Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ…

ΌΤΑΝ ΣΤΙΣ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ 1925 ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΑΝ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΕΝΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ, ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΚΑΝ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΟΥΝ ΟΤΙ 80 ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΘΑ ΕΝΙΩΘΑΝ ΤΟΣΟ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥΣ. ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΑΡΧΙΣΕ Η ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΦΤΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 33ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ, ΤΟ 21ο ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΑΙ ΤΟ 11ο ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΝΤΑΜΠΛ. ΤΟ ΡΗΤΟ ΤΟΥ ΘΥΜΟΣΟΦΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ «ΚΑΘΕ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗ» ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΠΟΥ ΕΜΕΛΛΕ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΕΚ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΚΛΥΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΕΣ ΧΩΡΕΣ. ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΛΟΓΙΚΟ ΗΡΘΑΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΟΠΩΣ Η ΑΕΚ ΚΑΙ Ο ΠΑΟΚ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΠΛΟΥΣΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΤΩΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΝΑ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΔΕΟΣ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ, ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ. ΣΤΙΣ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ 1925 ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. «ΝΟΝΟΣ» ΗΤΑΝ Ο ΝΟΤΗΣ ΚΑΜΠΕΡΟΣ ΠΟΥ ΕΛΥΣΕ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΑΦΗΝΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΌΜΙΛΟ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΔΥΟ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΙΔΡΥΘΗΚΑΝ, ΕΝΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ & ΠΕΘΑΝΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ.

ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΑΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΩΝ. Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΕΙ ΕΝΑ ΜΕΣΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΟΙΚΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΣΥΝΕΝΝΟΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ.

ΠΡΩΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ ΝΙΚΗ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, ΤΑ ΠΕΝΤΕ «ΘΡΥΛΙΚΑ» ΑΔΕΡΦΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΚΑΤΑΔΡΟΜΙΚΟ ΠΛΟΙΟ «ΖΑΝ ΝΤ ΑΡΚ». ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ 5-0 ΥΠΕΡ ΤΩΝ «ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΩΝ» ΕΜΕΛΛΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΠΟΥ ΑΘΕΛΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΓΝΩΣΤΟ ΚΑΙ ΤΡΑΝΟ. ΌΤΑΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΡΩΤΟΥΣΑΝ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΗΤΑΝ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΙ ΑΣΠΡΟ, Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΗΤΑΝ ΚΟΙΝΗ. ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΕΠΙΛΕΧΘΗΚΕ ΩΣ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥΣ ΠΑΘΟΥΣ, ΣΥΜΒΟΛΙΖΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΧΑΣΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΝΩ ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕ ΤΗΝ ΑΓΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΟΥΣΕ ΜΠΡΟΣΤΑ. ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΥΠΕΡΕΒΑΛΕ ΕΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΑΦΗΣΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΠΙΣΩ ΤΟΥ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΕΘΝΙΚΟ. ΤΡΙΑ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΜΕΤΡΟΥΣΑΝ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΤΑΚΤΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΠΟΥ ΕΙΔΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ. ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΣΕΖΟΝ 1927-28 ΚΑΘΩΣ ΤΟΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΤΡΟΠΑΙΟΥΧΟ ΤΟΝ ΑΡΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΤΩΝ ΟΜΙΛΩΝ (ΑΘΗΝΑΣ-ΠΕΙΡΑΙΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ) ΕΔΙΝΑΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΓΥΡΟ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΧΤΕΙ Ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ. ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ΣΕ ΟΜΙΛΟΥΣ. ΌΛΑ ΑΥΤΑ ΕΩΣ ΤΟ 1960 ΟΤΑΝ ΚΑΘΙΕΡΩΘΗΚΕ Η Α ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ. ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΟΜΩΣ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΕ ΤΗ ΘΡΥΛΙΚΗ ΠΕΝΤΑΔΑ ΤΩΝ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΩΝ ΕΙΧΑΝ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΜΕ ΤΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΟΥΝ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΠΟΥ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΑΦΟΡΜΗ ΣΤΑΘΗΚΑΝ ΤΑ 15 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ 23 ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ 8 ΚΥΠΕΛΛΑ ΠΟΥ ΣΥΝΟΔΕΥΤΗΚΑΝ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟ 6 ΝΤΑΜΠΛ, ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ. ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΟΥ, ΡΩΣΙΔΗΣ, ΥΦΑΝΤΗΣ, ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΙ, ΒΑΖΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΙΜΗΣΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΗ ΦΑΝΕΛΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, ΜΙΑ ΦΑΝΕΛΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΒΑΡΥΝΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ, ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΡΟΝΙΑ& ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ. ΕΚΕΙΝΗ Η ΕΠΟΧΗ ΜΑΛΙΣΤΑ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑ ΠΟΛΛΟΥΣ Η ΚΥΡΙΑ ΑΙΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΟ & ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ. ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΗΣ Α ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΙΧΕ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΝΑ ΣΥΝΔΕΣΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΜΕ ΡΕΚΟΡ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΑΡΡΙΦΘΗΚΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ Η ΜΕΡΙΚΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΕΩΣ ΤΩΡΑ. ΤΑ ΤΡΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΝΤΑΜΠΛ (57, 58, 59) ΑΠΕΔΕΙΞΑΝ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ ΕΝΩ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΣΗΜΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΝΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΓΚΟΛΤΖΗ, ΠΡΟΑΓΓΕΛΟΥ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ. ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΠΩΣ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΖΟΣ ΣΚΟΡΑΡΕ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 539 ΦΟΡΕΣ ΣΕ ΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΑΛΛΑ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΙΝΑΚΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΜΕΤΡΟΥΣΑΝ ΤΑ ΓΚΟΛ. ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΕΔΕΙΞΕ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΓΙΩΡΓΟ ΣΙΔΕΡΗ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΙΩΝ.

Η ΑΛΛΑΓΗ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΥΝΟΗΣΕ ΤΟ 1960 ΗΡΘΕ ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΘΩΣ ΘΕΣΠΙΣΤΗΚΕ Η Α ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ. ΑΕΚ ΚΑΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΙΧΑΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΔΡΙΜΥΤΕΡΟΙ ΕΝΩ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΡΟΧΩΡΟΥΣΕ ΣΕ ΡΙΖΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ. ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΕΛΕΙΨΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΙΑ ΕΠΤΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΥΠΕΛΛΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΓΓΙΞΑΝ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ. ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 1965-66 Ο ΜΑΡΤΟΝ ΜΠΟΥΚΟΒΙ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΣΙΔΕΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΚΡΟΓΩΝΙΑΙΟΥΣ ΛΙΘΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΔΥΟ ΣΕΡΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ. ΌΤΑΝ Ο ΟΥΓΓΡΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ, Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕ ΞΑΝΑ ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ ΤΙΤΛΩΝ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ. ΤΑ ΚΥΠΕΛΛΑ, ΟΜΩΣ, ΠΙΣΤΑ ΣΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΛΕΙΠΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ. ΌΠΩΣ ΑΡΧΙΚΑ Η ΟΜΑΔΑ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΚΑΙ ΗΡΘΑΝ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ.

ΤΗ ΣΕΖΟΝ 1970-71 ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΝΤΙΣΤΡΑΦΗΚΑΝ. Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟ ΑΛΛΑ Η ΑΓΑΠΗ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΕΝΑΥΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ. Ο ΣΤΟΧΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΟΥ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΥ ΕΠΕΤΕΥΧΘΗ ΕΝΩ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΚΥΠΕΛΛΟ ΟΤΑΝ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ Ο ΠΑΟΚ ΕΧΑΣΕ ΜΕ 3-1. ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΛΙΣΤΑ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΔΕΡΗΣ ΑΓΩΝΙΖΟΤΑΝ ΣΤΗ ΒΕΛΓΙΚΗ ΑΝΤΒΕΡΠ ΑΠΟΤΕΛΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΈΛΛΗΝΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ ΠΟΥ ΑΦΗΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΣΕ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ. ΌΤΑΝ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ Ο ΘΡΥΛΙΚΟΣ «ΦΟΝΤΑΚΑΣ», ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΕ ΤΟ 1972 ΓΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΜΕ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΑΡΧΙΣΚΟΡΕΡ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 224 ΤΕΡΜΑΤΑ. ΠΙΣΩ ΤΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ 142. Η ΕΠΟΧΗ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ Η ΤΡΙΤΗ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ ΤΩΝ «ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΩΝ» ΑΡΧΙΣΕ ΟΤΑΝ ΣΤΟ & ΚΑΡΑΒΙ ΑΝΕΛΑΒΕ ΧΡΕΗ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΥ Ο ΝΙΚΟΣ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ.

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ «ΠΕΤΟΥΣΕ» ΤΗΝ ΤΡΙΕΤΙΑ 73-75 ΚΑΘΩΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 18 ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΝ Ο ΕΝΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ. ΤΡΙΑ ΔΙΑΔΟΧΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΡΟΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΑ ΡΕΚΟΡ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΥΠΕΛΛΑ (ΣΥΝΕΠΩΣ ΝΤΑΜΠΛ) ΣΥΝΕΘΕΣΑΝ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΥ ΕΠΑΙΞΕ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΩΡΟ. ΚΕΛΕΣΙΔΗΣ, ΣΤΑ ΓΚΟΛΠΟΣΤ, ΑΓΓΕΛΗΣ, ΓΚΛΕΖΟΣ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΤΟ 1973 ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΕΝΑ ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΟ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΡΕΚΟΡ ΜΕ 13 ΜΟΛΙΣ ΤΕΡΜΑΤΑ ΠΑΘΗΤΙΚΟ ΣΕ 34 ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΒΑΣΤΑΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ. ΤΑ ΤΡΟΜΕΡΑ ΣΚΟΡ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΤΟ 1974 ΟΠΟΥ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΔΕΧΤΗΚΕ ΜΟΛΙΣ ΤΡΙΑ ΓΚΟΛ ΕΔΕΙΞΑΝ ΠΩΣ ΔΙΚΑΙΑ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΕΜΕΝΕ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ. ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΙ ΠΕΙΡΑΙΩΤΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΑΝ 102 ΓΚΟΛ, ΣΥΝΕΘΕΣΑΝ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΑΞ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ. ΜΟΝΟ Ο ΠΑΟ ΤΟ 2000 ΠΛΗΣΙΑΣΕ ΚΑΤΑ ΔΕΚΑ ΓΚΟΛ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ.

ΟΠΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ, ΕΤΣΙ ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ. ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΙΠΑΝ ΠΩΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΝ ΠΡΟΔΩΣΑΝ, ΑΛΛΟΙ ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕ ΣΟΒΑΡΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η ΣΕΖΟΝ 1974-75 ΕΝΩ ΕΦΥΓΕ ΤΟΤΕ ΚΑΙ Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΛΑΚΗΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ. ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΥ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΟΡΕΙΑ, ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΟ 1974 ΟΤΑΝ Ο ΟΥΓΓΡΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΠΑΛΟΤΑΙ ΔΕΝ ΑΦΗΣΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΕΜΠΟΔΙΟ ΤΗΣ ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ. Η ΗΤΤΑ ΜΕ 5-1 ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΑΛΛΑ ΤΟ 3-0 ΔΕΝ ΕΦΤΑΣΕ. ΤΡΙΑ ΑΚΟΜΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΑΚΥΡΩΘΗΚΑΝ ΩΣ ΟΦΣΑΙΝΤ (ΤΟ ΕΝΑ ΟΡΘΩΣ) ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΛΟΓΩ ΤΙΜΩΡΙΑΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΗ ΣΕΛΤΙΚ. Ο ΚΥΚΛΟΣ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΚΛΕΙΣΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΟ 1976 ΟΤΑΝ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΣΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΗ.

ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΟΞΑ ΤΡΑΒΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ ΗΤΑΝ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Η ΟΠΟΙΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΤΙΜΟΝΙΕΡΗ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΟ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΤΟ 1980 ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΗΘΗΚΕ ΕΚΕΙ ΕΩΣ ΤΟ 1983 ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΝΤΑΜΠΛ. Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΤΑΪΦΑΣ ΗΤΑΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Ο ΣΚΟΡΕΡ. ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΟΠΟΥ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 110 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΔΡΑΧΜΩΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΟΠΑΔΩΝ ΤΟΥ. ΤΟ 1983 ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕ ΣΤΑ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕ ΣΕ ΒΑΡΙΑ ΗΤΤΑ ΜΕ 4-0 ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ.

ΈΩΣ ΤΟ 1987 Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΕΩΣ ΤΟΤΕ ΚΑΙ 25 ΑΠΟ ΤΑ 33 ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ. ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΜΕΛΑΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΩΣ ΤΟ 87 ΗΤΑΝ Η ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΜΕ 4-0 ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΤΟΥ 1986.

ΤΑ ΠΕΤΡΙΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΕΡΑΣΕ ΤΑ ΔΕΚΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ. ΧΩΡΙΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΩΣ ΤΟ 1997 ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΚΑΚΟ. ΣΥΝ ΤΟΙΣ ΑΛΛΟΙΣ Ο ΝΤΑΪΦΑΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΤΟ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ ΜΕΤΟΧΩΝ ΣΤΟΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΡΗΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟ ΚΟΣΚΩΤΑ. Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΤΟ 1988 ΑΛΛΑ ΧΑΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΟ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ Ο ΚΟΣΚΩΤΑΣ ΕΙΧΕ ΜΑΖΕΨΕΙ Ο,ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΣΕ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΩΡΟ. Η ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΤΟΥ ΟΥΓΓΡΟΥ ΛΑΓΙΟΣ ΝΤΕΤΑΡΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΒΟΗΘΗΣΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΟΦΗ ΑΛΛΑ ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ Ο ΤΣΑΚΩΜΟΣ ΜΕ ΤΙΣ «ΣΗΜΑΙΕΣ» ΝΙΚΟ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΑΣΟ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ. Ο «ΜΟΥΣΤΑΚΙΑΣ» ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΚΑΜΠΙΟΝΑΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΒΕΛΙΝΟ ΑΛΛΑ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΕ ΜΟΝΟ ΤΟ 1988, ΣΤΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΟΠΟΥ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕ 8ος ΚΑΙ ΑΠΕΦΥΓΕ ΤΟΝ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟ. ΚΟΣΚΩΤΑΣ ΚΑΙ ΣΑΛΙΑΡΕΛΗΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΜΑ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΕΛΘΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΩΝ ΠΡΟΤΑΣΟΦ, ΛΙΤΟΦΤΣΕΝΚΟ ΚΑΙ ΣΑΒΙΤΣΕΦ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΚΥΠΕΛΛΟ, ΤΟ 1992 ΜΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΣΤΟΥΣ ΔΙΠΛΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ. ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΤΟΥ 1981 ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ 14 ΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ (1976-1989). ΤΟ 1993 Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΝ ΛΙΟΥΜΠΟΜΙΡ ΠΕΤΡΟΒΙΤΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΥΘΡΟ ΑΣΤΕΡΑ ΤΟ 1991 ΧΑΝΕΙ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΜΕ 1-0 ΕΝΩ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1997 ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΙΤΛΟ. ΤΟ ΜΟΝΑ ΘΕΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΟΠΟΥ ΤΟ 1992 ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΣΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ 312 ΧΙΛΙΑΔΕΣ, ΕΠΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΦΕΤΟΣ ΕΝΩ ΦΤΑΝΕΙ ΕΩΣ ΤΑ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΩΝ ΟΠΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ.

ΈΛΕΥΣΗ ΚΟΚΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΘΡΟΝΟ ΉΔΗ ΑΠΟ ΤΟ 1992 Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΕΙΧΕ ΕΝΕΡΓΟ ΡΟΛΟ ΣΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΑΛΛΑ ΟΙ ΚΟΠΟΙ ΤΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ. ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΟΛΑ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥΣ Η ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΕ ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΑΞΙΑΣ (ΤΖΟΡΤΖΕΒΙΤΣ, ΓΕΩΡΓΑΤΟΣ, ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ, ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ, ΚΑΡΑΤΑΪΔΗΣ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΤΖΙΟΒΑΝΙ, ΖΑΧΟΒΙΤΣ, ΚΑΡΕΜΠΕ, ΖΕΤΕΡΜΠΕΡΓΚ, ΡΙΒΑΛΝΤΟ) ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΝ ΝΤΟΥΣΑΝ ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΟ ΘΡΟΝΟ. ΡΕΚΟΡ ΕΠΤΑ ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ, ΔΥΟ ΝΤΑΜΠΛ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΕΩΣ ΤΑ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ ΤΟΥ CHAMPIONS LEAGUE ΣΥΝΕΘΕΣΑΝ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ. ΤΟ ΕΝΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΕ 14 ΧΡΟΝΙΑ (1984-1997) ΕΠΑΨΕ ΝΑ ΣΤΙΓΜΑΤΙΖΕΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΟΚΤΩ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΕΝΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΤΟ ΝΤΑΜΠΛ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 1999 (2005) ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ. ΤΟ ΝΕΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΓΟΥΡΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟ 2005 ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΑΣΕ ΑΠΟ ΚΑΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ ΣΕ ΣΥΝΟΛΟ 25 ΑΓΩΝΩΝ. ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΣΤΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΝΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΕΝΝΕΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΔΥΟ ΜΟΛΙΣ ΚΥΠΕΛΛΩΝ. ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ ΤΑ ΠΕΤΡΙΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΩΣΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΟΥΝ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΛΑΘΗ, ΤΑ ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΕΥΦΗΜΙΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΣΑΚΟΥΣΤΟΥΝ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΚΤΗΣΑΝ ΤΙΤΛΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ. ΠΑΙΚΤΕΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΚΑΛΑΤΖΗΣ, ΤΣΑΛΟΥΧΙΔΗΣ, ΤΣΙΑΝΤΑΚΗΣ, ΝΕΝΤΙΔΗΣ, ΠΑΧΑΤΟΥΡΙΔΗΣ, ΤΑΛΗΚΡΙΑΔΗΣ, ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ, ΣΑΒΒΙΔΗΣ, ΓΙΟΥΣΚΟΒΙΑΚ, ΧΑΝΤΖΙΔΗΣ, ΚΩΦΙΔΗΣ, ΚΡΙΣΤΕΝΣΕΝ, ΕΣΤΑΙ, ΜΙΡΤΣΟΣ, ΡΑΝΤΟΣ, ΡΕΦΕΝΕΣ, ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΡΥΟΣ, ΜΗΤΣΙΜΠΟΝΑΣ, ΑΛΕΞΙΟΥ, ΦΟΥΝΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΟΦ, ΣΑΒΙΤΣΕΦ, ΛΙΤΟΦΤΣΕΝΚΟ, ΒΑΪΤΣΗΣ, ΜΠΑΤΙΣΤΑ, ΚΡΕΜΕΝΛΙΕΦ, ΜΟΥΣΤΑΚΙΔΗΣ, ΜΠΑΝΙΩΤΗΣ, ΤΡΟΥΠΚΟΣ, ΣΑΠΑΝΗΣ, ΚΑΛΥΚΑΣ, ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ, ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ, ΚΟΥΣΟΥΛΑΣ, ΓΚΩΝΙΑΣ, ΓΙΕΚΙΝΙ. ΣΚΑΡΤΑΔΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ, Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΣΤΑ ΔΕΚΑ ΠΕΤΡΙΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ. ΤΟ ΠΕΤΥΧΑΝ ΜΕΡΙΚΩΣ. ΓΙΑΤΙ ΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΙ ΑΝ ΠΕΡΝΟΥΣΑΝ ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ, Ο ΑΜΕΤΡΗΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΑ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΕΛΘΕΙ Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ & ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ….

ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ


ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

36 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

1931, 1933, 1934, 1936, 1937, 1938, 1947, 1948, 1951, 1954, 1955, 1956, 1957, 1958, 1959, 1966, 1967, 1973, 1974, 1975, 1980, 1981, 1982, 1983, 1987, 1997, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2005, 2006, 2007, 2008.

23 ΚΥΠΕΛΛΑ

1947, 1951, 1952, 1953, 1954, 1957, 1958, 1959, 1960, 1961, 1963, 1965, 1968, 1971, 1973, 1975, 1981, 1990, 1992, 1999, 2005, 2006, 2008

13 ΝΤΑΜΠΛ

1947, 1951, 1954, 1957, 1958, 1959, 1973, 1975, 1981, 1999, 2005, 2006, 2008

3 ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΠ

1987, 1992, 2007

1 ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 1963


ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ

1 σχόλιο: