Δευτέρα 13 Απριλίου 2009







ΓΙΑΤΙ;
Ωραία τα καταφέρατε με τη Λάρισα. Μια χαρά εμφάνιση. Μπράβο σας. Είστε άξιοι συγχαρητηρίων. Καταφέρατε να στενοχωρήσετε όλους τους φιλάθλους της ομάδας για να βοηθήσετε τη Λάρισα να μπει στα play off. Γιατί, υπήρχε λόγος να τους χαριστείτε;
Πότε μας έχει χαριστεί ομάδα; κάθε χρόνο όλες οι ομάδες περιμένουν το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό μήπως καταφέρουν και το κερδίσουν για να λένε ότι κέρδισαν τον πρωταθλητή.
Καμία ομάδα δεν έκατσε να χάσει(όχι πως το θέλουμε ή το έχουμε ανάγκη), εμείς γιατί να το κάνουμε. Η ιστορία αλλά και ο κόσμος του Ολυμπιακού δεν τα επιτρέπουν αυτά τα πράγματα. Η ίδια η ομάδα, από τον καιρό που ιδρύθηκε, μας έχει μάθει πάντα να κερδίζει ή τουλάχιστον να παίζει για την νίκη και να προσπαθεί. Έτσι μάθαμε τον Ολυμπιακό τόσα χρόνια. Με αυτές τις προοπτικές γαλουχηθήκαμε από τους πατεράδες μας για να γίνουμε Ολυμπιακοί και έτσι θέλουμε να μάθουμε και τα παιδιά μας να αγαπάνε τον Θρύλο. Τι να πούμε στα παιδιά μας ότι η ομάδα έχασε επειδή κάποιοι ήθελαν να βοηθήσουν την άλλη ομάδα να πετύχει κάποιο στόχο; Εγώ προσωπικά, που ήμουν στο γήπεδο, είχα τριγύρω μου πολλά πιτσιρίκια που ίσως να πήγαιναν και για πρώτη φορά στο γήπεδο και τα έβλεπα στενοχωρημένα και αναρωτιόντουσαν γιατί έχασε ο Ολυμπιακός. Τι να τους πεις και να το καταλάβουν. Με αυτό τον τρόπο θα τα μπολιάσουμε τα παιδιά και θα τους δώσουμε να καταλάβουν ότι ο Ολυμπιακός παίζει καλό ποδόσφαιρο και προσπαθεί πάντα να κερδίζει με τις περισσότερες φορές να τα καταφέρνει; Ότι είναι σκαλιά πάνω από όλους τους υπόλοιπους γιατί δεν καταλαβαίνει από τέτοιες καταστάσεις;
Εμείς πάντα δίνουμε το παρών και βοηθάμε την ομάδα με τον τρόπο μας. Είτε παίζουμε το πιο καθοριστικό παιχνίδι για την Ευρώπη, είτε παίζουμε το τελευταίο σε σημασία φιλικό, είμαστε πάντα δίπλα σας και κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για το καλό της ομάδας. Εσείς τι κάνετε; Καθαρίσαμε και μαθηματικά τον τίτλο και είπατε να το ρίξετε στις φιλανθρωπίες. Για εμάς δεν υπάρχουν αδιάφορα παιχνίδια. Για εμάς έχουν όλα την ίδια σημασία. Θα μπορούσαμε και εμείς να πούμε αδιάφορο παιχνίδι ας μην πάμε στο γήπεδο. Θα σας άρεσε να ήταν εχθές στο γήπεδο χίλια άτομα; Δεν θα το σχολιάζατε δυσμενώς; Αλλά βλέπεις εμείς είμαστε άρρωστοι με τον Ολυμπιακό και δεν νοείτε να μην πηγαίνουμε στο γήπεδο γιατί απλούστατα δεν το βλέπουμε σαν υποχρέωση στην ομάδα. είναι τρόπος ζωής. Γι’ αυτό και εσείς πρέπει πάντα να παίζετε για το καλύτερο για την ομάδα και όχι την εικόνα που είδαμε εχθές. Γιατί όλοι το είδαμε και αυτοί που ήμασταν στο γήπεδο και όσοι το παρακολούθησαν από την τηλεόραση. Έκανε μπαμ ότι δεν θέλατε να κερδίσετε πώς να το κάνουμε. Εγώ δεν λέω ότι η ομάδα απαγορεύεται να χάσει. Σίγουρα θα χάσει παιχνίδια είτε γιατί ο αντίπαλος είναι καλύτερος , είτε γιατί παίζουμε καλά αλλά δεν μας θέλει η μπάλα είτε γιατί δεν ήμασταν σε καλή μέρα. Όχι όμως να μην θέλουμε να κερδίσουμε για τον οποιονδήποτε λόγο. Όσο φάνηκε ότι ο Στελάρας δεν ήθελε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της αγαπημένης του ομάδας άλλο τόσο φάνηκε ότι δεν θέλαμε να κερδίσουμε.
Δεν χωράνε στον Ολυμπιακό τέτοιες λογικές.
Η ιστορία του Ολυμπιακού είναι συνυφασμένη με το πάθος τη θέληση και την αγωνιστικότητα για την νίκη.


Και κάτι άλλο που με έχει τρελάνει και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί συμβαίνει. Βγαίνει εχθές ο κ. Βαλβέρδε και μας λέει ότι δεν έχει συμφωνήσει ακόμα με τον πρόεδρο για την παραμονή του και δεν μπορώ να καταλάβω σε τι αποσκοπούν όλα αυτά. Έχουν γίνει τόσα πολλά ραντεβού και ακόμα δεν έχει κλείσει το θέμα. Όλες αυτές οι πρακτικές μόνο κακό κάνουν στην ομάδα. Στους παίχτες και τον κόσμο.
Κ. Πρόεδρε και κ. Βαλβέρδε δεν μπορώ να ξέρω γιατί συμβαίνει όλο αυτό το πράγμα αλλά οι εγωισμοί πρέπει κάποια στιγμή να τελειώνουν.
Βάλτε το καλό του Ολυμπιακού πάνω από όλα. Ο Ολυμπιακός και ο κόσμος του δεν είναι παιχνίδι για να μπορείς να παίζεις μαζί τους. Εμάς αυτό μας ενδιαφέρει. Το καλό του Ολυμπιακού. Και στο φινάλε βάλτε ένα τέλος θετικό ή αρνητικό. Μην αφήνετε να αιωρούνται διάφορα και να λέει ο κάθε δημοσιογράφος το μακρύ του και το κοντό του ισχυριζόμενος πληροφορίες που του λέει το περιβάλλον από τον κάθε ένα σας.
Βάλτε ένα τέλος
Ή γουστάρει ο ένας τον άλλο και τελειώνει θετικά το θέμα ή λήξτε το για να μπορεί η ομάδα το συντομότερο δυνατό να ξεκινήσει τον προγραμματισμό της για την νέα χρονιά.

1 σχόλιο:

  1. MILAS SOSTA GIORGO KI EMENA ME EXEI KOUASEI TO MENO DE MENO ME TON PROPONITI. NA TELEIONEI AFTI I AIDIA NA MIN PSAXNOMASTE PALI TELEFTAIA STIGMI GIA PAIXTES OPOS PERISI POU TIN PATISAME ME AFTES TIS ANEFTHINOTITES PRIN APO TA MATS ME TOUS KIPRIOUS. DENXREIAZETAI I OMADA 10 PAIXTES FETOS THELEI PIO LIGOUS ALLA NA XEROUME POIOS EINAI O PROPONITIS NORIS NA PROGRAMMATISTEI I OMADA SOSTA NA XI XRONO NA PROETOIMASTEI GIA TA PROKRIMATIKA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή