Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

Ο ΒΑΛΒΕΡΔΕ ΖΗΤΑ 7 - 10 ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ


Ο Βαλβέρδε ζητά 7-10 μεταγραφές
ΑΔΕΡΦΙΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΑΊΖΕΙ ΣΤΟΝ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ

Το πρωτάθλημα ολοκληρώνεται και ο Ολυμπιακός δεν γνωρίζει ακόμα αν θα έχει τον Ερνέστο Βαλβέρδε για προπονητή την ερχόμενη σεζόν ή κάποιον άλλον. Η εφημερίδα «Η ΑΞΙΑ» παραθέτει σε μια ολοκληρωμένη άποψη το σκεπτικό του Ισπανού προπονητή, ο οποίος συνεχίζει να μην είναι σαφής σχετικά με τις προθέσεις του, κάτι που ίσως να σημαίνει πως ο Σωκράτης Κόκκαλης θα πρέπει να κινηθεί γρήγορα, προκειμένου να μην χάσει για δεύτερη στη σειρά χρονιά το τρένο του Τσάμπιονς Λιγκ. Διαβάστε όλα όσα θέλετε να μάθετε για το τι ζητά ο Βαλβέρδε, για το τι θα γίνει με τους Τζόρτζεβιτς, Κοβάσεβιτς, όπως επίσης για μερικά πράγματα που έχουν άμεση σχέση με το μπάσκετ.

Πρόεδρε, καλά έφαγες, καλά ήπιες εκεί στη Μύκονο, καλά έκανες την πλάκα σου με τον Σεϊταρίδη και όποιον περίεργο συναντούσες στο δρόμο, αλλά δεν νομίζεις ότι είναι καιρός να σοβαρευτείτε; Διότι είπαμε πριν από καιρό και θα το ξαναπούμε ότι ο στόχος για την επόμενη σεζόν είναι διπλός. Πρώτον, να πάρεις οπωσδήποτε το πρωτάθλημα, γιατί με αυτόν τον τρόπο θα μπει η ομάδα απ’ ευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Και δεύτερον και εξίσου σημαντικό είναι να περάσεις τους δύο προκριματικούς του καλοκαιριού και να είσαι και αυτό το φθινόπωρο στους ομίλους. Για να μην πάθεις αυτό που έπαθες πέρυσι και το οποίο πολύ δύσκολα θα αντέξεις αυτή τη φορά. Γιατί γνωρίζεις καλύτερα από μένα, πρόεδρε, ότι τυχόν αποτυχία να μπεις στους ομίλους θα είναι καταστροφική. Και εσείς ασχολείστε ακόμα με αυτό το απίστευτο σενάριο της παραμονής ή όχι του Βαλβέρδε, το οποίο σέρνεται εδώ και τέσσερις μήνες.

Την άποψή μας για τον Βαλβέρδε την έχουμε καταθέσει πολλές φορές εδώ εγγράφως και την ξέρεις. Έτσι, όπως, όμως, εξελίσσεται η κατάσταση, πιστεύουμε ότι θα έπρεπε ήδη να έχεις βρει τον αντικαταστάτη του και μάλιστα από την ίδια ισπανική σχολή, αλλά λιγότερο φοβικό και με λιγότερες εμμονές. Δικαίωμά σου, αν και μας προκαλεί εντύπωση, να ανέχεσαι τα καραγκιοζιλίκια του Ισπανού, που είναι σαφές ότι κερδίζει χρόνο είτε για να διαπραγματευτεί με ισπανικές ομάδες (Σεβίλη;) είτε για να εκβιάσει ως προς τους όρους του συμβολαίου του και τις μεταγραφές, αλλά τελείωνε. Αν μείνει, έχει καλώς. Αν φύγει, όμως, πότε θα προλάβει και με ποιον τρόπο ο νέος προπονητής να εκτιμήσει το υλικό που υπάρχει στη λεπτομέρεια και να εισηγηθεί τις κατάλληλες κινήσεις; Πάλι με την ψυχή στο στόμα θα τρέχεις, εκτός και αν πας σε λύση κάποιου γνώστη της ελληνικής πραγματικότητας…

Πάντως, πρόεδρε, εμείς μαθαίνουμε ότι αν ο Ισπανός μείνει, θα πιέσει για επτά έως δέκα μεταγραφές. Όπως, επίσης, να ξέρεις ότι αν φύγει μόνος του, θα χρησιμοποιήσει ως άλλοθι όχι τυχόν άλλη πρόταση, αλλά ότι δεν του έδωσες καμία εγγύηση για τον μεταγραφικό σχεδιασμό. Να ξέρεις ότι στον κύκλο του αυτά διαρρέει. Ότι αυτός θα υπέγραφε αμέσως, αν τον έπειθες για το μπάτζετ. Στα θέτω υπόψη για να ξέρεις πώς σκέφτεται ο Ισπανός. Και στο μεταξύ συζητάει ο μάνατζέρ του με ισπανικές ομάδες. Αλλά εσύ, πρόεδρε, κάθεσαι και τον περιμένεις… Να ξέρεις, λοιπόν, ότι ο Ισπανός λέει ότι χρειάζεται τις εξής μεταγραφές:

Έναν τερματοφύλακα εντεκαδάτο και κρατά επιφυλάξεις αν ο Πάρντο μπορεί να είναι τέτοιος. Θέλει ένα αξιόπιστο αριστερό μπακ, γιατί θεωρεί επιρρεπείς σε τραυματισμούς, Ντομί και Λεονάρντο και βλέπει ότι θα παίζει πάλι με τον Πάντο αριστερά. Για τον Ραούλ Μπράβο, δεν τίθεται λόγος, δεν θέλει ούτε να τον βλέπει. Λέει επίσης ότι χρειάζεται δύο στόπερ. Μόνο τον Αβραάμ θεωρεί πρώτης γραμμής και αν φύγει και ο Άντζας (που έτσι του έχει πει), τότε θα έχει μείνει με τον Ζεβλάκοφ, που τον χαρακτηρίζει «τέταρτη επιλογή» και τον Κυριάκο Παπαδόπουλο, τον οποίο αρνείται να θεωρήσει ετοιμοπόλεμο. Από εκεί και πέρα ο Ισπανός, διαρρέει ότι χρειάζεται ένας ακόμη αμυντικός χαφ, πέραν του Λεντέσμα, γιατί ο Στολτίδης είναι αμφίβολο αν θα ξαναπαίξει μπάλα και σε τι επίπεδο. Μιλάει ακόμη για τουλάχιστον έναν αριστερό χαφ αν μείνει ο Λέτο και δύο αν φύγει, για ένα μπακ απ του Γκαλέτι από δεξιά και για δύο επιθετικούς. Έναν περιοχής και έναν περιφερειακό. Ούτε λίγο ούτε πολύ, δηλαδή, πρόεδρε, ο Βαλβέρδε αρχίζει τις συζητήσεις από καμιά δεκαριά μεταγραφές. Και τουλάχιστον οι μισές από αυτές είναι πρώτης γραμμής. Πώς τα ακούς;

Εν πάση περιπτώσει, εμείς αχάριστοι δεν είμαστε και δεν ξεχνάμε ότι ολοκληρώνεται και τυπικά ένα ακόμα νικηφόρο πρωτάθλημα για τον Ολυμπιακό. Έχεις καταφέρει και έχεις γράψει το όνομά σου με συγκλονιστικούς αριθμούς διπλά και αυτό θα μείνει για πάντα στην ιστορία. Δεν σημαίνει όμως ότι οι συνεχιστές σου, με οποιαδήποτε μορφή, θα πρέπει να παραλάβουν χάος. Διότι τώρα που έχεις όλα τα πλεονεκτήματα απέναντι στον Παναθηναϊκό, τώρα πρέπει να κάνεις τις σωστές και μελετημένες κινήσεις για να τους αφήσεις άλλα πέντε χρόνια να κοιτάνε με τα κιάλια. Όμως, για τους σχεδιασμούς σου παραθέτουμε αναλυτικό ρεπορτάζ. Παρεμπιπτόντως, τι σκοπεύεις να κάνεις με τον Τζόρτζεβιτς και τον Κοβάσεβιτς; Εντάξει, θα τους τιμήσεις στο φιλικό της 9ης Μαΐου, αλλά μετά τι; Θα τους στείλεις στην ευχή του Θεού και της Παναγίας ή θα αρχίσεις να τους αξιοποιείς από τώρα; Και αυτό το φοβερό παιχνίδι στο Βιετνάμ, τι διάολο το θέλετε; Για τις ανάγκες της Ιντραλότ στη μακρινή αυτή χώρα θα τρέχει ο Ολυμπιακός; Σε λίγο θα τους στείλεις και στο Περού, γιατί και εκεί έχεις πάρει Λόττο.

Όσον αφορά τον τελικό του Κυπέλλου, με τα χάλια που παρουσιάζει η ομάδα αυτόν τον καιρό και τους περισσότερους να τα έχουν ρίξει στα μπάνια και την ηλιοθεραπεία, θα τα πούμε το άλλο Σάββατο. Προς το παρόν, δεν ξεχνάμε το μεγάλο παιχνίδι του μπάσκετ την Παρασκευή στο Βερολίνο. Αλήθεια, πρόεδρε, θα πας; Γιατί μπορείς να είσαι εκεί την Παρασκευή, να γυρίσεις Σάββατο για το Κύπελλο εδώ και να ξαναπάς την Κυριακή, αν η ομάδα έχει περάσει στον τελικό. Και άντε και εδώ το σηκώνεις το Κύπελλο. Θα θέλεις να σηκώσεις την κούπα και στο Βερολίνο; Διότι παραμένεις πρόεδρος και στην ΚΑΕ. Δεν θέλω να πω περισσότερα προς το παρόν, γιατί το επόμενο 8ήμερο είναι πολύ καυτό για κάθε αγνό «γαύρο». Και δεν είναι μόνο μπάσκετ και ποδόσφαιρο, αλλά έχουμε και στο βόλεϊ τους βάζελους. Τους πήραμε την κούπα στο Κύπελλο, αλλά τώρα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα στο πρωτάθλημα με αυτούς να έχουν το αβαντάζ.

3 σχόλια:

  1. Στηριξη σε Βαλβερδε κια minimum 30 μιρια μπατζετ μπας και παρει κανα παικτη της προκοπης με προδιαγραφες ch.l.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. osa dwsei o vazelos tosa ki emeis kai parapanw an ginetai gia to epomeno prwtathlima

    ΑπάντησηΔιαγραφή