Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Το πήραν κόσμος και Πάντελιτς!


Τι βραδιά και αυτή! Τι άλλο θα ζήσουμε στο Καραϊσκάκη, έτσι; Μεγάλη βραδιά, σε ένα ματς για το οποίο τονίζαμε εδώ και ημέρες πως δεν θα είναι εύκολο. Η Ξάνθη είχε δείξει καλά στοιχεία κόντρα στον ΠΑΟΚ. Και τα έβγαλε και κόντρα στον Ολυμπιακό. Με κυριότερο, το γεγονός ότι πίεσε ψηλά. Δεν περίμεναν οι φιλοξενούμενοι, όπως κάνουν οι περισσότερες ομάδες, ήρθε και το γκολ νωρίς για αυτούς και όλα αυτά έκαναν ακόμα πιο δύσκολη τη θέση του Βαλβέρδε και των ποδοσφαιριστών του. Ο κόσμος είχε… τα παράπονά του από νωρίς. Υπήρχε ένας εκνευρισμός και η αλήθεια είναι πως τον έφερε και η ήττα από τη Μαρσέιγ. Δεν είναι εύκολο να διαχειριστείς τέτοιες ήττες. Πάμε, τώρα, στα του αγώνα με την Ξάνθη…

Ο Βαλβέρδε έβαλε μια εντεκάδα που δεν είχαμε ξαναδεί μέχρι τώρα και ρίσκαρε. Τον δικαίωσε ο κόσμος, διότι, μάγκες, για εμένα αυτός το πήρε το ματς. Αυτό που έγινε στο Καραϊσκάκη μετά το 1-1 δεν περιγράφεται. Ο Μάρκο Πάντελιτς έδωσε το σύνθημα και ο κόσμος έκανε το 2-1. Διότι όταν βλέπεις όλους τους ΓΑΥΡΟΥΣ όρθιους να φωνάζουν, να ασκούν πίεση στην Ξάνθη, ελπίζεις, περιμένεις. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Ο Ολυμπιακός αυτό το ματς δεν το πήρε επειδή ήταν καλύτερος. Προβλημάτισε με την όλη του εικόνα, αλλά πήρε τους τρεις βαθμούς και στο τέλος, όταν γίνει το ταμείο, αυτοί θα μετράνε. Ναι, θα λέμε ότι ήταν ένα δύσκολο ματς, αλλά οι τρεις πόντοι είναι πολύτιμοι.

Πάμε σε ορισμένες επισημάνσεις. Ο Κοστάντσο τα… άκουσε και πάλι από την εξέδρα. Σίγουρα θέλει βοήθεια, αλλά δεν ξέρω αν θα μπορέσει να το γυρίσει αυτό το κλίμα που έχει διαμορφωθεί από την αρχή. Ο Μέλμπεργκ έδειξε ότι όταν στην μπάλα έχεις ψυχή και… καρύδια, δεν πάει να είσαι και… σαράντα ετών, θα κάνεις τη διαφορά. Για τον Ορμπάιθ, θα περιμένω να δούμε και άλλα πράγματα. Μου αρέσει πολύ η μεταβίβαση της μπάλας, που έχει, την κρατάει καλά, αλλά ο χρόνος θα κρίνει άπαντες. Για τον Μιραλάς, θα πρέπει να συνέλθει. Όσο ψάχνει το γκολ και δεν είναι απλός, θα κάνει πιο δύσκολο το έργο του. Πολύ πιο δύσκολο. Ειδική αναφορά θέλω να κάνω στον Πάντελιτς. Κυρίως, διότι είμαι από εκείνους που έχουν ασκήσει κριτική στον Βαλβέρδε που δεν τον έχει στα άμεσα πλάνα του. Ο Σέρβος είναι «εκτελεστής» όσο λίγοι. Και αυτοί οι τρεις βαθμοί οφείλονται σε αυτόν. Μέσα στην περιοχή δεν συγχωρεί και, δυστυχώς, είναι άτυχος που ο Βαλβέρδε επιμένει στο 4-4-1-1. Με άλλο σύστημα και με άλλον δίπλα του, ενδεχομένως να βλέπαμε… τρελά πράγματα και επιδόσεις. Ο Βαλβέρδε έχει τη φιλοσοφία του, ωστόσο, και συνεχίζει με αυτήν. Απλώς, δεν μπορούμε να ξεγράφουμε και έναν παίκτη του επιπέδου του, έτσι… απλά.

Θα κλείσω με τους τραυματισμούς. Τι το μελετούσαμε σε προηγούμενο σχόλιο; Ήρθε ο τραυματισμός του Μανιάτη, αλλά και εκείνοι των Φέισα και Μοντέστο. Γενικά, υφίσταται ένας προβληματισμός. Σίγουρα υπάρχουν ομάδες με σοβαρότερα προβλήματα, αλλά ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του πάρα πολλά ματς. Το χειρότερο είναι πως όσο παρουσιάζει προβλήματα τόσο πιο δύσκολο θα είναι και το έργο του Βαλβέρδε να «μοντάρει» μια ομάδα που, τουλάχιστον, θα μπορεί να «καθαρίζει» τα ματς στην Ελλάδα με χαρακτηριστική άνεση.

Επαναλαμβάνω, κλείνοντας, μεγάλο τρίποντο το χθεσινοβραδινό. Θα εκτιμηθεί αργότερα, πολύ αργότερα…

Ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι μοναδικός και «μίλησε» όταν έπρεπε!

Ο Μάρκο Πάντελιτς είναι παίκτης που δεν μπορείς να τον… διαγράψεις!

Δεν γέμισε το Καραϊσκάκη χθες το βράδυ. Και σίγουρα προξενεί εντύπωση διότι ήταν το πρώτο ματς για το πρωτάθλημα. Είχε προηγηθεί και η ήττα από τη Μαρσέιγ, όμως.

Αν θέλετε την εκτίμησή μου, ωστόσο, άλλαξαν γενικά τα κόζια. Όταν σου χτυπούν την πόρτα η έκτακτη εισφορά και το ανύπαρκτο κράτος, πονάς στην τσέπη. Και τα μετράς όλα μετά…

Πόσο, μάλιστα, όταν είσαι οικογενειάρχης, όταν έχεις πολλές υποχρεώσεις. Αφήστε το καλύτερα… Κοιτάμε μπροστά, υγεία να έχουμε! Τα είδαμε και όλα με την Ξάνθη, βλέπετε!

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 19/09/2011)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου