Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

ΑΔΕΡΦΙΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΑΘΑΝΑΤΟΙ


ΑΔΕΡΦΙΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΑΘΑΝΑΤΟΙ
Δευτέρα, 08 Φεβρουάριος 2010 01:52 PDF Εκτύπωση E-mail
AddThis Social Bookmark Button

Η χεροτερη ημέρα για τον Ολυμπιακό και το ελληνικό ποδόσφαιρο η 8η Φεβρουαρίου, καθώς το 1981 συνέβη η τραγωδία της Θύρας 7.



Αδέρφια μου αυτό το κείμενο είναι αφιερωμένο στα αδικοχαμένα αδέρφια μας που έχασαν την ζωή τους εκείνη την θλιβερή για όλους μας μέρα στο γήπεδο Καραϊσκάκη και στα σκαλοπάτια της τιμημένης ΘΥΡΑΣ 7 !! Την αποφράδα εκείνη ημέρα... την μέρα που ένας ακόμα θρίαμβος επί της ΑΕΚ με το σκορ να ήταν 6-0 (!) Και η χαρά μας έγινε εφιάλτης αδέρφια μου !! Τα πανηγύρια μας έγιναν κλάματα, λύπη, και σπαραγμός, και ενώ ήταν να γραφτή στην ιστορία με χρυσά γράμματα αυτή η μεγαλειώδες νίκη, γράφτηκε με αίμα !!!

Μια πινελιά στην ιστορία της ομάδας.!! Και του ΘΡΥΛΟΥ ΜΑΣ !!

Γιατί είναι γνωστό ότι όλες οι μεγάλες πραγματικά ομάδες εκτός από τις διακρίσεις έχουν και τέτοιες μαύρες στιγμές στην ιστορία τους !!!!! Στιγμές που μετά από χρόνια αποτελούν μέρος του μύθου τω συλλόγων τους, ΠΩΣ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ !!! ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ ΜΑΣ !!! ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΑΣ !!! ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΥΡΑΣ 7 !!!!

Αδέρφια μου ο κόσμος του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Η ΘΥΡΑ 7 και όλοι εμείς έχουμε αποδείξει ότι δεν έχουμε ξεχάσει και ούτε πρόκειται ποτέ να ξεχάσουμε τα αδέρφια μας που χάθηκαν τότε !!!

Και το συγκλονιστικό είναι ότι πολλοί που πηγαίνουν στο μνημόσυνο κάθε χρόνο ήταν αγέννητοι !!! Αυτό δείχνει πάρα πολλά !!!!

ΘΡΥΛΕ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΠΝΙΓΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ΑΙΜΑ 8-2-81

ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΟΥ ΑΘΑΝΑΤΟΙ !!!!

Διαβάστε τι έστειλε κάποιος σοβαρός οπαδός άλλης ομάδας αδέρφια !!!! Μπορεί να είμαστε φανατικοί μέχρι κόκαλο να μην σηκώνουμε μύγα στο σπαθί μας για τις ομάδες μας αλλά δεν διανοούμαι να ακούω να βρίζονται οι νεκροί από όπου και αν προέρχονται !! Δείτε για παράδειγμα παρά κάτω τι μου εστειλε καποιος !!! !!!

Σίγουρα οι νεκροί οπαδοί σε μία ομάδα είναι κάτι θλιβερό...
Δεν είμαι Ολυμπιακός αλλά αξίζουν σεβασμό καθώς στο περιστατικό εκείνο τα παλικάρια που έφυγαν ήταν οι αθωότεροι όλων...

Στα "πορωτικά" και οπαδικά συνθήματα με θέμα τους νεκρούς τους εγώ δεν συμμετέχω !!!
Επίσης το βλέπω ξεφτίλα να συνεχίζονται και να μην κόβονται αυτά τα συνθήματα !!

Τα παιδιά που χαθήκαν αξίζουν σεβασμό. Οι περισσότερες ομάδες έχουν χάσει τα "παιδιά" τους (Βλέπε ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, ΠΑΟΚ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΑΕΚ και τόσες άλλες).Και τα έχουν χάσει είτε λόγω ανθρώπινων λαθών είτε εσκεμμένων παραπτωμάτων (βλέπε "πεσίματα" ομάδων).Όπως και να έχει είναι "παιδιά" της ίδιας της ομάδας, του ίδιου οπαδικού ή φίλαθλου κόσμου.
Ο θάνατος των οπαδών πόσο μάλλον της Θύρας 7,έχει βαθύτατα (συν)αισθήματα. Και δεν είναι επανάληψη αισθημάτων.. απλά σεμνότητα.
Μέσα στο γήπεδο όταν φωνάζουν για αυτά τα αδικοχαμένα παλικάρια το φωνάζουν γιατί είναι "αδελφια" .Όταν περνάω έξω από το Καραϊσκάκη ή όταν πηγαίνω Γήπεδο, σίγουρα θα κάνω μία στάση στο μνημείο της Θύρας 7,θα ξαποστάσω για λίγο, θα κλείσω τα μάτια μου και δειλά δειλά θα βουρκώσουν τα μάτια μου ενώ το στόμα μου θα σιγοψιθυρίσει..
..ΖΟΥΝ







ΤΟ ΑΙΜΑ ΣΚΙΑΣΕ ΕΝΑ ΘΡΙΑΜΒΟ !!!

Η τραγωδία εκτυλίσσεται ένα ηλιόλουστο κυριακάτικο απόγευμα στο Στάδιο Καραϊσκάκη. Ο Ολυμπιακόςτων Σαργκάνη, Γαλάκου, Αναστόπουλου και Νικολούδη, αντιμετωπίζει την ΑΕΚ των Αρδίζογλου, Μπάγεβιτς και Μαύρου στο ντέρμπι της 20ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής. Οι ΠΑΙΚΤΑΡΑΔΕΣ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΦΩΤΙΑ !!! Συντρίβουν 6-0 τους αντιπάλους τους με 3 γκολ του Γαλάκου και από ένα των Κουσουλάκη, Ορφανού και Βαμβακούλα.

Αλλα η χαρά των 35.450 οπαδών του Θρύλου μας φθάνει στα ουράνια. Το πιο ζωντανό τμήμα της ολυμπιακής οικογένειας, τα αδερφια μας, εμεις οι ιδιοι , τα παιδιά της Θύρας 7, βιάζονται να βγουν εξω και να βρεθούν όσο πιο γρήγορα γίνεται στη Θύρα 1 για να αποθεώσουν τους παικτες μας . Και τότε συμβαίνει το μοιραίο.<< ΓΙΑΤΙ ΘΕΕ ΜΟΥ >>

Κάποιος γλιστράει σ' ένα μαξιλαράκι η παραπατάει και πέφτει από τα σκαλιά ως την πόρτα, που για κάποιους ήταν κλειστή και για άλλους μισάνοιχτη. Η αποσυμφόρηση του χώρου είναι αδύνατη, με αποτέλεσμα αυτοί που ακολουθούν να πέφτουν ο ένας πάνω στον άλλο !!! Και να ποδοπατηθούν !!!!





Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του 18χρονου τότε Ηλία Λύτρα που έπεσε από τους πρώτους στα σκαλοπάτια της Θύρας 7 και τραυματίστηκε. «Η πόρτα ήταν μισάνοιχτη. Όταν έφτασα όμως στα τελευταία σκαλοπάτια, γλίστρησα και έπεσα. Πριν καταλάβω καλά-καλά τι έγινε άρχισαν να πέφτουν πάνω μας ένας, δύο, τρεις, δέκα, εκατό..»

Το ρολόι δείχνει 5 παρά 2 και η χαρά μετατρέπεται σε θρήνο. Κάποιοι αστυφύλακες καταφέρνουν να «ξεριζώσουν» ένα από τα τουρνικέ και να απεγκλωβίσουν έτσι αρκετό κόσμο. Νεκροί και τραυματίες μεταφέρονται στο Τζάννειο. Οι συγγενείς αναζητούν τους δικούς τους ανθρώπους, εκατοντάδες φίλαθλοι ψάχνουν τους φίλους τους. Οι πρώτοι νεκροί αναγνωρίζονται. Θα ακολουθήσουν και άλλοι. Ο αριθμός τους θα φθάσει τους 21. Το προσωπικό του νοσοκομείου δεν επαρκεί για την περίθαλψη των τραυματιών και γίνονται εκκλήσεις για ιατρικές ενισχύσεις και αίμα.

Στο Τζάνειο καταφθάνουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, που ενημερώνουν διαρκώς τον πρωθυπουργό Γεώργιο Ράλλη και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή. Η τηλεόραση διακόπτει την κανονική ροή του προγράμματός της και μεταδίδει σοβαρή μουσική.

Όλη η Ελλάδα, φίλαθλη και μη, πενθεί. Οι οπαδικές προτιμήσεις υποχωρούν μπροστά στη μεγαλύτερη τραγωδία του ελληνικού αθλητισμού. Το πιο εξοργιστικό γεγονός της όλης ιστορίας είναι ότι μέχρι σήμερα κανείς από τους υπευθύνους δεν έχει λογοδοτήσει για την απίστευτη αυτή τραγωδία.

Η μνήμη των 21 αδικοχαμένων φιλάθλων τιμάται κάθε χρόνο από τους παράγοντες, τους παίκτες, την τεχνική ηγεσία και τους οπαδούς μας !!!! Έτσι όπως τους αξίζει !!!

4 σχόλια:

  1. ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΟΥ ΑΘΑΝΑΤΟΙ !!!!

    ΣΑΣ ΓΡΑΦΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ. ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΘΕΪΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΘΑΝΑΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ ΤΟΣΟ ΑΔΙΚΑ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΙΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ, ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ ΑΓΕΝΝΗΤΑ. <>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΑΣ ΕΓΡΑΨΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ ΩΣ <>. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΑΕΛΑΡΑ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΠΟΤΕ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΗΣ. ΔΕΝ ΣΑΣ ΞΕΧΝΩ ΠΟΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. mavri mera gia olo to podosfero....
    athanates ine i psixes sas....
    ΟΜΟΝΟΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
    ΘΥΡΑ 9

    ΑπάντησηΔιαγραφή