Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

ΝΑ ΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ!!!


Εκεί που όλα κυλούσαν όμορφα και χαλαρά και περιμέναμε την φιέστα για να πανηγυρίσουμε το 12o πρωτάθλημα τα τελευταία 13 χρόνια, το 5ο συνεχόμενο και το 37ο της μεγαλειώδους ιστορίας μας και έχοντας προγραμματίσει στο παιχνίδι με τη Λάρισα το πάρτι για την αποχώρηση του Ντάρκο, μας προέκυψε και ο μεγάλος αρχηγός. Και ιδού το μεγάλο δίλημμα. Πως και πότε θα χωρέσουν και οι τρεις περιπτώσεις. Και αν για το πρωτάθλημα υπάρχει η φιέστα, για τις άλλες δύο περιπτώσεις υπάρχει πρόβλημα. Κατά την άποψη μου θα πρέπει να γιορταστούν ξεχωριστά. Μιλάμε για δύο ποδοσφαιριστές που ο καθένας έχει δώσει τα μέγιστα στον Ολυμπιακό.

Τζόλε ο μεγάλος αρχηγός. Ο ρέκορντμαν πρωταθλημάτων. Ο άνθρωπος που ήρθε σχεδόν από το πουθενά (χωρίς να θέλω να μειώσω την ιστορία του πριν τον Ολυμπιακό και τις ομάδες που αγωνίστηκε) και φόρεσε την πιο βαριά φανέλα στην Ελλάδα. Ο άνθρωπος που συνδύασε την τελευταία χρυσή σελίδα του Ολυμπιακού, μέχρι την επόμενη, με το όνομα του. Ο δήμιος των πρασινοκίτρινων. Αυτός που κατάφερε να αντέξει στον χρόνο και να είναι πάντα πρωταγωνιστής. Ένας άνθρωπος που αγαπήθηκε και λατρεύτηκε από τον κόσμο του Ολυμπιακού όσο λίγοι. Δεν μπορούμε να πούμε πολλά πράγματα για την ποδοσφαιρική και ανθρώπινη αξία του. Νομίζω ότι οι αριθμοί τα λένε όλα. 12 πρωταθλήματα 4+1 κύπελλα (ελπίζω και το φετινό), 3 νταμπλ+1, 1 σούπερ καπ, αμέτρητα γκολ, ασίστ, συμμετοχές. Ένας πραγματικός ηγέτης και ένας μεγάλος αρχηγός.

Ντάρκο το κανόνι που πυροβολεί ασταμάτητα. Ένας ποδοσφαιριστής που καταξιώθηκε στη Ευρώπη σαν ένας μεγάλος striker. Προλετέρ, Ερυθρός Αστέρας, η μεγάλη Γιουβέντους, η τότε μεγάλη Λάτσιο, η Σέφιλντ και η Σοσιεδάδ είναι οι ομάδες στις οποίες πρωταγωνίστησε για πάρα πολλά χρόνια πριν έρθει στο μεγάλο λιμάνι. Στις ομάδες αυτές δεν σταμάτησε να φορτώνει τις αντίπαλες εστίες με γκολ. Πριν δυο χρόνια ήρθε στον Ολυμπιακό και τότε όλοι βιάστηκαν να πουν ότι ήρθε να συμπληρώσει ένσημα. Αυτός όμως κατάφερε με την ποδοσφαιρική του αξία να πετύχει τον σεβασμό αλλά και τον τρόμο όλων. Λάτρεψε και λατρεύτηκε από τον κόσμο του Ολυμπιακού.
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι με τις εκδηλώσεις μας τον αναγκάσαμε να δακρύσει. Πέτυχε πολλά με την ομάδα μας. Κάθε παιχνίδι και πάνω από μισό γκολ. Σε 61 συμμετοχές 39 γκολ. Απίστευτο. Και φυσικά στην κατοχή του έχει 2 πρωταθλήματα και 1+1 κύπελλο.

Και οι δύο σταματούν την καριέρα τους φέτος με μια διαφορά. Ο πρώτος ΘΕΛΕΙ και ο δεύτερος ΠΡΕΠΕΙ.

Νομίζω για όλα τα παραπάνω θα πρέπει να γίνουν δυο διαφορετικές γιορτές γιατί διαφορετικά η φιέστα του ενός θα επισκιάσει του άλλου. Και επειδή για μας ο Τζόλε δεν συγκρίνεται με τίποτε άλλο αυτή τη στιγμή, θα είναι κρίμα για τον Ντάρκο να μην το απολαύσει όπως πρέπει.

Το τι θα γίνει και πως θα γίνει μάλλον δεν είμαι ο αρμόδιος για να το πω. Όμως θα πρέπει οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού να το σκεφτούν πολύ καλά και να πράξουν αναλόγως για να έχουν και οι δύο το αποχαιρετιστήριο πάρτι που τους αρμόζει.

ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΧΟΛΗ ΕΜΕΛΛΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ.

Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ και στους δύο. Θα μείνουν για πάντα στις καρδιές μας.
Καλή συνέχεια και στους δύο με ότι ασχοληθούν από εδώ και πέρα. (πρόεδρε υπάρχει θέση και για τους δύο).
Ντάρκο και Τζόλε να σας έχει ο Θεός καλά γιατί πάνω από όλα η υγεία, άλλωστε το ξέρει πολύ καλά αυτό ο Ντάρκο, και όλα τα άλλα θα γίνουν όπως πρέπει.

Υ.Γ1. Όλοι οι υπόλοιποι αγχώνονται ακόμα για το αν θα βγουν Ευρώπη και σε ποια διοργάνωση θα παίζουν και εμείς για το πώς θα γίνουν οι φιέστες μας.
Διαφορά επιπέδου κύριοι.

Υ.Γ2.Τζόλε Τζόλε σήκωσέ το Τζόλε

Υ.Γ3.Ντάρκο αλήτη τους έκλεισες το σπίτι



Επειδή έχω μια τρέλα με το να γράφω ποιήματα, όσοι διαβάζουν τη στήλη του χάρου στο www.gavros.gr το ξέρουν καλά αυτό, έγραψα πριν λίγο καιρό ένα αποχαιρετιστήριο ποίημα για τον Ντάρκο. Να με συγχωρέσει ο Τζόλε αλλά με την ξαφνική του απόφαση να σταματήσει το ποδόσφαιρο με έπιασε απροετοίμαστο. Όμως υπόσχομαι να γράψω ένα και γι' αυτόν και σε λίγο καιρό θα το ανεβάσω.



Δεν σταματούν οι σκέψεις μου
ποτέ και πουθενά
Ντάρκο για σένα έγραψα
ετούτη τη φορά

Πρέπει για σένα παιχταρά
Να πούμε λίγα λόγια
Μας έβγαλε ασπροπρόσωπους
Αυτά τα δύο χρόνια.

Ντάρκο όλοι οι αντίπαλοι
Χολή έβγαλαν μεγάλη
Που πριν δυο χρόνια σ΄ έφερε
Ο θρύλος στο λιμάνι

Είπαν όλοι οι άσχετοι
Πως ήρθες εδώ πέρα
Να συμπληρώσεις ένσημα
Στην ένδοξη καριέρα

Στον μόνιμο πρωταθλητή
Ήρθες σ’ αυτή τη χώρα
Και φρόντισες και έδωσες
Σε όλους εσύ δώρα

Κάθε γκολάρα και βαθμός
Κάθε γκολάρα νίκη
Σε Αθήνα Ξάνθη Ηράκλειο
Και στη Θεσσαλονίκη

Σε όλους εσύ πρόλαβες
Και έκλεισες το σπίτι
Γι αυτό και σε φωνάζαμε
Στο γήπεδο αλήτη

Θα σ’ αγαπάμε μια ζωή
Ντάρκο και να θυμάσαι
Στον Πειραιά ευπρόσδεκτος
Για όλους πάντα θα ‘σαι

Μας τρέλανε η τέχνη σου
Κι η συμπεριφορά σου
Σ’ ευχαριστούμε από καρδιάς
Για όλη την προσφορά σου

2 σχόλια: