Τρίτη 28 Απριλίου 2009

ΑΛΛΑΓΗ ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ


Τι να ακούσεις και τι να πιστέψεις από ότι διαβάζουμε στις εφημερίδες. Τη μια μας λένε ότι καθυστερεί το θέμα της ανανέωσης του προπονητή ο Κόκκαλης και ότι είναι δυσαρεστημένος ο Βαλβέρδε, και την άλλη το ανάποδο. Και οι δύο όμως θέλουν την συνέχιση της συνεργασίας. Ενώ δεν αρέσει πολύ στο Βαλβέρδε ο Ζαιρί, από την άλλη τρέχει ο Ολυμπιακός και τον κλείνει. Και όλοι μιλούν για δικές τους πηγές. Έλεος ρε παιδιά! Τι κακό είναι αυτό!Δεν πρέπει να διαβάζουμε καθόλου εφημερίδες τελικά, να είμαστε στην άγνοια και να πιστεύουμε μόνο ότι ανακοινώνεται επίσημα από τον Ολυμπιακό. Εντάξει καταλαβαίνω ότι για να πουλήσουν φύλλα θα γράψουν διάφορα αλλά υπάρχει και ένα μέτρο. Ας επικεντρωθούν μόνο στους παίχτες που πρόκειται να φορέσουν την ερυθρόλευκη. Τουλάχιστον εκεί έχουν να πατούν στο γεγονός ότι φτάνουν πολλά fax με προτάσεις για ποδοσφαιριστές και τίποτε περισσότερο. Για να ξέρουμε και τι μας γίνεται.
Πάμε τώρα και στα καθ’ ημάς. Για να θέλει μια ομάδα να λέγεται μεγάλη σε όλα της και να μπορεί να το κάνει, θα πρέπει και να λειτουργεί σαν μεγάλη. Και εμένα προσωπικά δεν μου αρέσουν αρκετά πράγματα τα τελευταία χρόνια στον Ολυμπιακό και πρέπει τώρα επιτέλους να αλλάξουν. Δεν νοείται ομάδα που κατακτά επί δεκατρία χρόνια το πρωτάθλημα (βάζω και το κλεμμένο) και να μην μπορεί να σταθεροποιηθεί σε έναν προπονητή. Αν εξαιρέσουμε τις χρονιές με τον Μπάγεβιτς ποτέ άλλοτε χρονιά δεν τελείωσε με έναν προπονητή ή δεν ξεκίνησε η επόμενη με άλλον. Είναι δυνατόν να μην μπορούμε να σταθεροποιηθούμε σε αυτό τον τομέα; Επιτρέπεται να γίνονται μεταγραφές χωρίς να ξέρουμε ακόμα ποιός θα είναι προπονητής της ομάδας; Πόσες φορές αποκτήθηκαν ποδοσφαιριστές και ο νέος προπονητής δεν τους ήθελε;Πάρα πολλές. Εγώ ξέρω ότι όλες οι ομάδες που θέλουν να λειτουργούν σωστά κάνουν πρώτα τα αυτονόητα. Παίρνουν προπονητή, ανακοινώνουν το μπάτζετ που μπορεί να διατεθεί για μεταγραφές και έπειτα ο προπονητής βάσει αυτού προτείνει τις θέσεις που θέλει ενίσχυση η ομάδα. Ακούει τις εισηγήσεις των σκάουτερ και από κοινού αποφασίζουν ποιους θα χτυπήσουν. Αυτή είναι η διαδικασία. Όχι όποιος θέλει προτείνει στον πρόεδρο και εκείνος βάσει και με τις δικές του επιθυμίες άντε πάει και αγοράζει. Βασικά όλα εξαρτώνται από τον προπονητή. Δεν μπορεί κάθε χρόνο η ομάδα να αλλάζει δομή και φιλοσοφία. Μόνο έτσι μπορείς να κάνεις κάτι πραγματικά μεγάλο στην Ευρώπη. Γιατί όλη η ιστορία γίνεται για την Ευρώπη. Δηλαδή η Πόρτο, που τα τελευταία δέκα χρόνια πρωταγωνιστεί ανελλιπώς και έφτασε μέχρι και να κατακτήσει το champions league, τι παραπάνω έχει σαν ομάδα από τον Ολυμπιακό. Παίχτες τεράστια ονόματα; Δεν νομίζω. Αναβαθμισμένο πρωτάθλημα; Ούτε. Λαό; Αποκλείεται. Και δεν νομίζω να έχει το τρελό μπάτζετ. Δεν έχει όμως και όλα τα παραπάνω. Απλά έχει προγραμματισμό και σωστή λειτουργία. Γι’ αυτό βρίσκεται πάντα στους 16και παραπάνω.
Έτσι ακριβώς πρέπει να λειτουργεί και ο Ολυμπιακός γιατί δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την Πόρτο και από οποιαδήποτε Πόρτο. Αλλά εμείς δεκατρία χρόνια τα ίδια λάθη. Έπρεπε να είχαμε βάλει μυαλό τόσα χρόνια αλλά δυστυχώς! Ας ελπίσουμε από φέτος.
Και κάτι τελευταίο. Έμαθα από "τρελές πηγές" ότι ο Βαλβέρδε δεν τρελαίνεται με τον Άγγλο και έπεσα από τα σύννεφα.
Ένας ποδοσφαιριστής που ήρθε, από τη χώρα που γέννησε το ποδόσφαιρο,για έξι μήνες και δανεικός-που άλλοι έρχονται και φεύγουν χωρίς μερικές φορές να ακουμπήσουν και μπάλα-,που καλά καλά δεν πρόλαβε να μάθει τα ονόματα των συμπαικτών του αλλά σκοράρει ανάλογα με αυτό που παίζει κατά ριπάς και θέλουμε να τον διώξουμε; Ήμαρτον που λέει και ο Γιώργης. Κάναμε αμάν και τί να βρούμε έναν επιθετικό να στέλνει την μπάλα στο πλεχτό και να τον αφήσουμε να φύγει; Γιατί; Επειδή δεν έχει ποδοσφαιρόφατσα; Η αλήθεια είναι ότι αν τον δεις με πολιτικά στο μοναστηράκι θα τον περάσεις για Άγγλο τουρίστα αλλά δεν έχει καμία σημασία. Ούτε και καμιά τρελή σωματοδομή έχει, ούτε καμιά τρελή τεχνική. ΣΤΕΛΝΕΙ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΣΤΟ ΠΛΕΧΤΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΕΥΚΟΛΙΑ. Αυτό που λείπει χρόνια από τον Ολυμπιακό, από εποχή "μουστάκια" ή από εποχή "τουρμπομπεν". Τι να το κάνω εγώ να κάνει ζογκλερικά με την μπάλα άμα θέλει τριάντα προσπάθειες για να βάλει γκολ. Ο επιθετικός είναι για να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με μισή ευκαιρία και αυτό κάνει. Πάντως εμένα ,χωρίς να θέλω να γίνω ιερόσυλος, αυτός ο παίχτης μου μοιάζει με τον Ίαν Ρας. Την κατάλληλη στιγμή στο σωστό σημείο.

4 σχόλια:

  1. TOSA XRONIA EXOUNE PLIROSI GIA TA LA8EI POU GINONTE STON OLYMPIAKO KAI PEXTES KAI PROPONITES MEXRI KAI STON LAO TOU OLYMPIAKOU RIKSANE EU8INES GIA KAPIES KAKES PORIES E EPITELOUS PREPI NA ANALAVEI KAI TIS EU8INES TIS OI DIOIKISI AUTOI POU DIIOIKOUNE EXOUNE TIN APOKLISTIKOI EU8INI PROS 8EOU DEN EIMAI APO AUTOUS POU LENE NA FIGEI O KOKalis auto einai ierosilia ALLA PREPI NA ARXISOUME NA TOU GRINIAZOUME KAI LIGO DEN EXEI O KOKALIS TO ALA8ITO KAI PROPANTON KAPIOI ALLOI POU MESTIN PAE TO PEZOUNE OLYMPIAKARES

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΣΥΓΓΑΥΡΕ ΕΝ ΜΕΡΕΙ.ΑΛΛΑ Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΤΟ ΔΕΝ ΣΤΕΚΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΞΗΣ ΛΟΓΟΥΣ.
    1)ΣΤΗ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ.ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΔΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΞΥΛΟ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΑΠΟ ΚΕΙ ΠΟΥ ΗΡΘΕ.ΕΔΩ ΠΕΡΑ ΔΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΞΥΛΟ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ.
    2)ΣΤΟ ΠΟΡΤΟΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ(ΜΠΕΝΦΙΚΑ,ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ)ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΒΑΖΕΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΛΑΨΟΑΕΚ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ.
    3)ΣΤΗ ΠΟΡΤΟΓΑΛΛΙΑ ΕΧΟΥΝ ΒΓΕΙ ΠΑΙΧΤΑΡΑΔΕΣ ΟΠΩΣ Ο ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ,ΠΕΠΕ,ΚΑΡΒΑΛΙΟ,ΝΤΕΚΟ,ΡΟΝΑΛΝΤΟ,ΝΑΝΙ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΕ ΡΕΑΛ ΚΑΙ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ.ΕΜΕΙΣ ΤΕΤΟΙΟ ΠΑΙΧΤΗ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...
    4)ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΑΡΙΘΜΟ ΜΕΤΑΓΡΑΦΩΝ ΜΗ ΚΟΙΝΩΤΙΚΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ...

    ΠΑΡ'ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΑ ΤΟ ΠΑΛΕΨΕΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ(ΟΧΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 16 ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ 8 ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ,ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΠΑΛΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΔΕΡΦΙΑ ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΤΣΙΑΝΙΚΟΥΛΙ ΣΗΓΟΥΡΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΑΓΩΡΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΝΤΕΡΜΠΙΣΑΙ ΑΥΤΑ ΜΕΧΡΙ ΣΤΗΓΜΗΣ
    ΑΛΛΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟ 30 ΤΗΣ ΕΚΑΤΟ ΤΗΣ ΠΑΕ ΚΑΙ ΠΑΡΕΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ 70 ΕΚΑΤ ΕΥΡΩ ΤΟΤΕ ΑΔΕΡΦΙΑ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΦΡΑΓΚΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΑΛΛΙΟΣ ΘΑ ΤΗΝ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΣΙΜΑ ΤΣΙΜΑ ΜΕ ΛΙΓΑ
    ΑΣΕ ΠΟΥ ΓΙΡΝΑΕΙ Ο ΡΑΟΥΛ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΒΑΖΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΚΙΟΛΑΣ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΔΕΡΦΙΑ ΑΚΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΡΙΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ Ο ΝΤΑΡΜΠΙΣΙΡ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΟΥΤΣΙΑΝΙΚΟΥΛΗ...

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΜΠΑΛΑ ΚΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΠΟΝΑΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή