαζιά στην στοά! Το ίδιο σκηνικό και την Κυριακή με τον Άρη, που για μια λάθος ενέργεια μερικών, έπρεπε να κάνουν ένα γήπεδο (μαζί και τις ομάδες) να μην μπορεί να πάρει ανάσα.

Πολλοί κατέληξαν σε κάποιο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα και μάλιστα άνθρωποι με σοβαρά και χρόνια προβλήματα. Μου είναι αδύνατον να πιστέψω ότι πλέον καταντήσαμε να έχουμε σαν εργαλείο καταστολής μόνο καρκινογόνα χημικά.

Επίσης δεν καταλαβαίνω την παρουσία της αστυνομίας σε τέτοιου είδους παιχνίδια που χωρίς φιλοξενούμενους οπαδούς η επικινδυνότητα αγγίζει την μηδενική βάση. Και δεν μιλάω για τον χώρο των επισήμων που ούτος η άλλος είναι πάντα αστυνομική δύναμη. Αλλά αφού ξέρουν οι αρμόδιοι ότι πιο πολύ πρόβλημα θα δημιουργηθεί παρά ηρεμία, γιατί τους στήνουν έξω από την θύρα 7 συγκεκριμένα;

Και ειδικά τώρα που με διάφορα σκηνικά ο κόσμος μέσα του νιώθει έντονα το αίσθημα της αδικίας, όσο αναφορά την μεταχείριση του. Πώς να δεχτεί ο κόσμος το γεγονός πως όταν για κάνα μισάωρο πέφτανε οι ντουλάπες, οι μολότοφ και τα λοστάρια στο ΟΑΚΑ στην αποστολή του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, δεν υπήρξε ούτε μια διμοιρία να ελέγξει την κατάσταση με χημικά;

Η ξέρωγω όταν μαθαίνει πως ενώ υπάρχει απαγόρευση μετακίνησης, να παίρνουν και να πηγαίνουν συνοδεία άλλους οπαδούς στο γήπεδο, η όταν ανενόχλητοι πάλι οπαδοί άλλης ομάδας με…αγνά παιδιά παρευρίσκονται στο γήπεδο της Τρίπολης! Κανονικά και με πανό και με όλα;

Και στο Καραϊσκάκη (γιατί για εκτός δεν μιλάμε) με την πρώτη στραβό-ματιά τα δακρυγόνα να πέφτουν βροχή! Πάντως όπως καταντήσαμε και με τα πλέι όφ μπροστά, την βλέπω την δουλεία να μετατρέπονται τα «σταν» των μικροπωλητών με τα κασκολάκια και τις σημαιούλες σε κάτι διαφορετικό από ότι είχαμε συνηθίσει.

Και αντί για αυτά, να θέσουν προς πώληση ΜΑΣΚΕΣ ΟΞΥΓΟΝΟΥ μπας και καταφέρουμε να βγάλουμε το δίωρο στο γήπεδο! Θα είναι μια πρωτοποριακή κίνηση και για τους ίδιους τους μικροπωλητές!

Πάντως η κατάσταση μόνο για γέλια δεν είναι. Γιατί μόνο να επιστρέψουν τον κόσμο στα γήπεδα δεν θα καταφέρουν οι αρμόδιοι με αυτά τα σκηνικά. Εκτός αν ο στόχος είναι να φύγουν και οι υπόλοιποι που έχουν μείνει και που εντελώς τυχαία είναι ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου