Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

H KATΡΑΚΥΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.


Σε πέντε αγωνιστικές 4 γκέλες. Μήπως είναι πολλές για να τις αντέξουμε; Βλέπετε κάναμε υπομονή ότι κάτι θα άλλαζε. Τα ρίχναμε όλα στους άλλους χωρίς να βλέπουμε τα χάλια μας. Αναστήσαμε όλους τους πεθαμένους με αποτέλεσμα να πεθάνουμε εμείς.

Δεν ξέρω αν θα πρέπει να βρίσω ή απλά να κάνω υπομονή ότι κάτι θα αλλάξει.

Είμαι απογοητευμένος από αυτό που είδα ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ. Το τονίζω αυτό γιατί από τις αρχές της δεκαετίας του '80 που παρακολουθώ αυτή την ομάδα, τέτοια συνεχόμενη κατρακύλα δεν θυμάμαι να έχουμε ξαναπεράσει. Αν κάποιος θυμάται ας μου το πει.

Σήμερα για ακόμα έναν αγώνα είδαμε ένα τσούρμο καλοπληρωμένους ποδοσφαιριστές να παίζουν ποδόσφαιρο γειτονιάς και να εξαγριώνουν τους περίπου 25000 που βρέθηκαν στο Καραϊσκάκη δημιουργώντας ένα κλίμα πιο παγωμένο και από την θερμοκρασία που επικρατούσε.

Είδαμε τους «παικταράδες» μας να μην μπορούν ούτε μια μπαλιά σωστή να αλλάξουν κάνοντας τον ΜΠΑΟΚ να μοιάζει ανώτερος από μας και να μας υποχρεώσει σε άλλη μια ήττα.

Τι να πεις; ΝΤΡΟΠΗ και μόνο ΝΤΡΟΠΗ!!!

Τα συνθήματα της εξέδρας ήταν ξεκάθαρα. Όσοι ήταν στο γήπεδο τα άκουσαν και συμφώνησαν απόλυτα μ' αυτά.

Οι διοικούντες με τις επιλογές τους κατάντησαν αυτήν την ομάδα έτσι. Δεν ξέρω που θα πάει αυτό;

Το μόνο που ξέρω είναι ότι εφέτος χαρίσαμε στους ακατονόμαστους το πρωτάθλημα και κινδυνεύουμε όπως πάμε να γίνουμε ρεζίλι σε Ελλάδα και Ευρώπη.



Κύριοι, εσείς που κρατάτε την τύχη αυτού του συλλόγου κάντε κάτι γιατί απ' ότι φαίνετε η κατάσταση γίνετε ανεξέλεγκτη. Σήμερα ακούστηκαν κάποια συνθήματα και έσπασαν κάποια καθίσματα. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα αρχίσουν να σπάνε κεφάλια. Να είστε σίγουροι ότι τα πρώτα θα είναι τα δικά σας.



Δεν θα γράψω τίποτα άλλο γιατί θα βρίσω άσχημα και δεν το θέλω.



Θα σας ξαναπώ αυτό που λέω πάντα «Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ ΚΑΙ.ΑΛΙΜΟΝΟ ΣΑΣ.».



Τasos 7

8 σχόλια:

  1. THLYLE NTROPH SOU,SE VLEPOUN KAI OI NEKROI SOU!!!
    NTROPH!!!
    SYNCITY GATE 7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΩΣΤΟΣ Ο ΑΠΟ ΠΑΝΩ!


    ΘΡΥΛΕ ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ
    ΣΕ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΟΥ!!!
    ΘΡΥΛΕ ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ
    ΣΕ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΟΥ!!!
    ΘΡΥΛΕ ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ
    ΣΕ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΟΥ!!!
    ΘΡΥΛΕ ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ
    ΣΕ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΟΥ!!!
    ΘΡΥΛΕ ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ
    ΣΕ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΟΥ!!!
    ΘΡΥΛΕ ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ
    ΣΕ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΟΥ!!!
    ΘΡΥΛΕ ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ
    ΣΕ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΟΥ!!!

    ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΛΙΓΕΣ ΕΙΝΑΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί ξέρεις, φίλε, δεν μου μιλούσαν μόνο τα σκαλιά, τα ματοβαμμένα, τα κόκκινα. Πολλά πράγματα μου μιλούσαν σε κείνη την κερκίδα. Πολλοί μου "μιλούν" ακόμα. O Παναγιωτάκης, ο Γιάννης, η Zωγραφιά. Kαι ρε φίλε, όταν καμιά φορά ξεχνιέμαι και κάθομαι σε ένα συγκεκριμένο από τα 21 μαύρα καθίσματα, λίγο πριν αρχίσει το ματς, νιώθω ένα χτύπημα στον ώμο. Λεβέντικο χτύπημα, από εκείνα τα πειραιώτικα. Kαι γυρίζω, κοιτώ και βλέπω τον Γιάννη τον Σπηλιόπουλο. Kαι με κοιτά, ρε μάγκα, με κάτι μάτια. Kαι λέει: "Σε παρακαλώ, ρε μόρτη. Mια θέση παραπέρα. Eίναι η θέση μου αυτή". Eχουν δίκιο τα παιδιά. Aυτές οι 21 θέσεις, οι κατάμαυρες, είναι δικές τους.
    Kαι τον κοιτώ να φωνάζει για τον Oλυμπιακό, να παθιάζεται και αυτός, αλλά και οι υπόλοιποι στα μαύρα καθίσματα. Πιασμένοι χέρι χέρι και φωνάζουν φίλε, δεν σταματούν ποτέ. Pε συ, να σου πω και κάτι που χω παρατηρήσει και δεν το χω αναφέρει σε κανέναν; Πολύ βραχνές, ρε φίλε, οι φωνές τους. Mελωδία και κλάμα μαζί, άμα τ ακούσεις θα πάθεις πλάκα. Περίεργο πράμα σου λέω. Kαι μια φωνή φίλε, ατσάλινη. Eικοσιένα αυτοί και θαρρείς ότι φωνάζουν μυριάδες για τον Oλυμπιακό.

    Kαι όταν ακούω να βγαίνουν "ηλεκτρικές" οι φωνές τους και να... απλώνονται στον αέρα, τόσο μου ρχεται στο νου η παλιά εικόνα του Kαραϊσκάκη. Ξέρεις, είχαμε μαζευτεί από νωρίς για κείνο το ματς. "Πλημμύρισε" το γήπεδο με κόκκινα κασκόλ. Kαι άρχισε το ματς. Kαι τέλειωσε. Kερδίσαμε. Kαι μετά "πλημμύρισαν" τα σκαλοπάτια βγαίνοντας. Πλημμύρα το αίμα, φίλε. Tα μάνταλα πέσαν βαριά στην πόρτα. Oι τελευταίοι έσπρωχναν να βγουν, οι πρώτοι γίναν ένα με τα κάγκελα. Σίδερα, κορμιά ένα, μια μάζα βαμμένη κόκκινη. Γι αυτό σου είπα στην αρχή ότι άγγιζα τα κάγκελα πριν μπω στη θύρα 7. Xαιρετούσα την ιστορία μας. Eναν έναν και τελευταία τη Zωγραφιά. Kαι όσο θυμάμαι τον Παναγιωτάκη. Pε, δεν το χωράει ο νους σου. 14 χρονώ παιδί κι "έσβησε" σα φλόγα κεριού τρεμάμενη στο έλεος του βοριά. Kαι μετά ασθενοφόρα να "ουρλιάζουν" και ο μπλε τους "φάρος" να αναβοσβήνει σαν "τρελός".

    Tη νύχτα που πέφτω για ύπνο τον βλέπω ακόμα κείνο το "φάρο". Mόνο, ρε, δεν βλέπω γαλάζια τη θάλασσα. Kόκκινη τη βλέπω. Kαι αλήθεια, σου λέγω, προσπάθησα να σώσω κάποιον. Tο χέρι μου άπλωσα στην κόκκινη θάλασσα για να τραβήξω κάποιον, αλλά κανείς δεν βγήκε. Mείναν όλοι μαζί μια συντροφιά, μέχρι το τέλος. Kόκκινοι μέσα στο κόκκινο.

    Kι έφυγα φίλε σέρνοντας το βήμα μου κείνο το δείλι. Kαι τράβηξα στην άκρη του λιμανιού για να κλάψω μόνος μου. Λένε οι παλιοί του τόπου μας όταν πιάνουν στεριά, δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις, σου μιλώ για τους παλιούς τους ναυτικούς. Λένε λοιπόν πως όταν κλαις μόνος σ' ακούει ο Θεός. Kαι ένα μόνο πράμα βρήκα το κουράγιο να ρωτήσω. Tα μάνταλα ποιος ξέχασε να βγάλει;

    Πολλές φορές στέκομαι απέναντι στο τουρνικέ και το κοιτώ. Mε τηράει και δαύτο άψυχο, σκληρό, αλύγιστο. Kαι νιώθω τέτοιο πλάκωμα στην ψυχή μου, που δεν μπορώ να στο ειπώ με λόγια. Mα ούτε και να γράψω μπορώ. Mεγάλο ταλέντο να σαι γραφιάς γιατί μπορείς πιο εύκολα να βγάλεις πόνο στο χαρτί. Mα θαρρώ πως δυο λέξεις αν σου γράψω θα καταλάβεις πολλά. Θύρα 7».

    Hμουν για ρεπορτάζ στο Kαραϊσκάκη και η τσακισμένη μορφή του με «τράβηξε». Eλεγα ότι η ιστορία του θα με ενδιέφερε, χωρίς να τον ξέρω, έτσι απλά. Tον πλησίασα και μου μίλησε. Mου είπε, όμως, «δεν θέλω να βάλεις όνομα». Δεν έβαλα όνομα, τι σημασία έχει άλλωστε.

    Tον είδα να φεύγει μ ένα λουλούδι στο χέρι μετά την κουβέντα μας. Tη ρότα για το τουρνικέ τράβηξε. Mα κάπου κοντοστάθηκε, γύρισε πίσω και μου πε:
    «Ξέρεις, ένα χρόνο πριν από την 8η Φεβρουαρίου του 81 είχε πεθάνει ο Ξηλούρης. Στις 8 Φλεβάρη του 80. Kαι ξέρεις τι χε πει, φίλε, ο Ξηλούρης; "Eβαλε ο Θεός σημάδι". Aυτό είπε. Kαι αυτοί ξέρεις τι λένε; Θρύλε μου ζωή δεν ξέρω τι θα πει».

    Tον παρακάλεσα να βάλω το όνομα και μου πε όχι. «Tα ονόματα που θεριεύουν το θρύλο μας να βάλεις». Eτσι μου πε.






    ΘΡΥΛΕ ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΣΕ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΟΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΣΤΕ ΤΑ ΣΑΛΙΑ ΡΕ. ΝΕΚΡΟΙ Κ ΑΝΑΠΑΥΟΝΤΑΙ...ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΤΡΑΒΑΜΕ ΤΩΡΑ ΕΔΩ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΓΙΟΓΙΟ Ο ΠΑΟΚΤΣΗΣ...ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ Κ ΠΙΑΝΕΙΣ ΡΕ ΖΟΥΜΠΑ ΧΑΡΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΚΛΙΜΑΤΟΣ, ΚΑΚΟΜΑΘΑΝΕ ΤΑ ΓΑΤΑΚΙΑ ΜΑΣ Κ ΠΕΦΤΑΝ ΓΙΑ ΠΕΝΑΛΤΥ.ΡΕΖΙΛΙ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΣΟΥ ΧΑΡΕ , ΑΚΟΥΣ?.ΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΣΑΗΤ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΕΚΑΝΕΣ ΕΣΥ Κ ΟΙ ΥΠΑΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΔΟΝΤΙΑ. 30 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΤΟ ΤΣΟΥ ΛΟΥ Ο ΠΟΥΣΤΗΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΟΥ Κ ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΛΟΥΑ ΛΟΥΑ ΦΩΤΑΓΡΑΦΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΑΠΟ ΚΑΤΑΡ Κ ΤΗΝ ΑΔΕΦΗ ΤΟΝ ΝΤΑΤΟΛΟ ΔΑΝΕΙΚΟ.ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΤΕ...ΣΑΛΙΑΡΙΖΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΕΣ ΠΡΟΕΔΡΕ.ΠΑΕΙ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ Κ ΣΤΟ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ Κ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΧΑΣΑΠΗΣ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΠΟΥ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΑΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΝ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΨΩΦΗΣΤΕ Κ ΜΗΝ ΣΗΚΩΘΗΤΕ ΠΟΤΕ ΡΕ ΠΟΥΣΤΟΓΑΥΡΟΙ.ΣΑΣ ΣΥΧΑΙΝΕΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΟΝΟ ΝΕΚΡΟΥΣ ΞΕΡΕΤΕ ΝΑ ΒΡΙΖΕΤΕ ΠΡΑΣΙΝΑ ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ...
    ΒΑΖΕΛΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΡΑΝΗ!ΜΙΑ ΓΕΥΣΗ ΠΗΡΑΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ,ΕΤΣΙ ΛΑΜΟΓΙΑ????ΟΥΣΤ,ΚΑΝΙΒΑΛΟΙ ΖΟΥΛΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. re zeledes ti egine sthn patra re lagoudakia me tous mpatsous symaxous k pali treksimo ti eiste eseis re den paleveste?gate 7 mono poutanakia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. http://www.youtube.com/watch?v=Lvl6EqapAlo

    ΑπάντησηΔιαγραφή