Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΚΑΙ ΛΑΘΗ… ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ


ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΚΑΙ ΛΑΘΗ… ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ
Κυριακή, 10 Ιανουάριος 2010 13:43 PDF Εκτύπωση E-mail

dikigorosΣτην ζωή αυτή και ειδικά στη χώρα αυτή, στις νίκες γίνονται όλοι «θεοί» και στις ήττες όλοι άχρηστοι. Υπερβολή μεν αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα και.. όποιος αντέξει. Όποιος αντέξει στα δύσκολα, εννοείται, στις ήττες, στις αποτυχίες. Εκεί τελικά φαίνονται οι δυνατοί, οι χαλκέντεροι, οι βράχοι. Γιατί, μια ήττα –επαναλαμβάνω, ειδικά στην Ελλάδα- μπορεί να φέρει ολόκληρη καταστροφή. Γι’αυτό άλλωστε και είναι μεγάλη η χαρά μας στις ήττες των αντιπάλων μας, γιατί ξέρουμε ότι κάθε μεγάλη αποτυχία, κάθε γκέλα, συχνά επιφέρει υπέρμετρη και ανεπανόρθωτη βλάβη, μπορεί να οδηγήσει στην διάλυση, στην καταστροφή.

Χρειάζεται ψυχραιμία κύριοι. Και σωστή σκέψη. Βήμα-βήμα.

1. Καταρχήν πρέπει να απαντήσουμε στο ερώτημα αν υπάρχει πρόβλημα και ποιο είναι αυτό.
2. Αν θέλουμε να αντιδράσουμε και να παρέμβουμε στην λύση του προβλήματος.
3. Αν μπορούμε να παρέμβουμε.
4. Ποιος είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος παρέμβασης ώστε να βοηθήσουμε ουσιαστικά χωρίς να επιβαρύνουμε την κατάσταση.



Σχετικά με το πρώτο ερώτημα: Γήπεδο έχουμε, πρόεδρο έχουμε, προπονητικό κέντρο έχουμε, ακαδημίες αναπτύσσουμε, πρωταθλήματα παίρνουμε, παίχτες καλούς έχουμε, στο Champions League είμαστε ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΚΙ ΩΡΑΙΑ και εκεί που χρειάζονται δυο-τρεις ενέργειες από τον πρόεδρο-την διοίκηση ξαφνικά ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ !

Έχεις, δηλαδή, κάνει αγώνα να φτάσεις μέχρι εδώ, έχεις κάνει θαύματα όλα αυτά τα χρόνια, έχεις φέρει παιχταράδες, έχεις ανατρέψει κατεστημένα, έχεις ανατρέψει κακές παραδόσεις έχεις φτάσει στο 80% της επιτυχίας και εκεί που χρειάζονται

ελάχιστες προσθετικές ενέργειες για να κάνεις την διαφορά, δεν κάνεις τίποτα και πάνε όλα στράφι.

ΔΕΝ παίρνεις αριστερό χαφ.

ΔΕΝ παίρνεις επιθετικό.

ΔΕΝ παίρνεις δεκάρι να παίρνει την ομάδα στις πλάτες του.

ΔΕΝ παίρνεις ΚΑΝΕΝΑΝ από τους τρεις.

Διώχνεις τον Σάββα τον Θεοδωρίδη που ήταν γενικός αρχηγός με ειδικό βάρος, εμπειρία από Ολυμπιακό και γνώσεις του πότε οι παίχτες θέλουν ανέβασμα και πότε κράξιμο. Λείπει πια από την ομάδα ο άνθρωπος που να έχει τον ζήλο, το ενδιαφέρον, την έγνοια του Σάββα. Ο άνθρωπος που θα είναι κοινό σημείο αναφοράς για όλους τους παίχτες. (Όσοι έχουν ταξιδέψει με την αποστολή της ομάδας, με τον Σάββα και χωρίς αυτόν, θα έχουν καταλάβει τι εννοώ. Αυτοί που είναι τώρα λειτουργούν σας ταξιδιωτικοί πράκτορες. Δεν ξέρουν από καλλιέργεια ψυχολογίας και νοοτροπία ομάδας που γυαλίζουν τα μάτια των παιχτών.)

Συμπέρασμα : ΔΕΝ υπάρχει σοβαρό πρόβλημα αλλά υπάρχει πρόβλημα ΣΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ, ΣΤΗΝ ΤΩΡΙΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ- σε όλα τα επίπεδα .

Και απ’ότι φαίνεται έχουμε σκάσει όλοι μας και θέλουμε να αντιδράσουμε κάπως ώστε να αφυπνιστεί η διοίκηση και ο πρόεδρος και να γίνουν οι δυο-τρεις κινήσεις που χρειάζεται η ομάδα.

Πως μπορούμε να βοηθήσουμε την κατάσταση ;

Να κάνουμε εμείς οι οπαδοί διαχείριση, δεν γίνεται.

Επίσης, κατά την γνώμη μου ΔΕΝ θέλει ούτε κόντρες ΟΥΤΕ γκρίνιες, ούτε κακομοιριές. Γιατί θα κινδυνεύσουμε να χάσουμε το δίκιο μας, θα διχάσουμε την ομάδα και θα δημιουργήσουμε πρόβλημα.

Χρειάζεται συγκέντρωση δυνάμεων και συγκεκριμένες προτάσεις με συγκεκριμένο τρόπο.Αν μπορούσαμε να έχουμε έναν «δικό μας» άνθρωπο στην διαχείριση-την λειτουργία της ΠΑΕ;

Κύριοι, όπως γνωρίζετε, στο Δ.Σ. της ΠΑΕ συμμετέχει άνθρωπος που προέρχεται από την Θύρα 7, είναι εκλεγμένος με πανηγυρικό τρόπο και έχει απίστευτες ικανότητες (Απείρως περισσότερες από αυτούς που είναι τώρα στην ΠΑΕ). Κατά την γνώμη μου, πρέπει ο συγκεκριμένος άνθρωπος να μεταφέρει συγκεκριμένα αιτήματα στον Πρόεδρο και πρότασή μου είναι να συγκεντρώσουμε υπογραφές, να δυναμώσουμε την φωνή του και να απαιτήσουμε να λάβει πιο ενεργό και αποφασιστικό ρόλο στην διοίκηση της ΠΑΕ. Νομίζω ότι αυτή η παρέμβαση θα είναι πρακτική και άμεση και θα εκφράζει την θύρα 7.

Y.Γ. 1. : Ξέρω καλά ότι ο Στολτίδης και ο Λεντέσμα πριν το παιχνίδι με την ΑΕΚ ζήτησαν από τον Ζίκο να τους ξεκινήσει δηλώνοντας ότι είναι πανέτοιμοι. Επί λέξει είπαν στον Ζίκο «Βάλε μας να μπούμε να τους πατήσουμε». Ο Ζίκο δήλωσε μετά ότι οι συγκεκριμένοι παίχτες δεν είναι έτοιμοι. ΑΝΤΙΟ ΚΥΡΙΕ ΖΙΚΟ.

Υ.Γ. 2: Τα έσοδα του Ολυμπιακού μόνο φέτος πρέπει να φτάνουν τα 40-50 εκατομμύρια ευρώ!! Θα γίνει επιτέλους κάποια μεταγραφή; Κι αν όχι, πως εξηγείτε ότι η ΠΑΕ έχει ζημιές 60 εκατ. Ευρώ με τόσες συμμετοχές στο Ch. L., με τηλεοπτικά, διαφημίσεις, εισιτήρια, φανέλες, μέλη, πωλήσεις Καστίγιο και Τουρέ; ΚΑΙ δεν παίρνουμε παίχτες ΚΑΙ έχουμε και τέτοιο χρέος;



9-1-10

Ο δικηγόρος

3 σχόλια:

  1. Στο Παγκρατι στην καφετερεια χτυπησανε δικο μας οι λαγοι?ξερει κανενας τι εγινε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. gr_hools:ΣΗΜΕΡΑ????ΔΕΝ ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το καλύτερο σχόλιο που διάβασα αυτές τις μέρες
    "ΑΝ ο Ζίκο βάλθηκε να προσφέρει άλλοθι στον Κόκκαλη, αν με τις επιλογές του τις τελευταίες εβδομάδες ο προπονητής θέλει να εξαφανίσει από το πρώτο πλάνο τα διοικητικά καλοκαιρινά λάθη, αλλά και τη δική του αρχική συμβολή στην ανάκαμψη της ομάδας, μάλλον τα κατάφερε."

    ΑπάντησηΔιαγραφή