Τετάρτη 1 Απριλίου 2009


Η ΚΟΥΠΑ ΚΟΥΠΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ...... ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ
Τώρα που για εμάς τελείωσε το πρωτάθλημα μπορούμε να πούμε κάποια πράγματα γι΄ αυτό. Λοιπόν ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρωτάθλημα γιατί πραγματικά το άξιζε. Γιατί είχε την καλύτερη ομάδα, έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο, ήταν στα περισσότερα παιχνίδια του σοβαρός και αν μη τι άλλο διαθέτει παίχτες παγκοσμίας κλάσεως που μπορούν και κάνουν την διαφορά και που μπορούν ανά πάσα στιγμή να κερδίσουν ένα παιχνίδι από μόνοι τους. Δυστυχώς για κάποιους που τους αρέσει να μεμψιμοιρούν επικαλούνται διαιτησίες και διάφορα άλλα. Εγώ προσωπικά δεν μπορώ να μπω σε αυτή τη λογική γιατί απλούστατα όλοι οι μεγάλοι πήραν τα σφυρίγματά τους και τα καλά και τα κακά όπως συμβαίνει κάθε χρόνο. Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος όλων και γι’ αυτό παίρνει δίκαια το πρωτάθλημα. Τελεία και παύλα.

Τώρα θα μου πείτε γιατί τα λέω όλα αυτά τώρα και δεν περιμένω τη λήξη του πρωταθλήματος και ότι τώρα είναι ώρα για πανηγυρισμούς. Πολύ απλά θα πω ότι οι πρώτοι πανηγυρισμοί έγινα στην Νέα Σμύρνη και οι δεύτεροι και καλύτεροι θα γίνουν την ημέρα της φιέστας αλλά ως εκεί. Μπορεί οι φίλαθλοι να γιορτάζουμε την κατάκτηση του πρωταθλήματος για όσο καιρό θέλουμε, όμως η διοίκηση και η τεχνική ηγεσία πρέπει τώρα να βάλουν τις βάσεις για την νέα χρονιά. Τώρα που όλοι οι υπόλοιποι ασχολούνται με το πρωτάθλημα και για ένα δίμηνο ακόμα. Τώρα θα πρέπει να γίνει ο προγραμματισμός της νέας χρονιάς, να δουν που πονάει η ομάδα ποιοι μένουν ποιοι φεύγουν και σε ποιους στόχους να χτυπήσουν. Δεν λέω ότι πρέπει να ανακοινώσουν κάτι γιατί υπάρχει και ένας τελικός αλλά ότι γίνει πρέπει να γίνει σε αυτό το διάστημα.
Σίγουρα τώρα δεν μπορείς να αποκτήσεις ποδοσφαιριστές γιατί ακόμα δεν έχει τελειώσει κανένα πρωτάθλημα όμως θα πρέπει να ξέρουν ποιους παίχτες να χτυπήσουν.
Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι φέτος η χρονιά ξεκινάει από τον Ιούλιο με την Ευρώπη. Και μην μου πει κανείς ναι αλλά θα έχουμε εύκολους αντιπάλους γιατί η ιστορία έχει δείξει ότι ομάδες καλύτερες από τον Ολυμπιακό έχουν μείνει τέτοια εποχή έξω από ομάδες που δεν υπάρχουν στον ποδοσφαιρικό χάρτη.
Ο εφησυχασμός δεν είναι έννοια ταυτόσημη με τον Ολυμπιακό. Και η αρχή πρέπει να γίνει με το θέμα του προπονητή. Και εδώ έρχομαι να θέσω από ένα ερώτημα στους δύο μεγάλους άντρες της ομάδας. Πρόεδρο και προπονητή.

Κ. Βαλβέρδε βρίσκεσαι σε μια ομάδα που σου τα παρέχει όλα. Τεράστιο υλικό, γήπεδο, εγκαταστάσεις, έναν λαό τρελό με την ομάδα που δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο και σε γουστάρει κιόλας, και έναν πρόεδρο που σε αμείβει πλουσιοπάροχα. Γιατί λοιπόν το σκέφτεσαι να μείνεις;

Πρόεδρε, έχεις έναν προπονητή που κατά την άποψη μου είναι ο καλύτερος από τον καιρό που έχεις αναλάβει την ομάδα. Την μόνταρε όπως έπρεπε, παίζει κατά καιρούς καλό ποδόσφαιρο και με διαστήματα φαντεζί ποδοσφαίρου, σου έχει πάρει το πρωτάθλημα μαθηματικά από τον Μάρτιο αλλά ουσιαστικά από τον Δεκέμβριο, είναι μέσα στο κύπελλο και όπως όλα δείχνουν στον τελικό και με πολλές πιθανότητες να το κατακτήσει. Γιατί λοιπόν η ανασφάλεια για το αν πρέπει να μείνει;

Σίγουρα η Ευρώπη μας πίκρανε όλους αλλά νομίζω ότι υπάρχει δικαιολογία. Όταν έρχεται ένας ξένος προπονητής σε μία ομάδα και δη στον Ολυμπιακό με τα γνωστά πρωταθλήματα και ιστορία κάνει το αυτονόητο. Προσπαθεί να συνεχίσει το ίδιο έργο. Πρώτα λοιπόν καθιερώνεται στην συνείδηση του κόσμου παίρνοντας το πρωτάθλημα και το κύπελλο και ύστερα κοιτάζει και την Ευρώπη. Κι ο Βαλβέρδε το ήξερε πολύ καλά αυτό. Αν δεν έπαιρνε το πρωτάθλημα όσο και καλά να πήγαινε στην Ευρώπη θα έφευγε σαν αποτυχημένος από τον Ολυμπιακό γιατί για να είμαστε ειλικρινής όλοι αυτό θέλουμε πρωτίστως με πρώτο και καλύτερο τον πρόεδρο. Πώς να το κάνουμε ρε μάγκες θέλουμε κάθε Μάιο να σηκώνουμε την κούπα στον ναό.
Γι’ αυτό λοιπόν προσπάθησε να μην ρισκάρει με το πρωτάθλημα, γι’ αυτό και δεν έβγαιναν ούτε με δικαστική απόφαση από την ενδεκάδα κάποιοι παίχτες. Δεν είναι ότι δεν εμπιστευόταν τους ταλαντούχους μα συνάμα και νεαρούς παίχτες της ομάδας. Φοβήθηκε να ρισκάρει και κατ’ εμέ καλά έκανε. Και για τον ίδιο αλλά και για το πρεστίζ του Ολυμπιακού. Κανείς δεν του εγγυούταν ότι αν έριχνε το βάρος στην Ευρώπη θα είχε ένα πιο καλό αποτέλεσμα ή ότι πάλι θα έπαιρνε το πρωτάθλημα. Μέσα από την ομάδα αλλά και από τα δικά του λάθη (γιατί κακά τα ψέματα έκανε αρκετά) έμαθε τον Ολυμπιακό μπήκε στο πετσί του ρόλου του αλλά και της ψυχολογίας των φιλάθλων του και έτσι μπορεί να πορευτεί καλύτερα και με περισσότερη αυτοπεποίθηση την καινούρια χρονιά. Και τότε θα κριθεί και για το τι μπορεί να κάνει στην Ευρώπη.
Φέτος μόνο επιτυχημένο μπορείς να τον χαρακτηρίσεις.


Γι’ αυτό λοιπόν κλείστε την συμφωνία αύριο το πρωί κιόλας. Βρείτε τους ποδοσφαιριστές που χρειάζεται η ομάδα μαζί με 2 εναλλακτικές για τον κάθε ένα και τελειώστε με αυτές μέχρι τις 15 Ιουνίου αφού λογικά κάπου εκεί θα ξεκινάει η προετοιμασία φέτος.

Όχι καθυστερήσεις προηγούμενων ετών που στοίχισαν στην ομάδα.

Πάμε γερά ρε Θρύλε για το 38ο , το 13ο στα 14 και το 6ο συνεχόμενο.

Και επειδή πρέπει να αποθεώνουμε τους πρωταθλητές απολαύστε ένα ποίημα με αναφορά για τον κάθε ένα ξεχωριστά.


Αντώνη είσαι φύλακας κι ας φτάνεις τα σαράντα
Στον Πειραιά θα στήσουμε για σένα ανδριάντα

Παρασκευά ατρόμητε μορφή της άμυνάς μας
Να ξέρεις θα σε έχουμε για πάντα στην καρδιά μας

Αρκεί μόνο το σκηνικό που ‘κανες στον Κυριάκο
Για μας μεγάλη ηδονή γι’ αυτόν μεγάλο φιάσκο

Με Τοροσίδη και Ντομί στις άμυνας τις άκρες
Μοιάζει με χώρο δύσβατο που ‘ναι γεμάτο νάρκες

Ντούντου αρχηγική μορφή με Πάτσα και Ιέρο
Κάνετε απροσπέλαστο του Θρύλου μας το κέντρο

Τζόλε μεγάλε αρχηγέ ακόμα τους ζαλίζεις
Κι εσύ ρε Παπαδόπουλε πιο πίσω καθαρίζεις

Στα δεξιά Γκαλέτι και Λέτο αριστερά
Αυτά δεν είναι άκρα είναι σκέτη φωτιά

Ντιόγκο και Κοβάσεβιτς του Θρύλου τα κανόνια
Πυροβολείτε ανελλιπώς με κεφαλιές και πόδια

Καταζητείστε και οι δυο απ’ την αστυνομία
Για τους γκολκίπερ είσαστε σκέτη τρομοκρατία

Μπελούτσι κατακρίθηκες όσο κανένας άλλος
Σε όλους μας απέδειξες ότι είσαι πολύ μεγάλος

Καθοδηγείς μαεστρικά Φερνάντο την ομάδα
Και δεν κωλώνεις πουθενά σ’ Ευρώπη και Ελλάδα

Μια ειδική αναφορά στον Πάντο την ψυχάρα
Γιατί είσαι παίχτης με καρδιά και Ολυμπιακάρα

Τους παιχταράδες που ‘χουμε στον πάγκο σαν ομάδα
Άλλοι να έχουν δεν μπορούν ούτε στην ενδεκάδα

Όσοι στον πάγκο είσαστε και παίζετε πιο λίγο
Να ξέρετε πως για εμάς είστε όλοι το ίδιο

Για τον Ερνέστο τι να πω κάνει έργο ωραίο
Βλέπει συχνά τα λάθη του κι αυτό είναι σπουδαίο

Ο κόσμος του Ολυμπιακού συμβιβασμούς δεν κάνει
Έμαθε πάντα να νικά ποτέ του να μην χάνει

Μα ένα πράγμα θα σου πω και βαλ’ το στο μυαλό σου
Μπάλα και τίτλους θέλουμε και θα ‘μαστε στο πλευρό σου

Και λίγα λόγια θε να πω στον πρόεδρο Σωκράτη
Προχώρα μπρος ολοταχώς ποτέ μην κάνεις κράτη

Πρόεδρε σκέψου το καλά και βαλ’ το αυτοσκοπό
Στον Πειραιά να φέρουμε τίτλο Ευρωπαϊκό

Εννοείτε πως το νταμπλ θέλουμε κάθε χρόνο
Γι’ αυτό κύριε πρόεδρε δεν κάνουμε καν λόγο

1 σχόλιο:

  1. SOSTOS,TO GORGON KAI XARI EXEI.GIA MENA O BALVERDE PREPEI SIGOURA KAI TOU XRONOU NA PAREI DOUBLE (EAN MEINEI BEBAIA) KAI OSON AFORA TIN EBROPI PREPEI NA KANOUME UPOMONH KAI TOU XRONOU(ENOITE POS KA8E EPITYXIA ,EN TO METAKSY, EINAI EFPROSDEKTH DEN TO SYZITAME).TO LEO AFTO GIATI H EBROPH DEN EINAI KATI EYKOLO KAI S' AFTO TO ZITIMA MEXRI TORA NOMIZO DEN EXOUME DEIKSEI YPOMONH KATI TO OPOIO PISTEBO POS XREIAZETAI(DEITE VEN GER TIS ARSENAL..)

    FILIA SE OLA MOU TA ADERFIA TOUS OLYMPIAKOUS!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή